@Redrum

Aynen byariff in de söylediği gibi.

Drogba zaten hiçbir zaman klasik pivot olmadı ki ben onu demek istememiştim.
Daha az pozisyona girer derken demek istediğim Burak kadar aramaz onun kadar (ground cover) alan parselleyemez. Burak cezasahası içinde ve çevresinde sürekli hareketli sürekli arar şekilde.
Drogba biraz daha sakin davranır yapısı gereği daha az alan kapsar fakat o da kanatlara deplase olur ortasahaya gelir top alır verir yeri gelir orta yapar. (chelsea'de cok asisti vardır böyle) Savunmacılarla didişir. Golden cok takım oyununa katkıyı düşünür hep öyle olmuştur. Bunları Burak yapmaz. Artı inanılmaz da bir pres gücü vardır Elmander gibi ancak o genç dönemlerinde kaldı.
Ayrıca Drogba aşırı serbest oynar. Drogba ile partnerlik yapan nice golculer telef oldular bu özelliği yüzünden. (Örn: Torres)
Burak'ın ise özellikleri bambaşka. Bi kere Burak ikili mücadeleden tamamen kaçınan bir oyuncu ama tek vuruş özelliği Drogba'dan bile daha iyi. Trabzon maçında attıgı golu anca Romario gibi golculer atabilir. Çok büyük bir gol içgüdüsü ve cabukluk gerektiren bir goldu mesela. Kafa vurusları da öyle acayiptir. Bomboş kafa vursa kaçırır ama savunma baskısı altında öyle golu hissedip çabuk davranıyor ki çok enteresan kafa golleri atıyor (vs. Romanya / vs. Cluj)

Şimdi ikisinin de kariyerlerinde oynadıgı platformlar zaten farklı benim amacım ikisini karşılaştırmak değil. Drogba tabi ki çok büyük bir dünya yıldızı ama tarz olarak baktıgında Burak tam bir golcu. Drogba ise dediğin gibi herşeyden biraz taşıyan komple bir oyuncu.

Benim demek istediğim Drogba bu kadar göklere çıkarılırken bu Burak ne günah işledi de her istatistikte nerdeyse başı çekerken bir tane iltifat almıyor ve üstüne eleştiriliyor. Bak bu sezon en kötü sezonu ve gol krallıgında üstlerde yine ve Drogba'dan daha fazla gol/asist istatistiği yakalamış.

Mesela Higuain örnegi tam oturur heralde. Sorsan hiçbir özelliği yok ama şu an Real'de onun kadar rahat atabilen adam da yok. Ve o da inanılmaz goller kaçırırdı. (C.Ronaldo ayrı bir olay oraya girme sakın)