Lige alıştıkça daha iyi sonuçlar alacağını düşünüyorum. Son maçlardaki kırmızı kartlar bozmuş işi.
Lige alıştıkça daha iyi sonuçlar alacağını düşünüyorum. Son maçlardaki kırmızı kartlar bozmuş işi.
Takımı pek bilmiyorum ama potansiyeli yüksek bir takımın var mağlubiyetler aldın bu sene ilk 3te olucaksındır seneyede şampiyonuz inş.
Kartlarda dediğin gibi ayrı bir sıkıntı oldu. Ancak bu kartların sezonun geri kalanında rastlayacağımızı pek düşünmüyorum.
Hele bir bakalım sezon nasıl ilerleyecek. Diğer takımların nasıl takımlar olduğu konusunda hiçbir fikrim yok. Diğer takımları gördükten sonra konumuzu daha rahat ortaya koyabiliriz.
----
Petrobas Primera Apertura 4. Hafta | Palestino 0 - 1 Deportes Iquique
Şansız bir yenilgi aldık. Daha maçın hemen başında yine duran toptan golü yedik. Ardından rakibimiz kendi yarı sahasında bekledi genel olarak ve kilidi açacak hamleleri yapamadık. 3 puan almamız gereken bir karşılaşmadan puansız ayrıldık.
Petrobas Primera Apertura 4. Hafta | Union Espanola 0 - 2 Palestino
Harika bir futbol oynadık son şampiyon karşısında. Takım savunmasını çok iyi yaptık, duran topları savunmada yaptığımız değişikler şimdilik işe yaradı. Bu sefer duran toptan golü bulan taraf biz olduk. 2. golü de attık ve çok daha fazlasını kaçırdık. En önemlisi rakibimize hiç pozisyon vermedik. Harika bir oyun gelecek adına umut verdi.
Maç sonunda ise Espanola teknik direktörü oynadığımız futbol hakkında garip sözler sarf etti. "Sadece sert oynuyorlar" diyerek bizi rahatsız etti açıkçası. Daha önce oynadığımız karşılaşmalarda gördüğümüz kırmızı kartlarda olunca ülkede adımız biraz bu yöne kaydı. Ancak zamanla geçecektir bu durum.
Petrobas Primera Apertura Puan Tablosu
İlk 5 hafta sonunda 6 puan toplayabildik. Kaybettiğimiz 3 takımdan 2'si ilk 3 sırada, yendiğimiz 2 takımsa son 3 sırada. Deportes'i yenmemiz gerekirdi ancak şansız bir karşılşma olarak niteleyebiliriz onu. Genelde rakiplerimize baktığımızda Cobresal ve Deportes takımları hariç bizden daha iyi takımlardı. O takımları şöyle niteleyebiliriz, bizim oyuncuların potansiyelli halleri onların bugünkü durumlarıydı. Ancak son Espanola maçındaki futbol beni memnun etti ve gelecek adına umutlu hale getirdi.
Son maçtaki galibiyet iyi olmuş.Devamıda böyle olur inşallah![]()
Puan farkı çok açık değil kapanmıyacak bir fark yok orta da takımında iyi oynadığını söylüyosun umarım sezon sonu yukarılar da olacağız devam..
İstikrarı yakalamamız gerek. Bu sezon yukarılarda pek olacağımızı sanmıyorum. Bu sene bu ligi öğrenmeye bakacağız.
---------
Petrobas Primera Apertura 6. Hafta | Palestino 3 - 2 Universidad de Concepcion
Kendi sahamızda zorda olsa kazanmayı bildik. Güçsüz, galibiyeti olmayan rakibimizi daha rahat geçmemiz gerekirdi. 2 kere öne geçmemize rağmen koruyamadık bu üstünlüğümüzü. Neyse ki son dakikalarda artan baskımızla birlikte golü bulmayı başardık.
Petrobas Primera Apertura 7. Hafta | Antofagasta 1 - 0 Palestino
Yine bir kırmızı kart ve sonrasın gelen mağlubiyet. İlk yarı başa baş geçerken yine garip bir duran top sonrası ( bu sefer savunmadan kaynaklanmayan, orta yapılan top direk ağlara gitti) yenilen gol. İkinci yarıya kuvvetli başlamayı planlarken 10 kişi kaldık. 10 kişi kalınca bir türlü doğru dizilimi bulamadık sahada. Hak ederek bir mağlubiyet aldık.
Petrobas Primera Apertura 8. Hafta | Palestino 3 - 3 Everton (CHI)
Hiç olmayacak bir 2 puanı bıraktık. Harika başlayıp 2-0'ı yakaladık ama koruyamadık. Rakibimiz 72'de 9 kişi kaldı. 90+1'de öne geçmeyi başardık. 2 dakika sonra 9 kişi takımdan garip bir gol yedik. Çok basit goller yediğimiz karşılaşmadan 1 puanla ayrıldık.
Petrobas Primera Apertura 9. Hafta | Universidad Chile 2 - 0 Palestino
Pek söylenecek bir söz yok. Güçlü rakibimize kafa tutamadık. Bizden üstündüler ve rahat bir şekilde kazandılar.
Sakatlıklar Can Sıkıyor!
Özellikle son haftalarda ciddi sakatlık problemleri yaşıyoruz. As kalecimiz Felipe Nunez'i kaybettik. Genç oyuncumuz Campos uuzn süreli sahalardan uzak kalacak. Özellikle savunma bölgesinde elimiz kolumuz bağlanmış durumda. Çünkü oynayan oyuncularımız as oyuncularımızdı. Son olarak sakatlar kervanına takımın en değerli isimlerinden Carrasco da eklendi.
Dikkat ettimde sadece bir kez berabere kalmışsın, ya yeniyorsun ya da yeniliyorsun. Aslında mağlup olduğun maçlarda bir puan alabilsen daha iyi olacakmış![]()
İflas Ettik!
Malasef çok kötü performans gösterdik ve kötü sonuçlar aldık. Son 5 karşılaşmamızdan puan alamadık. Oyun olarak gerçektende kabul edilemeyecek kadar kötü durumdaydık. Sakatlıklar bizi çok sıkıntıya düşürdü. Lige oranla çok daha genç oyuncularla mücadele ettik, rakibimiz güçlü ve tecrübeli oyuncularıyla bize şans tanımadı.
Yönetim: Sözleşmeni Feshediyoruz!
En son oynadığımız Cobrolea maçından sonra yönetim görüşmek istediğini söyledi. Niye işlerin yolunda olmadığını sordu. Sakatlıkların can sıktığını söyledik. Yönetim bize olan inancını yitirmiş gözüküyordu ve toplantı sonunda sözleşmemi feshedeceklerini belirttiler.
Edit:
Tercüme Kurbanı Olduk!!
Yönetim bizimle yola devam edeceğini artık sabırlarının tükendiğini bildirmiş. Sadece bir tercüme hatası. Yola devam ediyoruz.
Geçmiş olsun artık yeni bir takım arayışlarına girersin.
Petrobas Primera Apertura 14. Hafta | Palestino 3 - 1 Rangers (CHI)
Haftalar sonra galibiyetle tanıştık. Yönetimin sabrının tükenmesi, takımdaki morallerin artık dibe vurduğu dönemde çok kritik bir galibiyet aldık. Yeniden moral bulduk. Harika bir futbol ortaya koyamasakta galibiyetin anlamı çok büyük.
Petrobas Primera Apertura Puan Tablosu
Sanırım 8 hafta sonra galip geldik. Çok ihtiyacımız olan bir 3 puanı kazandık. Şimdi açılış liginin (ligin ilk yarısının) sonlanmasına 3 hafta kaldı. Bu 3 haftayı en iyi şekilde atlatıp, kapanış ligi için takıma biraz ivme kazandırmaya çalışacağız.
ço kötüsün umarım düşüşü düzeltebilirsin son galibiyet güzel
İlk Yarı Sona Erdi
Ligte ilk yarıyı zorda olsa kapattık. Zor da olsa kapattık dediğim kovulmadan Kapanış Ligine başlayacağız. Sezon içinde çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Lige oranla çok genç bir kadroyla mücadele ettik. Rakiplerimiz kadroları bizden çok daha iyiydi. Zorlu bir ilk yarı geçirdik ve açılış ligini 16. sırada tamamlayabildik.
Oyuncu performanslarına baktığımız zaman daha net bir şekilde görüyoruz ne kadar zorlandığımızı. Özellikle sol bek mevkisinde tüm sezonu sıkıntılı geçirdik. Dediğimiz üzere genç oyuncularımızla bu kadar performans gösterebildik. Ligin ikinci yarısına 2-3 transfer yaparak başlamayı düşünüyoruz. Amacımız kadroyu biraz olsun güçlendirip genç oyuncularımızın yanına tecrübeli bir kaç oyuncu eklemek olacak.
Mauricio Arias Palestino'da
Çok ciddi sıkıntı çektiğimiz sol bek mevkisini güçlendirdik. Arias'ın bonservis bedeli elindeydi. Öncelikle 4 haftalık deneme sürecine aldık kendisini. İstediğimiz performansa sahip olduğunu düşünüp 4 hafta olmadan sözleşmeyi imzaladık kendisiyle. Sezonun geri kalanında sol bekin değişilmezi olacak.
Petrobas Primera Clausura Başlıyor
Kapanış ligi başlıyor. Yerel medya hala üzerimdeki baskıdan bahsediyor ve alınabilecek mağlubiyetlerin yönetim kurulunun biletimi kesmesine neden olacağını söylüyorlar. Ki bence haklılar. Biran önce toparlanmamız gerek.
Bunların dışında yönetim kurulu ile bir toplantı daha gerçekleştirdik. Açılış ligindeki performansımızın izahı olmadığını ve Kapanış Liginde çok farklı bir performans göstereceğimizi belirttik.
Petrobas Primera Clausura 1. Hafta | Palestino 2 - 1 Cobresal
Zorda olsa 3 puan. Geriye düşmemize rağmen ikinci yarıda iyi bir oyuun ortaya koyarak 3 puanı aldık. Aslında rakibe çok pozisyon verdiğimiz söylenemez. Direk dönen toplarımız mevcut. İşi geriye düşmeden rahatça bitirebilirdik.
Thiago Mendes Palestino'da
Devre arasında nokta transferlere imza atacağımızı söylesekte bu konuda ciddi sıkıntı çekiyoruz. Oyuncu bulmada ve mali zorluklar bu sıkıntıların nedeni. Neyseki Mendes'i takıma dahil edebildik. Orta saha mevkisinde de zorluklar yaşıyorduk. O bölgeye 1 alternatif[/URL]
Stoperde 2 gencecik oyuncumuzla yola devam ediyorduk. Buraya tecrübeli ve iyi bir stoper arıyorduk ancak bir türlü istediğimiz tarzda bir oyuncu çıkmadı karşımıza. Çıkanları da ikna edemedik. Baez'i kadromuza katarak en azından oyuncu sayımızı arttırmış olduk. Ne kadar forma giyebileceği konusunda şüpheliyim. Adeta zorda kalnıp, mecburen alınan bir oyuncu oldu.
Tecrübeli oyuncular almışsın işine yararlar inşallah.
İyi başladık lige umarım transferle yararlı olur devamı gelir
Bizim de dualarımız bu yönde. Dediğim gibi en azından kadroya bir derinlik kattı.
İnşallah, sürekliliği sağlamak ilk yarıdaki gibi zor olmaz.
-----------
Petrobas Primera Clausura 2. Hafta | O'Higgins2 - 3 Palestino
Destansı bir galibiyet. Mucizevi bir galibiyet. 2-0 geriye düştük. 10 kişi mücadele ettik. Kötü oynuyorduk ancak ikinci yarıda toparlanıp galibiyeti aldık. Frikik golüyle farkı 1'e indirdik, rakip kalecinin 2 "saçma" hatasını değerlendirip 3 puanı aldık. Şans yanımızdaydı.
Petrobas Primera Clausura 3. Hafta | Palestino 1 - 2 Universidad de Catolica
2 maç kazanıp son şampiyon karşısında çok iyi bir futbol oynadık. Havaya girmiştik ve gerçekten maçı hakettiğimzi söyleyebilirim. Duran top sonucu oluşan karambolle skor berabere geldi. Belki bu golü kalemizde görmesek işler farklı işleyebilirdi. Bir önceki maçın tersi oldu. Böyle kaybetmek hakikaten moral açısından zorladı bizi.
Takım biraz daha iyi gibi görünüyor. Zamanla daha da iyi olacaktır.![]()