Bir önceki durağım olan Portekizde mali olarak pek iyi sayılmayan bir klüple 3-4 yıl içinde yaptığımız koşuşturmaca neticesinde klübü hatrı sayılır bir hale getirmiştik. Ama bu süreç beni oldukça yormuştu. Geriye dönüp baktığımda kendime pek vakit ayıramadığımı düşünmüştüm ve aniden ayrılmaya karar vermiştim. Hatta daha da ileri giderek emekliliğimi açıklamıştım. Ardından dönüp memleketime Buenos Airese gelmiştim. Sigarayı bırakan adamın ciğerleri gibi yeniden kendime geliyordum ama kendime geldikçe aslında Futbolun ne kadar içime işlediğini farkediyordum.
.................
Yine bir akşam üstü yine bir kasvet var içimde. Her güneş batışında içime de bişey saplanıyordu sanki. Ne yapsam kurtulamıyorum bu huzursuzluktan bir günüm diğerini tutmaz olmuştu. Futbol içime işlemişti geri dönmeme konusundaki inadım kırılmaya başlamıştı. Futbol geri dönüş derken maziye dalıp gitmiştim bile. Ama aniden irkilmiştim biranda şimşek çakmıştı kafama. Büyük bi sorun vardı. Emekliliğimi açıkladıktan sonra lisans iptalim için Uefa ve Fifaya başvurularımı yapmıştım.