Lig Startı

3 gün sonra ligin startını içeride Nijmegen ile verdik taraftarların hınca hınc doldurduğu sezon öncesi tamamı satılan kombinelerde tek bir boşluk dahi bırakmamışlardı maça gelince Salomon Rondon oyunu ile onları iyice havaya sokmuş rakibimizi 3-1 ile geçip sonrasında ŞL rakibimiz Zulte Waregemi’de müthiş taraftarımız önünde 5-1 ile Şampiyonlar Liginin dışına itmeyi başarmışdık

Ligin 2. Haftasında Waregem maçının etkileri sürmüş Vitesse’yi Rondon ve Adam Maher’in tekrar yıldızlaştığı maçta deplasmanda 4-0 yenerek 4 .resmi maçımızıda rakiplerimizi sürklase ediyorduk

Hafta içi Şampiyonlar Ligi Play off kura çekimini tüm takımla birlikte tesislerde izlemeye koyulmuş rakibimizin kim olacağını büyük merakla bekliyorduk takımda tüm keyifler yerindeydi , Uefa delegesi Schalke’nin rakibini çektiğinde bizim ismimizin olduğunu gördük odada derin bir sessizlik hakim olmuştu genç oyuncuların suratındaki ifadeyi görünce hem schalke maçını hemde bu yılki stresi kaldıramaycağımdan iyice emin oldum , akşamına futbol direktörüne Porto’dan Fernando’nun kiralanmasını ve boşta olan Reveillere’in transfer edilmesini beklenileni vermeyen talibi olan Tim Matav’ın iyi bir fiyata satılması durumunda yerine Soussolo’dan Zaza’yı alınması istedim

Simone Zaza 2.8 mn€

Futbol direktörümüzün öz verili çalışmasından sonra Tim Matav takımdan 12 mn Euro karşılığı ayrılıp yerine Sousolo’dan Zaza’yı katıp Porto’danda Fernando’yu kiralmıştık Uefa Listesine ek olarak 1 oyun eklendiğinden Fernando’yu listeye dahil edip Zaza’yı şimdilik lig için kullanacaktık

Şampiyonlar Ligi Play Off ( Schalke 3 - 2 PSV )

İlk 45 dakikasını Schalke’nin 2-1 önde götürdüğü maçta 2. yarıyada rakip etkili başlayıp durumu 3-1‘e getirmişti orta sahamız rakibi tutamıyor çok rahat geçiliyordu hemen akebinde 50.dakikada oyuna Fernando’yu dahil edip orta sahayı tutmayı amaçladık öylede oldu 69.dakikada Rondon durumu 3-2‘ye getirerek bize büyük bir umut vermişti ki Fernando oyuna dahil oldukdan 15 dakika sonra kırmızıyı görene kadar , kalan dakikalarda oyuncular büyük bir özveri ile sonucu bu şekilde tutup sonraki maç için farkın açılmasını önlemişlerdi

Ligin 3. Haftasında Cambuur deplasmanını Rondon ve Jorgensen’in golleriyle 2-0 geçip Schalke maçını biraz daha morelli beklemeye başlamışdık maç içerisinde sakatlanan Narsingh’in sahalardan 3 ay ayrı kalacak olması takımda yükselen morelleri tekrar aşağı çekmeye yetmişti

Şampiyonlar Ligi Play Off ( PSV 5 - 2 Schalke )

Maç öncesinde daha önce hiç şans vermediğim ve takımda ilk isim olarak düşünmediğim Jotedzoon’u ilk 11‘e koyup aynı zamanda Futbol direktörünede Salvio’nun kiralanması talimatını verdim ,maç için planım ne olursa olsun ilk 20 dakikada Schalke’nin üzerine çöreklenmek ilk 15 dakikada öne geçmekdi öylede oldu maça tahminimden daha atak başlayıp Jotedzoon’da beni mahçup ederek bizi 3.dakikada öne geçiriyor akebinde 1 dakika sonra Depay farkı 2‘ye çıkartan golü atıp taraftarı çılgına çeviriyordu taki peş peşe duran toplardan yediğimiz gollerle 2-2‘ye skor gelene kadar şans o gün yanımızdaydi ki Schalke’den Boatengin 41. dakikada oyundan atılması ve 45+2‘de Rondon ile durumu 3-2‘ye getirip sonrasında maça hükmeden bir futbolla farkı dahada açıp görkemli bir galibiyet elde ettmiştik ve artık...

100. Yılımızda Şampiyonlar Ligi Turnuvasındaydık o gece Başkanımızın gerçekten görkemli malikenesinde sabaha kadar oyuncularımızla hem maçın krıtiğini yaptık hemde tüm takım güzel bir gün geçirdik 2 gün sonra ise aynı Schalke maçında olduğu gibi tesislerdeki büyük toplantı odasında Şampiyonlar Ligi gruplarının çekimini izlemeye başladık son 5 yılda Avrupa’da alınan puanlar gereği kuraya 3 .torbada katılacakdık bizim için 1.torbadan gelenden çok 2.torbadan gelenin önemliydi nitekim kuralar çekildive D Grubunda Barcelona’nın başını çektiği Marsilya’nın 2.torbadan katıldığı son sıra için ise Maritimo yer almıştı bizim için olumlu bir grup olduğunu düşündük takımdaki herkes Barça ile karşılaşmanın heyecanını ve korkusunu yaşarken ben direk Marsilya hakkında yardımcımdan detaylı rapor istemiştim çünkü buradan çıkmanın tek yolu Marsilya’yı geçmekdi her iki takımda Maritimo’yu büyük bir sürpriz olmazsa içeride dışarıda yenecek güce sahipdi