-
Katılıyorum, bu yıl süper lig fazla oynamadım ama şu an Leipzig'i yönetiyorum. Bundesliga'dayım ve ara sıra Beşiktaş'ı takip ediyorum neler yapmış ligde felan diye. Defanstan 3 oyuncusu sakat Pedro Franco tek seçenek ama o da transfer listesinde nedenini anlayamadığım bir şekilde 2 milyona alınmış oyuncu potansiyeli de var 1 milyona satılmak isteniyor ve yoklukta bile oynatılmıyor. Aynı şey Bruma için de geçerli. Galatasaray, 2.9 milyona Granada'ya sattı 10 milyona aldığı oyuncuyu. Giden oyuncular böyle ya gelen oyuncular. Gerçekteki transferleri yansıtmadığı kesin. Anadolu kulüpleri her sene bütün takımı değiştiriyor nerdeyse ama oyunda bunu göremiyoruz. Büyük kulüplerden ise başarısız olanlar yeni sezona illaki 4-5 değişiklik ile giriyor büyük paralarla ama oyunda gene yok. Bunun sebebi olarak kulüplerin itibarları ve bütçeleri olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş geçen sene 10 milyon euro harcadı keza Bruma tek başına bu kadar para götürdü. Özellikle Fenerbahçe çok etkisiz transferde, hep kiralık alıyor. Şimdi aklıma geldi onlar da Emenike'yi 2. sezonun başında transfer listesine almış aldıkları fiyatın çok çok altına 2 milyon istiyorlardı. Ama teklif yok ve yedek takımda bekliyordu. Bunlar hiç gerçekçi değil.
Gelelim aldıkları oyuncuları kaydetmemeleri sorununa. Bunu süper ligde değil de kendi takımımdan örnek verebilirim. Zenit ocak transfer döneminde oyuncum Poulsen'e 20 milyon verdi kadrosuna kattı ama ligde kayıtlı değildi. Bomboş bir sezon geçirdi madem kayıt yaptıramıyorsun ne diye 20 milyonu çarçur ediyorsun. Bu olayı beni de ilgilendirdiği için takip ettim ve gözüme çarptı ama görmediğim bir sürü hadise vardır belki de bunun gibi. Genel olarak Rusya, Türkiye gibi ülkelerde bu tarz sorunlar çıkıyor. Senin takımında olmuyor ama gene de sinir bozucu.
Mesaj Yetkileri