oyuncuna rol versen bile oyuncudan ne istediğini oyuncu talimatlarına girerek oyuncuna belirt..bu sayede hangi rolde olursa olsun senin istediğin şeyleri yapmak zorunda..Böylece alacağın verim artacaktır..
oyuncuna rol versen bile oyuncudan ne istediğini oyuncu talimatlarına girerek oyuncuna belirt..bu sayede hangi rolde olursa olsun senin istediğin şeyleri yapmak zorunda..Böylece alacağın verim artacaktır..
arkadaşın da dediği gibi içe kat et gibi özel talimatlar verebilirsin bir de alacağın oyuncunun bu özelliklere uyması gerekiyor ki çok az sayıda öyle oyuncu var
İbra , Mitrovic belki Kuyt faydalı olabilir
Türkiye Ligindeysen al Mirkanı bak keyfine.Ligini ve takımını söylesen ona göre yardımcı oluruz.Bütçeyi bilmiyoruz çünkü.
Uygun Roller:
- Yerden sert ortaları gol yapacak: Tüm forvet rolleri (hücum görevliler öncelikli)
- Pas dağıtacak: Yardımcı Forvet / Yaratıcı Forvet / Komple Forvet
- Aralara kaçacak: Fırsatçı Golcü
Verilmesi gereken talimatlar:
- Yerden sert ortaları gol yapacak: Ön direğe orta yap (kanat ve bek oyuncularına) + Yerden sert orta yap (takım komutu)
- Pas dağıtacak: yukarıda saydığım roller bunu sağlar
- Aralara kaçacak: Koşu yoluna pas yap (takım komutu) + Kanallara hareketlen (forvet oyuncusuna) + Daha riskli pas (orta saha oyuncularına)
Gerekli oyuncu özellikleri:
- Yerden sert ortaları gol yapacak: Önsezi + Hızlanma
- Pas dağıtacak: Yaratıcılık + Teknik + Pas + Takım Oyunu
- Aralara kaçacak: Topsuz Oyun + Önsezi + Hızlanma
- Gol yüzdesi yüksek olacak: Soğukkanlılık + Bitiricilik + İlk Dokunuş + Kafa Vuruşu + Önsezi + Cesaret + Takım Oyunu + Konsantrasyon + Çabukluk (hız+hızlanma+çeviklik)
Tabi ki "gol yüzdesi yüksek olacak" için saydığım özelliklerin hepsinin yüksek olduğu bir oyuncu bulmak düşük bir ihtimal. Bu özelliklerden kaç tanesi iyi düzeyde olursa oyuncunun golcülüğü de o kadar iyi demektir. Ve bu özelliklerden hangilerinin daha önemli olduğu oyuncunun taktikteki rolüne bağlıdır. Mesela Pivot Santrafor için çabukluk diğer roller kadar önemli değildir ama olursa çok daha iyi olur tabi. Keza Fırsatçı Golcü için kafa vuruşu aynı şekilde.
Soruna tek ve daha net bir yanıt vermem gerekirse: Yardımcı Forvet-hücum derim. Komple forvet belki daha uygun gibi gelebilir ama o rolü vereceğin oyuncunun Rooney, Agüero ya da Tevez tarzı bir oyuncu olması lazım.
Ayrıca forvetine "Mevkinden ayrılma" komutunu da verirsen gol şansı daha yüksek olur. Ben bu komutla birlikte "fazla top sürme" ve "Daha çok şut çek" talimatlarını da veriyorum ama sen pas dağıtmasını da istediğin için "daha çok şut çek" komutunu vermemelisin.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
sağol kardeş bana özel mi hazırladın bu kadar yazıyı? helal olsun.
Ben yardımcı forvet(hücum) düşünüyorum en mantıklısı bu herhalde. bide özel ayar yaparım artık yerden sert ortaları ön direğe açmak mantıklı bir fikir bunu yapmamıştım direk pivot santrafora açıın yapmıştım ortaları
nasil taktiyle oynamaliyim sizce? orta sevyeli takimlarda?![]()
Olduğun Gibi Oyna, Hiçbir Yere Dokunma Hepsi Standart Olsun![]()
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Nasil anlamadim??
takımını yaz.nasıl bir sitem oynatmak istediğini yaz.arkadaşlar kahin değil sonuçta![]()
![]()
4-4-2 oyna klasik herzaman iyidir![]()
Tapatalk'tan gönderilmiştir
steam : aytekin79
ben sana yardimci olucam kardeşim ?
sancak beni bul sana yardim edicem butun skintilarin gidecek heleki dortmund varsa elinde herkese fark aticaksin
Hic begenmedim 2014 dü taktik de yapmayı beceremedin seneyede böyle olursa oyunu bırakıcam direktif bölümünden hiç bişey anlamadım.
beyler herkes 2-3 hafta maç oynamış bırakmış ... taktiğin böyle iyi mi kötümü olduğunu anlayamassınızkien az yarım sezon denemeniz lazım gelir...
Belki biraz iddaalı bir yorum olacak ama açıkçası bu sene şu ana kadar hiçbir taktiğin çok iyi işlediğini düşünmüyorum. Buna da çok seviniyorum çünkü adamlar olayı aşmış ve kesinlikle sadece taktiğe bağlı oyundan kurtarmışlar bizi. Eski serilerde bir taktik çıkıyordu ortaya ve hangi takımda denersen dene tutuyordu. Rizespor ile ilk sezonda şampiyonluklardan tutun da 20 milyonluk takımla 200 milyonluk devlere karşı hem de her takımda işe yarayan taktikler artık hayal. Açıkçası kadro yapısına göre taktik yapılmadığı sürece ben hazır taktiklerin iş göreceğine inanmıyorum. Bunun yanı sıra işleyiş olarak mantığı çogu kadro kalitesine ve yapıya uyan bir taktik ortaya çıkarsa (ki şu anda çıkmış değil ) işte o vakit indirip kullanmanıza değer bir taktik olurBekleyin bakalım biraz daha... Ya da kendiniz deneye deneye bulun. Ben kanatsız üzerinde çalışıyorum ama bir türlü istediğim şekil yansımıyor sahaya...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
bazı takımlara farklı taktikler kullanma zorunluluğu güzel ama iyi giden bir taktik birden çok kötü gidiyor daha yarım sezon olmadan taktik değiştirmeğe zorluyor bizi değiştirince de sihirli değnek deymiş gibi kazanmaya başlıyoruz.bu çok saçma olmuş...
ya ben attığınızı interde denedimde pek tutmadı aytekinin taktiğini genoa yı filan yensede roma fiorentina baya tokatladı banada yardımcı olsanız çok müthiş olur ya
Borussia Dortmund kariyerimde ilk sezon sampiyonlar ligi dahil bütün kupaları aldım ama 2. sezon takım kendi kafasına göre oynamaya başladı. Taktiğum hala aynı taktik ama olmuyor iste topa sahip olamıyorlar ve gol yiyorlar ne yapacağımı şaşırdım.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=119421
bence galatasaray ve beşiktaşta çok işe yarayacak bir taktik
Defansı sağlam yapmak için ne komutlarını önerirsiniz? 4-2-3-1 ile bekler standart bek otomatik, defans merkezler de durdurucu olarak kullanıyorum. Sıkı defans her takımda bulunmayabiliyor. Orta sahada da standart orta saha savunma veya savaşçı orta saha savunmanın yanında defansif oyun kurucu destek veya iki yönlü orta saha kullanıyorum. Dizilişim 4-2-3-1 veya 4-4-1-1 oluyor. 4-5-1'de hücumda verim alamadığım için onu kullanamıyorum. 4-5-1'de hücum olarak da tavsiye alabilirim.
Link patlamış.
linki yenilersen deneyelim dostum
14.3'te iş gören başarılı bir taktik var mıdır? Yaklaşık 4-5 aydır oyunu açmamıştım tavsiyenize ihtiyacım var.