Merhaba arkadaşlar FM 14 oynamaya başladığımdan beri sinirlerim bozuk çok kızgın bir adam oldum sizlere soracağım birtakım şeyler var hertürlü yardım ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Ben 37 yaşında FM fanatiği biriyim comodore64 tracksuit manager ile başladığım menajerlik oyunlarına buna F1 menajerlik oyunları da dahil birçok oyun oynadım ama FM artık hayatımın neredeyse bir parcası oldu işyerinde arkadaşlarımızla sürekli taktik antrenman ve oyuncular hakkında konuşurduk küçük bir anı Taksimde doğum günü partisindeyiz ben pek fazla kişi tanımıyorum bildiğim tek şey doğum günü çocuğu da FM fanatiği idi masanın bir ucunda diğer ucuna şöle seslendim Serdar Madrid ne durumda tahmin ettiğiniz gibi doğum günü FM partisine dönüştü herkes(erkekler) bir anda peçetelere yönettiği takımın kadrolarını yazmaya başlamıştı muhteşem gece olmuştu.
Benim şuanda FM ile en büyük sorunum Taktik ve Antrenman
Eski serilerde ben taktik olarak kendimce bir yöntem geliştirmiştim hatırladığınız gibi mental,kapanma ve yaratıcılık 0-20 arasında ileri geri alınıyordu
Takım taktik ekranında mental 10,kapanma 10,yaratıcılık 0 yapıyordum
Oyunculara gelince +1 sistemim vardı örnek olarak
Mental olarak kaleci ve stoperler 10,sağ sol bekler ve defmid 11,sağ sol açıklar ve ortasaha ortasındaki oyuncular 12,forvetler ise 13 olarak ayarlıyordum
Atak veya defans yapacaksam oyuncuların mentalini tek tek arttırıp azaltıyordum
Kapanma ise kaleci ve tüm defans oyuncuları 5,tüm ortasaha oyuncuları 6,forvetler 7 olarak ayarlıyordum
Yaratıcılık serbestliği tüm mevkilerde 0 idi
Antrenmanlarda her mevkiye özel programlar hazırlıyordum örnek sezon öncesi genel,sezon öncesi kaleciler,Gk,Drl,Dc,Dm,Mrl,Mc,Fc gibi
Şimdi sorularıma gelince
1-Akıcılık tam çözemediğim bir konu taktik rehberinde anlatılana göre çok akıcı oynatmak gerekiyor peki oyuncuların yaratıcılık serbestliğini nasıl düşerebiliriz
ben akıcılığı çok katı yapıyorum mesela dengeli çok katı yaptığım zaman oyuncular takım halinde ileri geri gitmezlermi yoksa illa çok akıcı yapacağız ve saçma sapan şutlar paslarmı izleyeceğiz (bütün tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum)
2-Ne yaptıysam rakibin AMRL oyuncuları binlerce gol atıyor benim DRL oyuncularım sadece izliyor çok merak ediyorum bu mevki deki oyunculara ne söylemiş olabilirimki kıpırdamadan pozisyonun gol olmasını izliyorlar
3-Duran toplar bütün bir sezon savunma duran topu çalışmamıza rağmen hiçbir faydası yok her korner gol oluyor birde maç motorunda rakip korner atarken benim oyuncularım yavaş yavaş ceza sahasını terkediyolar sonra geri dönüyorlar (korner talimatım ön ve arka direk tut,uzun adam tut, geri gel bir oyuncu ceza sahası kenarı bir oyuncuda ilerde)
4-Antrenman bireysel roller tamam fakat takım antrenmanında sadece dengelimi çalışmak gerekiyor yoksa bir hafta defans birhafta hücum gibi mi çalışmak gerekiyor
Birçok arkadaşım artık fm 14 oynamıyor bir çoğu eski versiyonları yükledi ben direniyorum 14.3 versiyonu olan oyunumda taktik ve antrenman önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim.