Avrupa Ligi
1. Maç
Nice de kimmiş bi İtalya şampiyonluğuna oynuyoruz diyerek hücum ağırlıklı çıktık maça. Rakip kaleyi daha çok döven, daha çok net pozisyon bulan bizdik ama rakip duran toplarla bulduğu 2 golle bizi şaşkına çevirdi. Gol de atamamıştık, işler zora girmişti.
2. Maç
İlk maçtaki sonuç işlerimizi zorlaştırmıştı. Yiyeceğimiz tek gol bizi darmadağın edebilirdi. Ayrıca ilk maçta hücum oynamamıza rağmen bir gol bile atamamıştık. Biz İtalya takımıydık ve şimdi savunma zamanıydı. Savunma yaparak çıktık maça.
Rakip hücum yapmamızı bekliyordu heralde, acayip kapanmışlardı, ilk 15 dakika hiçbir şey olmadı. Duran topta Savic kafayı koydu ve ilk golü attı. Yetmeyecekti, savunmaya devam ettik, rakip de kendini biraz açmış gol bulmaya çalışıyordu. Ani bir kontrayla Rossi'nin ara pasında Gomez fileleri havalandırdı. Yine yetmezdi ama gol yiyemezdik. Savunmaya devam ettik. İkinci yarıda kanatlara bir ferahlık için genç Ryder'i sağa Rebic'i sola aldık. Rebic kırmızı kart görene kadar işler güzel gidiyordu.
Rebic kırmızı kart görünce bir ikileme düştüm Gomez mi Rossi mi çıkmalıydı ? Gomez yalnız başına bir şey yapamaz diyerek en golcü oyuncumuz Gomez'i çıkarttım, Vargas'ı sola aldım. Bunun doğru bir hamle olduğunu 105. dakikada Rossi'nin asistiyle Vargas'ın fileleri havalandırması sonucu anladık.
Kolay geçeceğimizi düşündüğümüz turda zorlandık ama çok önemli bir sonuca vardık. Biz İtalyan takımıyız, Avrupa'da savunma yaparız.