Sayfa 2 / 8 İlkİlk 1234 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 214 sonuç

Konu: Yeşil Roman | Büyük Sezon Finali ( FİNAL YAYINLANDI !! )

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Tekrardan teşekkürler. Videoyu nasıl yaptığım konusunda mesajlar gelmiş. Ben bir Nike üyesiyim. Zamanında Nike'ın resmi sitesinde bu gibi etkinlikler mevcuttu. Hala devam ediyor mu? Bilmiyorum. Video Nike ile ortak yapım diyelim (: Bu ve bunun gibi bir çok video ve görsel efekt hikayemiz içinde yer alacak.

Artık hikayemize başlayalım...
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2010
    Yer
    Trabzon

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Tekrardan teşekkürler. Videoyu nasıl yaptığım konusunda mesajlar gelmiş. Ben bir Nike üyesiyim. Zamanında Nike'ın resmi sitesinde bu gibi etkinlikler mevcuttu. Hala devam ediyor mu? Bilmiyorum. Video Nike ile ortak yapım diyelim (: Bu ve bunun gibi bir çok video ve görsel efekt hikayemiz içinde yer alacak.

Artık hikayemize başlayalım...
    Öyle bir giriş yaptın ki forumu salladın diyebiliriz Demek ki bu hikaye " Efsane Kariyerler " bölümünü hak ediyor- edecek - etmeli!
    Kötü yönetilen bir maç sonrasında hakemlere dair sorulan soruya verdiği cevap;
    " O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
    Jose Mourinho

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@Selim Atalay

Evet, ilgi muazzam. Bu durum beni daha da teşvik edecek. Bu biraz da beni zorlayacak. Her ne kadar bir menajerlik hikayesinden ziyade farklı bir hikaye konusu olsa da bu durum en iyisini sunmaya götürecek. Bakalım ne kadar başarılı olacağız?
    ...

Nesil
    2010
    Yer
    Trabzon

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    @Selim Atalay

Evet, ilgi muazzam. Bu durum beni daha da teşvik edecek. Bu biraz da beni zorlayacak. Her ne kadar bir menajerlik hikayesinden ziyade farklı bir hikaye konusu olsa da bu durum en iyisini sunmaya götürecek. Bakalım ne kadar başarılı olacağız?
    Açıkcası hikaye konusunda iyi sayılırım. Eğer öyle bir durum olursa musait anımda sana kısa kısa hikayeler ile destek olabilirim
    Kötü yönetilen bir maç sonrasında hakemlere dair sorulan soruya verdiği cevap;
    " O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
    Jose Mourinho

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Selim Atalay View Post
    Açıkcası hikaye konusunda iyi sayılırım. Eğer öyle bir durum olursa musait anımda sana kısa kısa hikayeler ile destek olabilirim
    Teşekkürler. Bakalım karaladığımız kadar : )
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

"Burada anlatılan her şey hayal ürünüdür"

27 Haziran 1996

1 hafta önce dünyaya gelmişim, kayıtlarda öyle geçiyor. Diğer yeni doğan çocuklardan tek farkım bir aile sıcaklığından uzak ve bir anne şefkatinden maruz kalmamdı sanırım. 2 gün önce sahipsiz bir şekilde bir yetiştirme yurdunda buldum kendimi. Doğduğum yerden kilometrelerce uzak bir şehre göndermişler beni. Yeni ailem ve yeni bir hayatın başlangıcı burada atılıyordu. Bir gün gerçek ailemi bulabilir ve gerçek sıcaklığı onlarla yaşayabilir miydim kim bilir?

19 Haziran 2002

Doğum günüm 2 gün içinde yine tüm sönüklüğüyle kutlanırken 6 yaşındaki bir çocuğun soğuk tebessümünü ısıtan bir hediye almıştım. Bakıcılarımızdan Solhanlı İsmail Abi bana bir futbol topu hediye etmiş, saçlarımı da her iki taraftan kazıtarak mohikan tarzı bir saç ile beni baş başa bırakmıştı. Buna o zamanlar pek anlam veremesem de 1 gün önce oynanan Dünya Kupası 2. Tur karşılaşmasında Çeyrek Finale çıkmak için Japonya ile karşılaşan Milli Takımımızda, galibiyet golünü atan Ümit Davala'nın o enteresan saç modelini, bir zafer sarhoşluğu olarak benim kafamda uygulamış olduğunu daha sonraları anladım. Neyse ki iyi günümdeymişim de golü Hasan Şaş atmamış. Kafa da biraz saç olması, olmamasından iyidir.

Yaz günleri çabuk geçiyordu. her ne kadar sıcak olsa da İzmir'in sıcağını alıp götüren İmbat rüzgarı insanı kendinden alırdı. Giderek büyüyordum ve el ile ayak becerilerim gelişiyordu. Neredeyse tüm günümü, Sahile yakın yerlerde top oynayarak geçiriyor, boş zamanlarımda Tv'de futbol maçlarını takip ediyordum. Neredeyse ilkokul bitene dek bu böyle sürdü. Yaş atladıkça hem fiziken hem de zihinsel olarak futbol hayatımın bir parçası oluyordu.

13 Eylül 2007

Bugün futbola en temel noktadan başlama günüydü. Küçük ilçemizin amatör takımlarından biri olan Yeni Foça Belediyespor ile amatör sözleşme imzaladık ve takımın genç yıldız kadrosuna dahil edildim. Lisans falan adı geçiyordu. Ben her ne kadar o zamanlar ne olduğunu ve neye yaradığını bilmesem de sanırım güzel bir şey diye düşünüyor işin o kısmından ziyade artık bir takımın parçası olduğum için yerimde duramıyordum. Artık daha düzenli bir şekilde futbol oynayabilecek ve kendimi geliştirecektim.

Yaş gruplarımıza göre bölgemizde oluşturulan ligde mücadele ediyorduk. Her hafta bir maç oynuyor, kazanıyor, kaybediyor ya da berabere kalıyorduk. Bir çocuk aklıyla kazanmanın veya kaybetmenin önemli olmadığı yıllardı. Önemli olan eğlenmek ve bunu hep beraber yaşamaktı. Bu arada diğer zamanlarımda ise eski bir İngilizce öğretmeni olan "Sinyor Selim" lakaplı biraz tatlı biraz da sert bir dayı olan Selim Dayının yanında geçiyordu. Selim Dayı'nın bir kahvesi vardı. Kasabanın en güzide mekanlarından biri. Sadece ağababaların, yiğitler ve efeler orada oturur, çay içer, kahve yudumlar ve benim pek de önem vermediğim bir şekilde ülke meselelerinden bahsederlerdi. Sanırım bu meseleler sonsuzluk taşıyordu çünkü hiç bitmiyordu. Ben Selim Dayı'nın yanına hafta sonları -yurttan özel izin alarak- gider, çıraklık yapardım. Kendime harçlık biriktirir ve harcardım. Sonuçta bir çocuğun ihtiyaçları sınırsızdı çünkü o paranın hatırı sayılır bir derecede biriktiğini pek hatırlamıyorum.

Selim Dayı'ya "Sinyor" derlerdi. Gençliğinin bir bölümünü İtalya'da Sicilya Adasında geçirmiş. Çok önemli insanlarla orada işler idare etmiş biriydi. Sofistik bir yapısı vardı ama kabaydı. Hiç bir şeyi kafasına takmayan biri olarak görünse de çevresindeki her şeyi, öncesini ve sonrasını rahatlıkla görebilen ve müdahale etmeyi seven biriydi. Sanırım başına gelen bir çok kötü olayın sebebi, bu karakterinden kaynaklanan bir durumdu. Bana geçmişinden pek söz etmezdi. Sadece bol bol öğütler verir, benim can sıkıcı maç hikayelerimi dinler ve zaman buldukça İtalyanca ve İngilizce eğitim verirdi. Bir çok sözcüğü onun sayesinde öğreniyordum. Her ne kadar okunduğu gibi yazılmamasını yadırgasam da farklı bir dili gün geçtikçe öğrenmek hoşuma gidiyordu.

Bir gün okulda tam hatırlayamadığım bir olay yüzünden yakın arkadaşlarımdan biriyle kavga etmiştik. Olayı pek hatırlamasam da güvendiğim birinin ona olan güvenimi kırmış olması beni epeyi sinirlendirmişti. Ben her zamanki gibi soluğu Sinyor Selim'in yanında alıyordum. Sanırım durumun farkına varmış olacak ben leb demeden elini omuzuma atarak "Gel evlat sana bir hikaye anlatayım" dedi ve anlatmaya başladı ;

Dere kenarında kızgın güneşin altında kurbağa güneşlenirken yanına yaklaşan akrebi görünce zıplayarak derenin ortasına kaçmış. durumu gören akrep:
    -"korkma kurbağa kardeş sana işim düştü" demiş.
    kurbağa:"sen akrepsin bana ne işin düşebilir" demiş.
    akrep: "beni karşıya geçirmeni rica edecektim."
    kurbağa: "git manyak mısın sen akrepsin adamı sokarsın."
    akrep: "seni sokarsam ben de derenin suyuna kapılır ölürüm."

diye aralarında bu tür konuşmalar geçmiş ve akrep kurbağayı ikna etmeyi başarmış. akrep kurbağanın sırtına binmiş ve derenin ortasına geldiklerinde akrep kurbağayı sokmuş.

kurbağa bağırmış "ne yaptın? ben bir kaç dakika sonra öleceğim ve ters döneceğim. sen de suya düşüp boğulacaksın."
    akrep "biliyorum ama ne yapayım tabiatım böyle. bunun için yaratılmışım.

demiş. Bak evlat herkesin doğasında mutlaka bir konuda yanlış yapmak vardır. Bazen hoş görmek gerekir bazen de deli olmak. Vereceğin tepki karakterinin yansıması olacaktır.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

14 Şubat 2013

Bugün sevgililer günü. Benim de en büyük aşkım her zaman ki gibi futbol. Bugün çok önemli bir maçımız var, Kazanırsak bölgesel liglere katılma mücadelelerine çıkmaya hak kazanacaz. Şuana kadar ligde fırtına gibi esen takımda attığım gollerle bir çok maçta, maçın oyuncusu olmayı başarmış, bir çok antrenörün ve profesyonel takip ekininin dikkatini çekmiştim. Bugünkü maç benim içinde çok önemliydi ancak nedense içimde bir ürperti hakim. İşte ben bu duygudan nefret ediyorum. Çünkü bir şeylerin yolunda gitmeyeceğinin göstergesiydi. Maçtan 2 saat önce Solhanlı İsmail yanıma gelerek bana bir paket verdi. Bunu acilen götürmem gerektiğini söyledi. Doğal olarak maça gideceğimi söyleyerek reddettim. İçindekinin ne olduğu sormadan "İbrahim bu çantayı kuru deponun oraya götür, Ferman gelecek ve senden alacak. Yurtta çocuklar arasında problem çıkmış eğer gidemezsem kötü şeyler olacak" dedi. Bu benim kararımı biraz etkilemişti sonuçta ben orada büyümüştüm ve böyle şeyleri çok yaşadığımdan kötü şeylerin olmasını arzulamıyordum. Hem sadece bir paketi götürüp teslim edecektim ve maç için stada doğru gidecektim.

Ferman'ın yanına gittim ve çantayı ona teslim ederken bir anda etrafta "Teslim olun Polis!" sesleri dört bir yanımı sarmıştı. Şaşırmıştım ve ne olduğunu anlamadan Ferman kaçmaya başladı. Ne yapacağımı bilmiyordum ve sadece koşmaya başladım. Neden kaçtığımı, Niye kaçtığımı bilmiyordum ama deliler gibi koşuyordum. Neyse ki hızımın da verdiği güçle polislere yakalanmadan olay yerinden uzaklaşmıştım ancak güvende değildim. Sahile yakın bir yerde kayalıkların oraya doğru gittim ve hemen telefonla Sinyor Selim'i arayıp olanları anlattım. Telefonu kapattıktan 5-6 saat sonra Sinyor geldi. Yolda gelirken olayı araştırmış ve Solhanlı'nın kötü işlere bulaştığını, Fermanla iş birliği içinde olduğunu öğrenmiş. Her ikisinin de yakalandığını ve verdikleri ifadelerde benim de onların adamı olduğumu karakoldaki ifadelerinde beyan ettiklerini öğrenmiş. Duyduklarım karşısında şoka uğramıştım. Ben durumu deli gibi sorgularken Sinyor beni nasıl kurtaracağının planlarını yapıyordu.

Olayın ardından 1-2 geçmişti. Sinyor, Adada yaşayan eski dostu ve şimdilerde Futbol menajerliği yaparak hayatını sürdüren Luciano Ferro ile iletişime geçmiş durumumdan pek söz etmeyerek çok yetenekli bir çocuğun oraya geleceğini ve bu çocuğun futbol geleceğini orada inşa etmesini söylemiş, kadim dostu onu kırmayarak her türlü ayarlamayı yapacağını bildirmişti. Sinyor bunu bana anlattı ve geri dönülmez bir sonun başlangıcını önüme koydu. Aslında pek de tercih hakkım yoktu. Bir suçlu olarak hayata devam etmek ya da bir aşkın peşinden sürüklenmek... Tabi ki tercihi zor olmadı. Ancak tek bir engel vardı o da bu kimlik ile nasıl yer edineceğimdi. Bunu Sinyor ile paylaştığımda hafiften gülümsedi ve beni hayretler içerisinde bırakan belgeleri önüme serdi. Farklı bir ada düzenlenmiş yeni bir kimlik, 2. bir uyruk (İngiliz) pasaport ve bu isimle 18'deki Londra uçağına ayrılmış bir bilet. Artık "İbrahim" olarak değil "Emir" olarak hayatıma devam edecektim.

21 Nisan 2013

Londra'ya geleli 2 ayı aşkın bir süre oluyordu. Luciano Ferro ile pek görüşmezdik. Londra'da adıma tahsis edilen bir evde kalıyordum. Neredeyse her gün en yakın top sahasında antrenman yaparak günlerimi geçiriyordum. Sürekli Luciano'nun adamları ile iletişimdeydik. Bu gizemli İtalya'nı biraz araştırma fırsatı bulmuştum. Enteresan bir kişiydi Luciano. Bir dönem Amerika'da da yaşamış, zengin nufüzlü bir adam. Önceleri kirli işlere adı bulaşsa da bir futbol tutkunu olarak her ne kadar yasal yollarla olmasa bile bir menajerlik lisansı almış ve kendi adına bir menajerlik şirketi kurmuştu. Önemli kulüplerde bağları vardı. Yine de garip huyları beni ondan biraz mesafeli tutuyordu. Bu tip kişileri tanımak zor değildi. Oldukça cana yakın görünen ancak senden tek temennileri faydalanmanın bir yolunu bulacak tip türü. Yine de oldukça zekiydi. Tanıdıklardan birinin onun hakkında anlattığı bir olay gerçekten dikkat çekiciydi.

O dönemler Amerika'da yaşayan Luciano bir gece evinde yatmaya giderken, karısı Mona'ya yatak odası penceresinden bakarak bahçedeki kulübenin ışığını açık bıraktığını söyler. Aksini iddia eden Mona'ya karşı sinirlenip oraya doğru yönelen Luciano, arka kapıyı açıp ışığı kapatır fakat kulübenin içinde hırsızların saklandığını farkeder. Hemen polisi arar ve durumu bildirir. Polis ona hırsızların evin içinde olup olmadığını sorar. Luciano 'Hayır' der. Bunun üzerine polis, 'Şu anda tüm birimler meşgul. Kapınızı kilitleyin. Memurlardan biri müsait olduğunda yanınıza gelecektir' der. Luciano 'Tamam' der. Telefonu kapatır ve 30'a kadar sayar.

Ardından tekrar polisi arar ve der ki 'Merhaba, birkaç saniye önce bahçe kulübemde hırsızlar olduğunu bildirmek için aramıştım. Bu konu hakkında daha fazla endişelenmenize gerek kalmadı çünkü az önce hepsini vurdum' ve telefonu kapar. Beş dakika içerisinde, altı polis arabası, bir SWAT Ekibi, bir helikopter, iki itfaiye aracı, bir paramedik ve bir ambulans Ferro'ların evine gelir ve hırsızlar suç üstü yakalanır. Polislerden biri Luciano'ya, 'Yanılmıyorsam onları vurduğunu söylemiştin!' der. Luciano ise şöyle yanıtlar; 'Yanılmıyorsam tüm birimlerin meşgul olduğunu söylemiştiniz!'
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

01 Temmuz 2013

Her sabah olduğu gibi bu sabah da antrenman için evden çıktım. Sinyor telefonuma mesaj bırakmış ve bir miktar parayı hesabıma yatırdığını, sabretmem gerektiğini ve hayallerimin bir gün gerçekleşeceğini söylüyordu. Benim pek umudum yoktu, hafifçe tebessüm ederek evden çıktım, kapıdan dışarıya adımımı attığım an karşımda Luciano Ferro duruyordu.

"Merhaba Emir" dedi ve elini omuzuma koyarak anlatmaya başladı. "Bilir misin Emir çocukken ben de senin gibi bir futbol tutkunuydum. Her akşam yatmadan önce Tanrı'ya dua eder bana bir futbol topu vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım ve ertesi gün gidip kendime bir futbol topu çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetsin diye dua ettim. Bak Emir, bazen lütfu veren O'dur bazen ise biz o lütfu kendimize sunarız. Bugün Lütf senin. Artık Dünyaca ünlü bir kulübün altyapısında oynayacaksın. Bu bizim sağladığımız bir gerçek. Bir hayalin gerçeği. Şimdilik ilerisi ise hayal. Gelecekteki hayali gerçeğe döndürmek ise senin elinde şimdi oraya git ve hayallerini gerçekleştir."

Bana söyleyecek pek bir söz bırakmamıştı aslında. Sadece şok olmuş ve ne diyeceğimi bilemeden aptalsı bir gülümseme ile ona bakıyordum. Önüme yeni kulübümle olan anlaşmamı serdi. Sanki bir hayale, bir rüyaya bakar gibiydim...

Part I Sona Erdi ; Devam Edecek...
    ...

Ustam nasıl yapıyorsun forumun gelmiş geçmiş en buyukr kariyeri olacak

GT-I8160 cihazımdan gönderildi

Nesil
    2012

Farkındalık yaratan bir kariyer İbrahim , Emir Baldemir'de sanırsam oyunda Evlat bölümünden çıkarttın

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Çok güzel olmuş. Yeni bölüm ne zaman

Devamını merakla bekliyoruz...

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Gelmiş geçmiş en farklı kariyerlerden biri bizi bekliyor gibi. Başarılar

Part 1 harikaymış hocam sıkılmadan okudum devam

Nesil
    2012
    Yer
    İzmir

Part 2'nin vizyona girmesini bekliyoruz merakla

Nesil
    2013
    Yer
    Elazığ

Part 1 süpermiş.

tanıtım fragmanı harika

Müthiş gidiyor,efsane olacak kesinlikle.

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Al Capone'den esinlenmişiz Baldemir? Ben de takipteyim, merakla bekliyorum neler olacağını.

Sanırım alışılagelmiş bir menajer kariyeri değil de, önce oyuncu olarak kariyer yapıp, daha sonra menajer olacaksın gibi geliyor bana. Bakalım tahminimde yanılacak mıyım...

Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

Part 2'yi merakla bekliyoruz abi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu adam bu işi biliyor.

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

İbrahim Hocam çok başarılı bir kariyer bizleri bekliyor ilk parttan da anlaşılıyor

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Arkadaşlar yorumlar için çok çok teşekkürler. Birinci bölümü kazasız belasız atlattık. Bu gibi tasarlamalarda temel önemlidir. Diğer bölümlerin tüm planlamaları hazır. Kafamda temel senaryonun yanında ekstra senaryolar da mevcut. Bunun sebebi oyun içinde oyuncunun gelişiminden, yapacaklarına kadar ortaya çıkacak ürünün ne şekil yansıtılacağına bağlı. Geriye sadece anlatım ve materyal kullanımı kalacak ki bu işin kolayı olacak.

2. Bölümün fragmanı bu gece yayında olacak. Hikayemizin devamında nelerin olacağını en az sizler kadar ben de merak ediyorum.
    ...

Nesil
    2010
    Yer
    Antalya

İnanılmaz iyi bir kariyer olacak.Bu kariyer ise diğerleri ne

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Çok iyi gidiyor. Devamını merakla bekliyoruz

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by walcott07 View Post
    İnanılmaz iyi bir kariyer olacak.Bu kariyer ise diğerleri ne
    Her ne kadar espri olarak bunu kullanmış olsan da diğer arkadaşlar alınabilir. Bu hikayeyi diğer hikayelerden ayrı tutmak gerek. Onlar tamamen oyuna endeksli, bu ise oyun + hayal ürünü. Diğer kariyerlerin her biri birbirinden değerli. Çünkü hepsinin altında, paylaşan arkadaşların medeni cesareti yatıyor. Burada kariyer hikayelerini paylaşarak forumumuza renk katan tüm üyelere de teşekkür etmiş olayım.

İlerleyen saatlerde Part II fragmanı yayında olacak.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Part II: Sonun Başlangıcı Fragmanı

[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=7lF2XK8ZcYE"]Bölüm Anlatımı Çok Yakında![/YOUTUBE]
    ...

Merak ve heyecanla beklemeye devam ediyoruz.

Kariyer açmayo planlıyordum ama vazgeçtim bunu görünce Şaka bir yana çok güzel olacak gibi. Başlangıç hikayesi çok güzel olmuş. Kalemine sağlık. Devamını bekliyorum herkes gibi

Quote Originally Posted by alonso88 View Post
    Kariyer açmayo planlıyordum ama vazgeçtim bunu görünce Şaka bir yana çok güzel olacak gibi. Başlangıç hikayesi çok güzel olmuş. Kalemine sağlık. Devamını bekliyorum herkes gibi
    Aynen bu kariyeri takip etmeyi kendi kariyerimle uğraşmadan önce görüyorum.2.fragman'da çok iyi abi...

Sayfa 2 / 8 İlkİlk 1234 ... SonSon

Mesaj Yetkileri