Ben Antepteki Muhammet Demir mi Demirci mi ne onun üstüne gidilse çok iyi verim alınabileceğini düşünüyorum. Biraz sakatlıklara yatkın sanırım ama David Villa tarzı bir forvet. Soğukkanlı, teknik, bitirici, yetenekli ve ver kaçlara falan da çok iyi giriyor. Zeki bir oyuncu. Bursada şans bulamadı, Antepte sakatlıktan çekti ama potansiyeli çok yüksek bence.

Ben bu uzun boylu fizikli forvet düşüncesine katılmıyorum. Avrupanın büyük takımlarının çoğu bundan çoktan vazgeçmiş durumda. Barcelona (Neymar, Alexis), Atletico Madrid (David Villa), Real Madrid (Benzema, Morata), Manchester United (Van Persie, Rooney, Hernandez), Chelsea (Eto'o, Torres)... Bi tek Bayern kaldı fizikli forvet oynatan bi de Man City sayılabilir uzun olmasa da fiziğini iyi kullanan Negredo'dan ve Dzeko'dan dolayı.

Diyeceksiniz ki; onların oynadığı futbol tarzıyla bizimki bir mi? Değil belki ama madem yıllardır teknik kapasitemiz yüksek deyip duruyoruz o zaman bunun hakkını verecek bir oyun tarzı oturtmamız lazım artık. Pas oyunu oynuyoruz gibi görünüyor ama yana paslar çoğunlukta, pozisyon çok az. Tempomuz çok düşük. Futbolun temposuna ayak uydurmamız gerekiyor ve bunu da daha çabuk daha hareketli oyuncularla yapabiliriz. Selçuk'tan falan vazgeçmek gerekiyor (zamanında Avcı'ya o kadar saydıktan sonra bir gün bunu yazacağım aklıma gelmezdi ).

Rakip kaleye yüklenmek illa kanattan git orta yap değildir. O sistemde oynarsan fizikli forvet gerekir, Muhammet'ti Burak'tı etkisiz kalırlar tabi ama ceza alanına dripling ve verkaçlarla girip pozisyon üretmeyi başarırsan hem bu tür oyunculardan daha yüksek verim alabilirsin hem de rakip kalede daha net pozisyonlar üretmiş olursun. Bizde bunu yapabilecek kanat oyuncuları var; Arda, Gökhan Töre, Sercan gibi... Ama forvet eksik.