1 ile 17 arası toplam 17 sonuç

Konu: FM 14 Düşüncelerim

Hybrid View

Nesil
    2013
    Yer
    Aydın-Nazilli

dostum bir kere yıllardır kullandığım taktik uymuyor demen yaptığın yanlışı gösteriyor.her oyun kendine özgüdür.eğer aynı taktiği kullanıp duracak olsan sürekli transfer yaması kurar oynardık.

taktiksel açıklaması var tabi ki.olmasaydı savunup durmazdım.oyunculara verdiğin roller dizilişin talimatların hepsi etkili.

dediğin gibi yan ağlara vurma olayı benim 13 te başıma geldi.ama aşılmayacak birşey değil inan.bana göre maç motoru 13 ten daha iyi.

bir forvette olması gereken mental özellikler kararlılık, topsuz alan, soğukkanlılık başta olmak üzere yaratıcılık, karar verme ve önsezi dir.bunlar düşükse zaten 1e1 de iyi bir kaleciye zor gol atar.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by hyildiran View Post
    dostum bir kere yıllardır kullandığım taktik uymuyor demen yaptığın yanlışı gösteriyor.her oyun kendine özgüdür.eğer aynı taktiği kullanıp duracak olsan sürekli transfer yaması kurar oynardık.

taktiksel açıklaması var tabi ki.olmasaydı savunup durmazdım.oyunculara verdiğin roller dizilişin talimatların hepsi etkili.

dediğin gibi yan ağlara vurma olayı benim 13 te başıma geldi.ama aşılmayacak birşey değil inan.bana göre maç motoru 13 ten daha iyi.

bir forvette olması gereken mental özellikler kararlılık, topsuz alan, soğukkanlılık başta olmak üzere yaratıcılık, karar verme ve önsezi dir.bunlar düşükse zaten 1e1 de iyi bir kaleciye zor gol atar.

Son zamanlarda hemen her konuda "taktigi oturttum, ugrasinca oluyor iste, siz beceremiyorsunuz demek ki" anafikirli yorumlariniz var.

Guzide FM'nin senaryolarinin oyununuza etki edip de "abi durup dururken ne oluyor, nasil oluyor" diyeceginiz zamani bekliyorum sahsen.

Bu seneki oyunun mantiginda herhangi birsey oturtma diye birsey yok, sahadan ziyade bilgisayar basindaki bizlerin dinamik olmalarini istiyorlar, surekli bir mucadele surekli bir mikro yonetim ihtiyaci var.

Mesela "Su su su ozellikleri iyi degilse zaten karsi karsiya atamaz" diyorsunuz, dogru. Bir sene once gol krali olan oyuncum artik karsi karsiyalari atamiyor. Ozellik kaybi da yok. Pozisyona giremese amenna, ama yine karsi karsiya ve atamiyor yahu adam. HIC atamiyor, az atiyor degil.

City building oyunlarinda herseyi oturtup da 100 yil mudahale etmeden oynama diye durup dururken ortaya cikan felaketler gibi. Oyuna hareket gelsin diye tanimlanmis senaryolar var.

Yanlis mi? Hayir, dusuncede guzel.. Ama dozaji cok ayarsiz.

14 ciktigindan beri basarili olan herkes mac motoru aciklarina gore taktik yaparak basari yakaladi, ben dahil.

3-4-3 oynuyorum, ileri uclu de forvet degil, AMC. Forvetsiz oynuyorum! Basariliyim ama, saka gibi... Ben bu futbolu sergilemek istemiyorum ki.

Benim gibi bir cok kisi de artik aciklara gore degil, kendi uygulamak istedigi sisteme gore oynamak istiyor.

Bundan daha dogal ne olabilir ki?

Quote Originally Posted by amorti View Post
    Son zamanlarda hemen her konuda "taktigi oturttum, ugrasinca oluyor iste, siz beceremiyorsunuz demek ki" anafikirli yorumlariniz var.

Guzide FM'nin senaryolarinin oyununuza etki edip de "abi durup dururken ne oluyor, nasil oluyor" diyeceginiz zamani bekliyorum sahsen.

Bu seneki oyunun mantiginda herhangi birsey oturtma diye birsey yok, sahadan ziyade bilgisayar basindaki bizlerin dinamik olmalarini istiyorlar, surekli bir mucadele surekli bir mikro yonetim ihtiyaci var.

Mesela "Su su su ozellikleri iyi degilse zaten karsi karsiya atamaz" diyorsunuz, dogru. Bir sene once gol krali olan oyuncum artik karsi karsiyalari atamiyor. Ozellik kaybi da yok. Pozisyona giremese amenna, ama yine karsi karsiya ve atamiyor yahu adam. HIC atamiyor, az atiyor degil.

City building oyunlarinda herseyi oturtup da 100 yil mudahale etmeden oynama diye durup dururken ortaya cikan felaketler gibi. Oyuna hareket gelsin diye tanimlanmis senaryolar var.

Yanlis mi? Hayir, dusuncede guzel.. Ama dozaji cok ayarsiz.

14 ciktigindan beri basarili olan herkes mac motoru aciklarina gore taktik yaparak basari yakaladi, ben dahil.

3-4-3 oynuyorum, ileri uclu de forvet degil, AMC. Forvetsiz oynuyorum! Basariliyim ama, saka gibi... Ben bu futbolu sergilemek istemiyorum ki.

Benim gibi bir cok kisi de artik aciklara gore degil, kendi uygulamak istedigi sisteme gore oynamak istiyor.

Bundan daha dogal ne olabilir ki?
    Tamamen katılıyorum. Oyun stabil seyretmesin diye müdahale ediyor yapay zeka bu artık kesinlik kazanmış bir olay. ancak bunun dozajını yıllardır olduğu gibi ayarlayamıyorlar

Öncelikle tavsiyede bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Eminimki hepimiz bir taktik yapalım bütün kupaları alalım her maçı kazanalım diye oynamıyoruz fm 14 ü.Biraz gerginlik oldu konuya yorum yapılırken sebep belli üzülerek sölemeliyimki saçmalıklardan dolayı biz oyuncular delirdik.

Mesela yeni bir takımdayız ben üç taktik hazırlarım Başlangıç,Hücum ve defans diye takımın taktiğe yatkınlığı sıfır ve hemen üç gün ara ile hazırlık maçları yaparım antrenmanlar bir hafta kondüsyon bir hafta taktik maç antrenmanıda sadece taktik olarak ayarlarım.

Sezon başlar takımın taktiğe yatkınlığı yüzde yetmişlere dayanmış (örnek olarak yazıyorum ) ve ilk maça çıkarım bütün oyuncularım maç ve doğal kondüsyonları yüz dedir (sezon başından sonuna kadar yedek takıma hergün hazırlık maçı yaptırırım yakındaki takımlara böylece as takımdaki maç eksiği olanları hazırlarım ) sezonun içinde antrenman takım uyumu maç hazırlık antrenmanı takım uyumu ayarlarım.

Maçları kapsamlı izlerim oyuncularımın taç pas şut atamaması beni kızdırmaz defansın kademe hatası oyuncuların birbiriyle çarpışması ısrarla kısa pas yapın demem rağmen uzun pas oynayıp topu kaptırmam sorun değil çünkü cevap hazır takım şu anda benim taktiği tam uygulayamıyor

Sezon ortası geçmiş hiçbir transfer yapılmamış yaklaşık yirmi beş kişilik kadromuzla yola devam ediyoruz taktiğe yatkınlık yüz olmuş maça çıkarım oyuncularım yine çarpışır yine pas yok birde yeni birşey rakip nezaman havadan pas atsa benim bütün defans oyuncularımın üstünden geçen top rakip oyuncuya gider gol olur yada kaleci topu yakalayıp kornere çıkar tahmin ettiğiniz gibi korner zaten gol olmuştur bile bunun cevabıda rakip taktiğimi çözmüş ya daha benim oyuncularım taktiği çözememiş sahada kaos var rakip nasıl önlem alıyor.

Anlatmak istediğim oyun tabiki zor olsun eski serilerde hatırlarsınız ben hiç yapmadım ama bir çok kişi bir taktik hazırlar herşeyi asistana bırakıp tatile çıkardı o takım her maçı kazanır kupa bırakmazdı.Burada bir çok kişinin anlatmak istediği tabiki oyun zor olsun ama saçmalıklar olmasın ben bir takımın başına geçtiğimde saatlerce kadro üzerinde çalışırım oyuncunun özellikleri incelerim hangi mevkide oynar as takımdamı yoksa yedekmi bir mevkide oynatacağım özelliklerde oyuncum yoksa transfer piyasasında saatlerce oyuncu arar takıma kazandırmaya çalışırım sonuç hepimizin başına gelen şeyler.

Örnek top sürme 15,orta açma 15,hız 13, hızlanma 14,pas 10 olan mr oyuncum var rakip dl top kapma 7,pozisyon alma 8, hız 6, hızlanma 4 arkadaş oyuncumun yaptığı her ortada top rakip oyuncuya çarpıp dışarı çıktı.Gol yedikten sonra hemen golü atan oyuncunun adını yazarım maç sonu bakarım sizde denerseniz bana hak vereceksiniz.

Mesela rakip orta yapmış rakip oyuncu iki stoperimin yanından zıplayıp gol atmış gol atan oyuncunun zıplaması 5 kafa vuruşu 4 benim dc lerin bütün özellikleri 10 dan yukarıdır

Rakip oyuncu orta sahadan bir gol atar uzun şutu 4 veya 5.Birçok arkadaşım bunlar gerçek futbol maçlarında var diyecekler haklılarda şimdi bu üç dört maçta bir olsa tamam hermaç bu şekilde gol yiyorum demekki oyuncuların sayısal değerleri aslında hiç birşey ifade etmiyor.

Sezon sonunda gol kralı oyuncunun özelliklerine bakıyorum birde benim forvetin özelliklerine bitiricilik,topsuz alan,soğukkanlılık,uzun şut,zıplama,kafa neredeyse iki katı gibi benim oyuncu 5 gol atmış adam 30 gole ulaşmış birçok etken hep biz oyuncuları ektilerken neden rakipler her zaman tam hazırdır hiç birsey onları etkilemez.

Sonuç olarak maç motorunun açığını bulup çok acaip bir dizilişmi yapacağız saçmalıklara saçmalıklarlamı cevap vereceğiz yoksa bildiğimiz dizilişlerle oynayıp küme düşüp kovulacakmıyız.

Mesaj Yetkileri