Sıcak bir Temmuz gününde işbaşı yaptım ve takım ile tanıştıktan sonra ilk antrenmanımıza çıktık. Frank de Boer'un ayrılığına rağmen takımda moraller gayet yerindeydi.

Göreve gelir gelmez transfer gerekliliğinin farkına vardım. Daha takıma imza atalı birkaç gün geçmedi ki ilk transferimizi Porto'dan Jorge Fucile'yi kadromuza katarak gerçekleştirdik.

Bonservis bedeli ise 4 milyon €. Takımımıza hayırlı olması dileğiyle.

Oynamak istediğim sistem topa hakim olan, kaptırdığında çabucak geri kazanmasını bilen göze hoş gelen bir futbol. Oyunda kurduğum diziliş 4-4-1-1 ancak oyuncuların ortalama mevkii olarak aşağı yukarı böyle dizilmesini istiyorum. 2 tane pas dağıtan stoper, iyi dört başı mamur bir sol bek, Maicon gibi gidip gelen bir sağ bek, orta sahanın sağında yer alacak isim kafasına göre takılacak, gerek asist gerekse gol katkısının yüksek olması gerekiyor ki bu görev Viktor Fischer'de olacak, yine dört başı mamur bir sol açık, yaratıcı oyun zekası yüksek bir sol iç, savaşçı kanlı bıçaklı bir sağ iç, çakal Carlos tadında gol makinesine dönüşebilecek bir ofansif orta saha ve pas dağıtan, kendinden çok arkadaşlarını düşünen gerektiğinde kaleyi de görebilen bir santrafor.

Hazırlık Kampı

Pek başarılı bir hazırlık kampı geçirdiğimiz söylenemez ancak peşinde olduğumuz şey de skor değil, taktiğe alışmaktı. Açıkçası 4 maç yeterli değil ama yapacak bir şey yok lig çok erken başlıyor. Başlarda sallantı yaşarız büyük ihtimalle.
Neredeyse her oyuncuyu oynatmak istedik, herkesin ne yapabileceğini görmek istedik. Bir istatistikte öne çıkan isimleri sizlerle de paylaşmak isterim.

Maç Başı Dribbling: 1-Lerin Duarte 8.72 2-Thulani Serero 7.25 3-Viktor Fischer 4.09 > Bu alanda dikkatimi en çok çeken isim elbette Lerin Duarte oldu. Sol açık mevkisinde kendisinden faydalanmak istiyorum maç başı 9 dribbling yapan bir sol açıksa bizi fazlasıyla rahatlatır.

Hazırlık kampının sonunda 2 isimle yollarımızı ayırdık. Aslında birini satmak planlarımızın arasında yoktu ancak verilen teklif tatminkardı.

Tobias Sana 2 milyon € karşılığında Heerenveen'in yolunu tuttu.

Daley Blind ise 7.5 milyon € karşılığında Porto ile anlaştı. Kendisine başarılar dilerim.

Lig yaklaştı ancak bunun öncesinde Hollanda Süper Kupası maçında ezeli rakibimiz Az Alkmaar ile karşılaşacağız.

Hollanda Süper Kupası
Çok kısa sürede hırpalayıcı bir hazırlık kampı geçirdik. Bu maça geldiğimizde oyuncularımızın kondisyonları çok düşük seviyedeydi. Bir yandan ağır antrenmanlar, diğer yandan zor hazırlık maçları adeta bu maç öncesinde oyuncularımın pilini bitirmişti. Ben de bu yüzden maça yedek ağırlıklı bir ilk 11 sürdüm.

XI: Vermeer / Fucile-Van der Hoorn-Moisander-Denswil / Ligeon-Poulsen-Lucas Andersen-Serero / Siem de Jong / Bojan

3 tane daha transfer yapmak istiyorum aslında. Umarım şartlar müsaade eder de bu transferleri gerçekleştiririz.

@vivoperlei, rexpo1994: Teşekkür ederim.
@Banega: Ben de aynı görüşleri paylaşıyorum, teşekkürler.
@Damigol: Krkic'le önemli bir yarışa girecek. Kazanan Ajax olsun.
@MuraTBudaN: Teşekkürler size de. İki tavsiyenize de uymaya çalışacağım. Stoper transferi bahsettiğim 3 transferden biri zaten.