Fm 2005 de başladım ben bu seriye, 2006, 2007, ... 2013, 2014 tüm serilerini oynadım. En zevk aldığım seri 2006dır, 2007 de çapraz koşuların kaldırılması (2006 de sağ tıklayıp çapraza koşturuyorduk) beni deli etmişti o yüzden 2006 da kaldım uzun bir süre. En iyi kariyerimi 2006 yılında aldığım 3 Dünya kupası, 2 Avrupa Kupası, 3 Şampiyonlar Ligi, 7 Avrupa Ligi, 17 lig kupası, 36 Lig şampiyonluğu (15'i yükselme) ile yapmıştım, 2063 falan olması lazım tarihin şuan hatırlamıyorum. O zamanlar oyun bu kadar gelişmiş değildi ve 10-15 ülkeyi açtığımızda oyun aşırı yavaşlamıyordu, çünkü bu kadar sorgusu yoktu, basit bir oyuncu, taktik, maç, transfer. Her neyse 2007 den sonra oyuna alışmam zaman aldı, hatta 2010 yılında oyundan iyice bıkmıştım, aldığım saçma sonuçlar, beklenmeyen mağlubiyetler vb. Ama sonra hatayı kendimde aradım, oynattığım taktik yanlıştı ve önce kendimi sorgulamaya başladım, çünkü bıraktığım her takım bir anda şaha kalkıyordu, halbuki aynı oyuncular ile neden ben yapamıyordum?

Sonra FM 2011 çıktı alışamadım sevemedim, ama FM 2012'yi çok sevdim, gelen taktiksel özellikler olsun, oyuncuların taktiğe uyum sağlamaları olsun, yani tartışılamaz bile çok iyiydi. Helede geride kalan berbat 6 seneden sonra, bana sorarsanız sizin en iyi seri dediğiniz FM 2008 serisi, FM'in taktiği hiç uygulamayan en berbat serilerinden biriydi (şahsi fikrim). Şuan FM 2008 oynasam yine başarılı olamazdım. Çünkü taktiğimi ve yapmak istediğimi yapmıyor oyuncular. Fm 2012 den sonra taktik oyunda daha ön plana çıktı, ve taktikler maça etki etmeye başladı, zaten tekrardan başarılı kariyerlerimden birini o zamanda yaptım, FM 13 ve FM 14 dede başarılı devam etmekteyim.

Fm 14 de taktik tam anlamıyla sahaya yansıyor, özellikle uzaktan şut çekme dediğimde geçen serilerdeki gibi bir maçta 50 uzaktan şut atmak gibi saçmalıklar olmuyor. Maç antrenmanları, arayüz çok kolaylaştırılmış. Eskliden 2 de bir toplantıya katıla tıklayıp katılmaya üşeniyordum (Medya yönetimim 1 falandı) şimdi sonuna kadar dolu, çünkü uğraştıran bir şey yok, ek olarak biri konuşunca hemen 1 sn de cevap veriyorsun, eskiden cevap ver>kategori seç>konu seç>cevap seç, ölme eşeğim ölme... Fm 2008 den Fm 14 e geçen birinin kısa zamanda başarılı olması zaten mümkün değil, bir yanda oyunculara bağlı bir oyun, bir yanda taktiğe bağlı bir oyun. San Marino süper savunma yapıp Türkiyeyi yendiği zaman bunun oyun hatası olduğunu düşünmek yerine, rakibi tebrik etmeyi denemek daha mantıklı değil mi?

Rusya, Belçikayı 3-0 yenmişse sorun oyunda değil, taktiktedir. Özellikle eskiden zayıf takımlarla büyük takımları yenmek diye bir tabir unutulmuşken, FM 13 den sonra tekrardan zayıf takımlar ile iyi bir taktikle büyük takımlara karşı direnebileceğimizi hatırladık. En azından eskisi kadar 8-9 yemediğimiz için buna oyun hatası demek bana anlamsız geliyor... Burada başarısız olup oyunu kötüleyen tonlarca kişi vardı, şimdi %90'ı tüm serilerden daha fazla zevk alıyorlar oyundan, tabi taktik uyumu hiç olmayan bir takımla Dünya kupasına gitmek istiyorsanız, zor, eskiden taktik uyumunun bu bağlamda etkisi yoktu, buda oynun değil, sizin hatanızdır.

Özellikle FM13 ve öncesinde, 20 farklı taktikle, hatta rakibin taktiğine anti olan bir taktikle bile oynasan sezonda en az 1 maç kaybedebiliyordun, ki süper bir takım bile olsan, düşünsene Barcelonayı koyuyorsun Türkiye Amatör Grubuna adam sezonda 1 maç kayıp 2 maç berabere kalıyor gibi, ha olur mu olur, ama her sezon olur mu zor, yani mümkün değil, 2014 de bu bağlamda düzenlemeler yapılmış, artık takım takım olarak oynamaya başlıyor, ayrıca sizden sonra gelen menajer bir anda takımı şaha kaldırtmıyor eskisi gibi, başarısızda olabiliyor.