Sayfa 14 / 19 İlkİlk ... 41213141516 ... SonSon
391 ile 420 arası toplam 542 sonuç

Konu: Taktik Tartışma Platformu

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sancak319 View Post
    Takım anca anca alıştı taktiğe bayern münihi evimde 1-0 yendim ama 8/4 şutum vardı onların ise 22/11 deplasmanda oynamalarına rağmen bayağı çok şut çekmişler.Şimdide benimkiler şut çekemiyor hadi hayırlısı
    Aslına bakarsak kimin ne kadar şut çektiği kimin iyi oynadığını gösteren bir kriter değil.Kimi takım vardır uzaktan şutları iyi olan oyuncuları vardır ve öyle sonuca gitmek istiyordur sürekli oyuncularına uzaktan şut çekilmesi için talimat verilmiştir.Kimi taktik vardır sürekli hücum organizasyonlarını iyi kuramıyor ve hücum bir yerde tıkanıp kalıyor ve uzaktan şut cekmeye mahkum kalıyordur.Aslında bakarsak 2. dediğim olay eğer senin rakiplerinin başına geliyorsa iyi savunma yapıyorsun iyi kapanıyorsun demektir.Özeliikle ben çalıştırdığım takımlarda çok fazla uzaktan şut cektirmem haliyle öyle abartılı bir şut sayım olmaz.Kısacası şut sayıları en azından benim gözümde o kadar önemli bir etken değil.Bu arada tebrikler fakat o ortasahaya bir çeki düzen var 2 ofansif ortasaha ile oynuyorsun ilkay ve nuri olmaz

Nesil
    2006
    Yer
    06

Quote Originally Posted by nerazzuri View Post
    Güzel bir taktik tutturdum diyebilirim.

2 stoper; Pas Dağıtan/Durdurucu - Sınırlı/Durdurucu
    Beklerim önde. Sağ,sol ofansif bek.
    Ortasında Gizli ön libero/savunma.

Orta sahada 2 mc. Defansif oyun kurucu/destek, oyun kurucu/destek

3 forvet;
    Çalışkan F./Defans-Pivot/Atak-Çalışkan F./destek

Biraz daha denedikten sonra paylaşacağım fakat şöyle bir problemim var. 9-10 maç 5-0/6-0'lık galibiyetlerle ilerledikten sonra kısırlık dönemine giriyor takım. Hangi takım olursa olsun. Gol atamıyorum, geride açık vermeye başlıyorum.

Problem yapay zekanın taktiği çözmesi midir? Yoksa benim bir hatam mı çözemedim daha henüz.

Eğer problem yapay zeka ise, taktiğin kimyasını bozup değişiklik yapmak istemiyorum ki yapınca taktik işlevini tamamen yitiriyor.

Genel fikirleriniz nelerdir bu konu hakkında, yorumlarsanız sevinirim.
    Bu bana karşı denediğin taktik değil mi hocam

Arkadaşlar duran topta bütün oyuncularla savunmak yerine 2-3 adamınızı ilerde bırakabilirsiniz, hem bu sayede kontrollü olmak zorunda kalıyorlar ve fazla oyuncu getiremiyorlar

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar oyunu CM 01/02 den beri oynarım efsane kariyerlerim olmuştur. Pek paylaşım yapan biri olmasam da forumdaki taktik paylaşımlarını da denemeye çalışırım sık sık. Şunu söylemek istiyorum ki her ne kadar maç motorundan bende şikayetçi olsam da tek taktikle domine etme olayı bitmiş bu oyunda. 3 taktik uyumunu full leyip direktifleriyle beraber farklı kombinler geliştirmeniz şart bu oyunda başarı istiyorsanız. bazı taktiğinizde yüksek tempo bazısında düşük, kontra oyun ve ya katı kontrol oyunu tercih sizin ama rakip her defasında size karşılık veriyor bunu unutmayın. duran top olayını ben de çözebilmiş değilim ama genel bir başarı istiyorsanız bu dediklerime kulak asın derim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Eklemek istedim duran top için. kimseye markaj vermeden geri dön talimatıyla birlikte ileride en az 2 kişi bırakırsanız, direk dibinde oyuncular olacak elbet, olay makul bir hale dönüyor.

ozan42 arkadaşımın dediği gibi yaptım nuri şahinin defansif özellikleri düşük olduğu için "defansif oyun kurucu - destek" yaptım lucas piszczek'i de iki yönlü bek yaptım takım şuan da ortalama her maç 20-30 şut rahatlıkla çekiyor ve yenmediğim rakip yok çok teşekkürler

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şu taktiği deneyen var mı acaba başarılı mı?

http://community.sigames.com/showthr...c-Thread-FM14?

Uzun zamandır oynamıyorum özledim geri döneyim dıyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by Ralph View Post

Ooooo Mr Hough vallahi duygulandım şuan.

Ben siteye geldiğim ilk dönemde bu taktiği kullanmıştım. Bir çok taktiğimi bu taktiğe göre yapmıştım tabii eski serilerdeki versiyonunu söylüyorum.

Mr Hough adı geçiyorsa kötü bir taktik beklemem açıkcası. Bu arada koyduğun için sağol çok ama çok bakmıştım yoktu sanırım yeni çıkarmışlar.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Ralph View Post

Ahh şu Mr. Hough az ekmeğini yemedik. Zamanında çok iyi taktikler yapıyordu. Gene yapmıştır iyi bişey. Ama ben sana FmBase deki Jassar Tactical Thread konusundaki taktikleri tavsiye ederim. Konuyu okudum yarım yamalak ingilizcemle ama herkes çok başarılı olduğuna dair şeyler söylemiş. Fotolardan da anlaşılıyo zaten. Bir bak derim onlara.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yükleyine bi deneyeyim bakalım nasılmış. Hiç taktikle uğraşmak istemiyorum.

Bende Beşiktaş'ta aynı dizilişle oynuyorum. Ama roller farklı tabi. Benimde forvetim Mitrovic. Valla bende herkes gibi her taktiği deneyenlerdenim. Hatta yönetim Kasımpaşa maçını alamazsan seni göndereceğiz bile dedi. Sonunda kendi taktiğimi yaptım. İşler şimdilik iyi gidiyor. 4 maç 3 galibiyet 1 beraberlik aldım. Berabere biten maçta da A.Alkmaar'a 90+2 de gol yedim- ki takımı öndeyken geriye çekmemiştim- o maçta da. Bu 4 maçta 14 de gol attım. Bakalım sürdürebileceğiz mi.

Kendi taktiğimle deplasmanda Az.Alkmaar'ı - ben bile inanamadım- 6-0 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardım. Üstelik 31.dk'da stoperim kırmızı gördü 10 kişi kaldık. Ve 4 golü de sahada 1 kişi eksikken attık. Daha da ilginç olanı yedekte stoper olmadığı için sağ beki stopere çekip sol beki de sağ beke aldım. Ayrıca Mitrovic hat-trick yaptı. Ne maçtı ama.

13. Default

Bence kanat oyuncuları şart ama

4 lü defansın bekleri ileri çekerek 2 defansif ortasaha 3 ortasaha 1 ofansif ortasaha ve 1 forvet sistemi iyi tutuyor. AMC veya forvet iyiyse ortasahadan bir oyuncu çekilebilir ama 2 DMC şart bu seride...

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Taktik alanında 4-1-2-1-2 sisteminde taktiğim var, alıp inceleyebilirsin. Başarılı olmak mümkün. Güncellemelerden sonra bu taktiğin etkisi azaldı ama.

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Elbette oynanır ama tavsiye etmiyorum FM hayatımda şu ana kadar hiç kanatsız oynamadım. İlla AMRL ya da MRL oldu. Çünkü kanatlar kapanan takımları açmak için çok yararlı. Göbeği iyi kapatan takımlarla oynayınca kanatsız taktikler duvara toslamış gibi oluyo.

4312 iyi oynuyorum fb ile pivot firsatçi .

ME173X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Quote Originally Posted by HeracLes View Post
    Asıl soru bu seride kanatlı oynanabilir mi olmalıydı bence. Beklerin önemi çok yüksek ama kanatlardan pek bir verim alamadım. Çünkü bu seride top sürmeyi azaltıp, başarı oranını da düşürmüşler. Eskisi gibi yardırmıyor kanatlar. Ama bekler orta sahada top dönerken ileri kaçıyorlar. Bayağı da bir gol attılar açıkçası.
    Bu yorumun üstüne tam 1 ay geçti ve görüşlerim tamamen değişti. Yeni taktiğimde kanatlara önemli iş düşerken beklerin ofansif katkısı biraz azaldı. Ha gene yardırmıyorlar ama hakikaten kanatlı daha iyi sonuçlar almaya başladım. Tabi farklı takımlarda ama 1 ay önce eğer takımda iyi bir kanat varsa genellikle ilk onları satardım. Şimdi işler değişti.

Default 3 Farklı taktıgımınde Çözülmesi

3 farklı taktık kullanıyorum dızılısler oyun anlayısları vs. herseyiyle farklı 3 taktık her maç 1 tanesını kullanırım 2 maç ust uste aynısını hayatta kullanmam fakat buna ragmen 3 taktıgımde cozuluyor takım müthiş ilerlerken bır yerden sonra rezıl top oynamaya baslıyoruz halıyle kotu sonuçlar gelıyor bunun nasıl onune geçebılırım

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

Fm 14 serisinde kanatsiz oynamak resmen intihar beklerin ne kadar iyi olursa olsun

Default Sırtı Dönük Oynayabilen Santrafor

Selam arkadaşlar.Birçok oyuncu denedim,oyuncu rollerini denedim.Tam anlamıyla başaramadım.Oynatmak istediğim taktikte Santraforumun sırtı dönük oynayabilmesini ve ileride top tutmasını istiyorum.Özellile iyi takımlara karşı oynadığında ilerideki oyuncum baskı gelince hemen top kaybediyor.Sizce bu oyuncunun hangi özellikleri iyi olmalı ve hangi rolde oynatmalıyım?

Nesil
    2006
    Yer
    London

Sırtı dönük kaleye oynayabilen en iyi santrafor Llorante dir. Ben o oyuncuyu 2010 muydu şimdi tam hatırlamıyorum FM 2010-11 serilerinden birinde daha Atletic Bilbao takımında olduğu yıllarda oynatırdım hatta o zamanlarda yine ispanya milli takıma çağırılmıştı ve orada da kaleye sırtı dönük oynuyordu oyununu.

Eski oyunlarda dediğin gibi oynatabiliyordum ama 14 bir türlü olmadı.Ayrıca llorente yi bir deneyecegim teşekkürler.Bide hangi oyuncu rolü olarak oynatsak daha iyi olur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Deep Lying Forward support rolünde, ters ayaklı, strenght, passing, creativty özellikleri yüksek olan ve long shot ve driblingi de bir nebze olan her forvet show yapar fmde. Örneğin FM13te Giovanni Moreno sag forvete koyuldugunda.

Taktiği biraz daha detaylandırabilir misin. Oyuncu rolleri ve takım direktifleri gibi.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Mitrovic'i (Anderlet) kullanabilirsin, Rescaldini (yanlış yazmış olabilirim) bu arkadaşta iyi oynuyor.

Teşekkürler yardımlarınız için.Bir deneyeceğim.

Oyuncunun sırtı dönük oynayabilmesi için taktiğininde buna uygun olması lazım.Yani ilk önce oraya gerekli özellikleri iyi bir oyuncu yerleştirmen gerek.Benim fikrim yaratıcılık-pas-takım oyunu-güç-teknik-karar verme özellikleri iyi bir oyuncu olmalı bu oyuncu.Sonra ise bu oyuncuya yakın oynayan oyuncuların olmalı.Topu aldığında pas verebileceği oyuncular olmalı yakınında,aynı anda ceza sahasına hareketlenen oyuncularda olmalı ki pozisyon yaratabilsin bu oyuncu.

Eğer yalnız kalırsa bu adam ve uzun mesafeli paslar atılırsa pasların tam olarak kendisine gelmemesi sıkıntı yaratabilir.Aynı şekilde topu sırtı dönük alabildiği pozisyonlarda ise pas atacak adam bulamadığından yüzünü kaleye dönüp etkisiz ataklar geliştirecektir.

Sırtı Dönük oynar ppm i olması lazım oyuncuda

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Güncellemeden önce 14.1.4'de bir taktik vardı RomainVeez diye..Açık ara serinin en iyi taktiğiydi..Santrafor ve kanat oyuncusu yoktu..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

4-3-1-2 alelade oynanabilir. DR ve DL'yi İki Yönlü Bek rolünde oynatırsanız, kanatlarda boşluk hissetmezsiniz ancak; Bu beklerin fiziksel olarak güçlü oyuncu olması gerekiyor. Tüm koridoru tek başına kullanacakları için büyük efor sarfedeceklerdir.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Sayfa 14 / 19 İlkİlk ... 41213141516 ... SonSon

Mesaj Yetkileri