Almanya'daki ilk haftalarımda ortama alışmakta sıkıntı yaşadım. Ancak bulunduğum bölgede Türklerin çokluğu sayesinde bu sıkıntımıda çabuk bir şekilde atlattım. Takıma yaptığımız takviyeler çok yerinde olmuş gibiydi. Bir iki aksayan dişli vardı yinede ancak düzeltilmeyecek gibi değildi. Hazırlık döneminde daha net bir şekilde takımı görme şansım oldu. Yaşı gelmiş bazı oyuncularımız vardı. gençleştirme politikası dahilinde takımdan göndermek istediğim oyuncuların listesini belirlemiştim. Kaliteli oyuncularda vardı aralarında ancak takıma para kazandıracak her türlü teklife açıktım. Aldığımız bir kaç teklifi değerlendirecektim.
Hazırlık maçlarında takımın istediğim taktiğe hiç alışık olmadığını gördüm. Yine de iyi performanslar çıkıyordu.
Spoiler: Hazırlık Maçları Skorlar
Takım maç temposuna alışmıştı yoğun maç trafiğinden sonra. sadece taktik uyumda sıkıntı yaşıyordu ki buda gayet olası bir durum. Almanya Kupası ile sezonu açacaktık. Büyük bir hevesle bekliyordum taraftarlarımızın karşısına çıkmayı. İlk rakibimiz Almanya 3. Ligi takımlarından Burgsolms takımıydı.
Almanya Kupası - 1. Tur - Burgsolms - D
Zayıf rakibimiz lig öncesi bizim için son hazırlık maçı olacaktı. Farklı galibiyet aldığımız maç rakiplerimize gözdağı oluşturacak cinstendi. Yeni transferimiz Cornejo yaptığı hattrick ile göz doldurdu.
Spoiler: Maç İstatistikleri
Bundesliga - 1. Maç - Köln - E
Rakibimizi abluka altına aldığımız maçta Iancu, Ramsden ve Hummels'ın golleri ile sahadan 3-1 galip ayrılmasını bildik.
Bundesliga - 2. Maç - Stuttgart - D
Güçlü rakibimiz karşısında deplasmanda zorlansakta Cornejo'nun 1., Driussi'nin 87. dakikada attıkları goller ile 2-1 galip gelmesini bildik.
Bundesliga - 3. Maç - St. Pauli - D
İlk yarısında çok zor dakikalar yaşadığımız mücadeleyi ikinci yarıda koparmayı bildik ve Cornejo ile Addo'nun golleri sahadan 2-0 galip ayrılmamızı sağlıyordu.
Bundesliga - 4. Maç - Wolfsburg - E
Kurtları sahamızda adeta parçaladık. Oyuncularım biraz daha dikkatli olsalar ligin en farklı galibiyeti rekorunu kırabilirdik. toplamda 25 şut çektiğimiz maçta, 4 oyuncumuzun attığı 5 gol ile sahadan 5-0 galip ayrılıyorduk. Bu galibiyet bizi liderliğe taşıyordu. Umarım bu noktada sezon sonuna kadar kalmayı başarabiliriz.
Spoiler: Maç İstatistikleri ve Puan Durumu