Ağaçlar sonbahar gelince nasıl yapraklarını döküyorsa benim de Borissia Parktaki baharım gelmiş misyonumu tamamlamıştım, nede çabuk geçmişti yıllar, daha dün gibi hatırlıyorum Türkiye'den kalkıp menajerlik kursuna katıldığımı ,
Diplomayı aldıktan sonra da bi daha dönmemiştim İstanbul’a klasik gurbetçilik hikayem başlamıştı, gurbette alt liglerden birkaç takım çalıştırdıktan sonra Mönşengladbahtın radarına girmiştim, tabi o zamanlar bu kadar kaliteli kadroları falan yoktu ve alt ligdeydiler , yoksa kim ne yapsın o zamanlar beni.
Mönşengladbah şehrine böyle adım atmıştım işte, çok geçmeden alt liglerdeki çalışmamın meyvelerini almıştım, yeni yetenekler keşfetmeye başlamış onlara verdiğim şansla da ülkedeki gelecek vaad eden teknik direktörler listesine adımı yazdırmıştım. Bunların en bilindiği şimdilerde adı Barçayla Madridle geçen Dortmund oyuncusu Reus.
Tabi gençleri bulup oynattıkça hele onların gelişimini gördükçe daha çok mutlu oluyordum, onlar geliştikçe takımda level atlıyordu haliyle ve elbette bunun bir karşılığı vardı. Önce lig atlayıp bundesligaya çıktık ardından da Almanya kupasını kazanmıştık.
Zirveye oynar hale gelmişti takım , artık çıtayı yükseltmiş şampiyonluk kupasını bu şehre getirmeyi kafama koymuştum.
Ama ne varki başkaları da beni kafasına koymuşt,her ne kadar başka takımların ilgisini reddetsem de Hollanda devi PSV'nin teklifi kafamı karıştırmıyor değildi. Başkan Swinkels'in yemek davetini aklımdaki bulanıklığı kaldırma adına kabul etmiştim. Nihayetinde sadece bir yemekti.
(Yemekler yendikten sonra)- Halil bey beni kırmayıp davetimi kabul ettiğiniz için tekrardan teşekkür ederim. Konuyu biliyorsunuz sizi takımımızda görmek istiyoruz.
+ Öncelikle ben de bu göreve beni uygun gördüğünüz için teşekkür ederim bay Swinkels. Açıkcası aklımda şuan için herhangi bir takım yok tamamen Mönşengladbah başarısına konsatre olmuş durumdayım. Bu yıl çıtayı yükselttik iyice zirveyi zorlamak istiyoruz.
- Anlıyorum Halil hocam. Saygı duyuyorum yaptıklarınıza ve düşündüklerinize. Ancak bizim gibi bir klüpte felsefenizi daha rahat uygulayacağınızı düşünüyorum
+ Aslında yemek davetinize gelmeye cezbeden şey de bu bay Swinkels. Fakat mevcut klübümde gerçekten rahat bir çalışma ortamım var
- İçiniz rahat olsun hocam. Eğer teklifimizi kabul ederseniz size garanti ediyorum klüp içinde yaptığınız hiç bir işe karışılmayacaktır. Takımın tek patsonu siz olacaksınız. Gerek oyuncu gerek personel transferinde özgür olacaksınız. Ben de dahil olmak üzere yapılan harcamalara ve gelen-gidenlere en ufak laf edilmeyecek. Yani sana vereceğimiz bütçeyi istediğin gibi kullanabileceksin.
+ Bay Swinkels böyle bir ortamda herkes çalışmak ister ve PSV gibi bir klübün menajeri olmak isteyebilecek benden daha iyi teknik direktörler yok mu ?
- Halil hocam seninde dediğin gibi PSV klübünde çalışmak isteyen ve isteyecek olan birçok menajer var ama mühim olan bizim kimi istediğimiz. Gerek transfer politikamız gerek yönetim şeklimize en uygun kişi sizsiniz. Üstelik mütevazi bir takımda yaptıklarınız da ortada. Klübümüzüz 100.yılında en uygun aday sizsiniz.
Koca bir asırı PSV'nin patronu olarak devirmeyi ve tarihe adınızı yazdırmayı istemez misiniz ?
Can evimden vurmuştu başkan , birkaç gün düşünmek için süre istesemde aslında orada ikna olmuştum, söyledikleri ve vaad ettikleri oldukça etkilemişti. istediğim birkaç gün sadece eşyalarımı toparlamak içindi..
15 gün sonra
Eski kulubümle tüm bağlarımı koparıp bu muazzam kulubümün 100.Yılında olası başarılarına şahitlik edecek belkide tarihe adımı yazdıracaktım , herşey kusursuz olmalıydı .
Yeni takımımı zaten çok yakından tanıdığım için oynayan futbolcuların hemen hemen hepsinin oyun yapısını biliyordum ve takımı daha iyi tanımadan transfer yapma düşüncesinden kaçınıyordum bu fikirlerle kaldığım Otel’in yolunu tutarken Futbol Direktörümüz önemli bir transfer görüşmesi için kulüp merkez binasına gelmemi rica etmişti öğle saatlerinde Monaco’lı yöneticiler oyuncumuz Oli Toivenan’ın transferi için kulüple masaya oturmuş sıkıda bir pazarlık sonucu oyuncunun bonservis bedelini 20 milyon euro gibi çok cazip bir rakama çekmişlerdi ama en nihayetinde Başkan’ın bana verdiği sözden ötürü son kararı benim vermem istenmişti benim görüşüm olumluydu fakat ben nihai kararın oyuncu tarafından verilmesi taraftarıydım ve bu kararla kulüp binasından ayrılıp olası transfer durumunda almam gereken önlemleri düşünüyor ve takımda diğer olası durumlara karşı transferler listemi hazırlıyordum