Öncelikle taktik anlayışımızdan bahsetmek istiyorum. Uzun senelerdir ofansif futbol oynayan ve mücadele eden Fenerbahçe'yi hayal ediyoruz. Bu yıl istediğim takımı görüyor gibiyim. Son Kayseri maçını da izleyerek gerçekteki taktiği oyuna monte etmek istedim. Oyuncu direktifleri ile de bunu desteklemeye çalıştım. Aşağıda gördüğünüz ilk 11 sahaya yayılışımızı ve oyuncuların rollerini daha iyi anlatacaktır.

Oyun felsefemiz ise gayet basit. Rakibi boz ve hızlı hücumlarla en kısa sürede golü bul. Defanstan kısa paslarla çıkıp ( Topal da dahil ) öndeki süratli oyuncuları direkt paslarla sonuca ulaştırmak. Kanat oyuncularımız sık sık yer değiştirerek rakip savunmayı bozacak. Emenike, Sow, Kuyt ve Salih de sürekli pozisyon değiştirerek gol yollarında üretken olmamızı sağlayacak. Felsefeyi katı yapmamın sebebi ise milyon dolarlık bebeklerin biraz olsun sisteme bağlı kalması ve ileri uç elemanlarına verilen pozisyon değişikliklerinde komutlara uyması

Eğer kafamdaki sistemi yansıtabilirsem içerdeki maçlarda muhteşem maçlar çıkaracağımızı düşünüyorum. Fakat ağır defans oyuncuları ile defansı ilerde kurmak kontralardan sürpriz goller yememizi sağlayabilir. Ofsayt taktiği ile bunu azaltabiliriz diye düşünüyorum ama Türk futbolunun buna alışık olmaması ve sistemin bir açığının olması da hoşuma gitmiyor değil. Tabiki bunu ilerleyen yıllarda hızlık ve çevik defans oyuncuları alarak çözeceğiz. Deplasmanlarda ise kontraya dayalı hücum futbolu oynamaya çalışacağız. Doğru bir tabir olmadı belki ama anlatabildiğimi düşünüyorum.