Güner, Alman Gazetesine Konuştu!
Cenker Güner, ''Buraya gelirken işlerin bu kadar hızlı ve güzel gelişeceğini düşünmemiştim. Takımın geleceği hakkında bir planım elbette vardı ama bu kadar genç bir takımı yönetmek ve bu oyuncuları birbirine adepte etmek zaman alır diye düşünüyordum.
Takım birbirine çok rahat alıştı ve skorlar gelmeye başladı. Bu olay beni çok memnun ediyor.''
''Meier'in olmadığı maçlarda takımın en yaşlı oyuncusu Schwegler (26) oluyor. Çok genç bir takımız ve potansiyelimiz harika.
Takashi İniu zaten potansiyeli bilinen bir isim ama benim favorim Sonny Kittel hem Polonya futboluna, hem de Alman futboluna çok büyük yararları olacaktır. Kendisini çok seviyorum ve gelişimi ile bizzat ilgileniyorum. 20 yaşında takımın değişmezi olmak kolay değil.''
''Stanciu'yu alırken bir an bile düşünmedim kendisini önceden biliyordum. Hosiner ve Stanciu takıma çok çabuk adapte oldular bunun en büyük etkisi genç yaşları çünkü takım olarak genç oyuncular ile yarışıyoruz.''
Son olarak, ''Rode ile görüşmek istiyoruz ancak kendisi bizimle görüşmeye yanaşmıyor. 23 yaşında genç bir oyuncuyu bedava bir şekilde kaybetmek bizde istemiyoruz ancak kendisi kulüpte kalmayı düşünmüyor.
Bir takıma imza atması halinde biz de planlarımızı değiştiririz. Gidenin yerine oyuncu çabuk bulunur daha iyi ve potansiyelli bir oyuncu ile oluşan boşluğu doldururuz.'' dedi.