Quote Originally Posted by serwan View Post
abi peki oyun nasıl olsa her iki tarafa da eşit davranıyor, bi şekilde dengeleniyor diyerek çıkalım mı işin içinden?
mesela benim rakibimin de topları direkten dönüyor benim de... nasıl olsa arada da bize yarıyor diye bunu sıkıntı olarak görmeyelim mi? ya da kaleci ceza sahası dışına çıkması.. yani böyle bi durum ancak 1-2 sezonda 1 kez gelir bi takımın başına.. ama oyunda öyle değil. ben sırf bu yüzden kadro çok kaliteli 2. kaleci bulundurmak durumunda kalıyorsam bu bir problemdir bence. e rakipler de aynı koşullarda desek olmaz yani bu iş..
yani oyunda ofsayt kuralı çalışmasa nasıl olsa şartlar eşit diye devam mı edelim?

ben tekrar söylüyorum. şu lanet hataları bi kenara bırakırsak gerçekten güzel olmuş. ama böyle hatalar olmamalı bir oyunda.
İki açıdan bakıyorum.. Birincisi ya bu adamlar bu hataları görmeden oyunu piyasaya sürdüler.. ki bu kötü bi durum. Doğru düzgün test etmemişler anlamına gelir bu. Çünkü çok sık ortaya çıkan sorunlar bunlar. Öyle çok nadir, test aşamasında ortaya çıkmayacak hatalar değil bir çoğu...
ikincisi ise bu adamlar bunca hatayı göre göre oyunu piyasaya sürdüler. bu daha da kötü. müşteriyi sallamadıklarını gösterir.
hangisi sizce?
Ofsayt kuralindan bahsetmiyoruz ama. Oyuncunun topa giderken ayakla uzaklastirmasi gereken topu, eliyle kontrol etmesinden ve bu nedenle ceza sahasinin disina cikmasindan bahsediyoruz.

Bir ust mesajda Aykut'un yazdigi cok dogru. Kalecinin elle disari cikmasi, o yamaya kadar benim de hic gormedigim bir sey. O yamadan sonra da gormeyecegiz cok buyuk ihtimalle.

Elde bu isin nasil yapilacaginin tarifi yok. Bir cok duzeltmele goz karari yapiliyor ve bu goz karari duzeltmeler, bir seyi duzeltirken, baska yerlerde ariza cikartabiliyor. Mesela oyuncunun hizlandiktan sonra durma mesafesini yukseltirsin, hucumda cabuk donus yapabilmesini engellemek icin, bu kaleciye de yansir. Bu sefer kaleci icin farkli bir kod yazman gerekir ki kaleci o topu tutmak yerine ayagiyla uzaklastirsin.

Oyun 1 hafta daha test edilse, bu kalecinin disariya cikmasi cozulurdu ama bir baska ariza kesinlikle olurdu. Gerek toplarin direkten fazla donmesi, gerek kale vuruslarinin arizasi, gerek oyuncularin bire birlerde topu kaleciye fazla nisanlamasi. Tabii bu test 1 hafta daha yapilirken, savunmacilarin simdiki yamada yaptiklari kadar bile topa mudahale yapmadigini gormus olurdun. Hangisi daha buyuk sorun? Bence savunmacilarin hic topa mudahale yapmamalari.

Bu nedenle bu isin dogasinda bu hatalarin oldugunu kabul ediyorum. Bu nedenle de kafama takmiyor, egelencemi bozmasina izin vermiyorum. Mesele bu.