Bir MHPli asla BDPyi desteklemez , milliyetçi adam bölücüyü destekler mi ? O gördüğün bir iki kişi için genele hitap ederek MHPliler diyemezsin çünkü öyle kişiler zaten MHPli olamaz. Aponun serbest kalmaması için , terör örgütüyle masaya oturanlara karşı gayet te CHPye verir kardeşim. Milliyetçilik milletin için gerekirse davandan bile vazgeçmektir. Diğeri partizanlık , bağnazlıktır. BDP ve CHPnin yarıştığı yer olsaydı da yine verirdi CHPye. Özellikle Ankara'da Mansur Yavaş desteklenmeli çünkü adam ülkücü adam. Belediye başkanlığı için parti değiştirmek çok ağır bir şey değil , zaten hiç bir zaman da CHP adını ağzına almıyor , benim partim Ankara diyor. Bu yerel seçim ve de kritik bir süreç , partizanlık yapmaya gerek yok , genel seçimde herkes verir kendi partisine
Last edited by omersal : 29.Mart.2014 at 15:55
Senin MHP'li BDP'ye oy atıyor diye gördüklerin MHP'li değildir. Sen önce milliyetçiliği, ülkücülüğü araştır bence.
Bir MHP'li ne BDP gibi kalleş bir partiye oy verir, ne de gidip sorun çözsün diye katillerler, teröristlerle iş birliği yapar. Onu anca milliyet duygusu olmayan, milliyetçiliği ayaklar altına alanlar yaparlar...
peki ne yapılmalı
silahlı mücadelede 30 yıldır 30 bin şehit verdik
devam edilip bi 30 bin daha mı verilsin
her şehit cenazesi geldiğinde Başbakanı suçluyorsunu eyvallah
adam şehit kanı dursun diye oy kaybetme pahasına çözüm üretiyor
e ona da kızıyorsunuz madem bi çözüm üretin ne yapılacak ikisini de beğenmiyorsunuz![]()
Yani çözüm PKK'ya rüşvet verilmesi, istedikleri karşılığında perde arkasında ateşkes yapılması. Bize böyle çözüm lazım değil. O sizin gibilerin sığındıkları, halkın gözünü boyamak için başvurdukları bir yöntem. Binlerce bebeğin, askerin katilini sen muhatap alıyor ve bunu destekliyorsan en büyük hainsin demektir. Lanet olsun böyle çözüme. 2000-2001'de nasıl hiç şehit verilmedi, APO ile görüşülerek mi. Bırakın bu bayat bahanemsi kelimeleri.
Terörle müzakere değil mücadele edilir...
Terör örgütünün istediği çizgiye gelmek çözüm diye yutturulmaya çalışılsa da çözüm değil, teslimiyettir. Dilinizden düşürmüyorsunuz 1-2 gündür ama asıl vatana ihanet budur. Hiç mi içiniz sızlamıyor Apo posterlerini görünce? Hiç mi içiniz sızlamıyor Bayrağımızı açanlara insanlıktan çıkarak saldıran polisin Apo posteri açanlara ses çıkarmaması?
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
O binlerce gencimize AKP zamanında oldu olan , bak bakalım 99-02 arası kaç şehit olmuş ? Terörü bu şekilde herkes bitirirdi. Ki hadi hepsini geçtim madem bunu yapacaktı -katillerle masaya oturacaktı- bari ilk yıllarda yapsaydı da boşu boşuna bu kadar şehit vermeseydik. BDP mitinglerini dinle biraz da AKPnin bu yaptıklarına nasıl tepki veriyorlar gör , belki biraz olsun utanırsınız itlerle müzakere yaptığınıza.
terörün ve örgütlerin iisteği ülkelerde kaos ortamının çıkmasıdır
ülkede barış ortamı varken terörün istediği oluyor denilemez
Yolcu bırak demagoji yapmayı. PKK'nın kuruluş amacı, savunduğu ve istedikleri neler? Gelinen nokta ne? PKK'nın terörü istediklerini alana kadar. Adamlara istediklerini verdikten sonra neden terörü deevam ettirsin? Barış ortamı varken terörün istediği oluyor denemezmiş.
Kelimenin anlamı daha güzel. Pek alışık değilsiniz düşünmeye gördüğüm kadarıyla. O yüzden sadece güzelliğine takılma, anlamına da bak.
15 sene önce de gelecek hükümet Apo ile çözüm sürecinde masaya oturacak deseydi o zaman da sırf hava derdiniz, ancak geldiğimiz nokta da insanlar bunu bile savunur hale getirilmiş. Bir kaç yıla özerlik olunca da onu da savunursunuz başka şeylere "sırf hava" demeye başlarsınız...
Bence sırf hava demeden önce bir Doğu'da bulunun. Oranın ortamını görün. Halkıyla konuşun. Ben 2.5 - 3 ay kaldım durum, gidişatta bunu gösteriyor.
sizin dediğiniz kadar basit olsa bu iş elebaşı yakalanmışken olay bitirilirdi
terör bi ülkenin altına konmuş bi dinamittir
ne zaman bi ülke yükselse yükselişini istemeyenler onu patlatır
99-2002 arası zaten ülke nerdeyse batıyordu
ülke ne zaman yükselişe geçti gene patlatmaya başladılar
şimdi terörün bitmesi konusunda insanlar büyük umut içersinde
şunu da gayet iyi biliyorum Erdoğanın yaptığını kendi desteklediğiniz kişiler yapsaydı bu sefer de siz destekleyecektiniz
artık şehit kanıyla siyaset yapma bitti umarı da böyle devam eder
bunları Doğuda 3 sene kalmış biri olarak yazıyorum oranın insanını da tabiatını da biliyorum
özerklik falan olsa en başta o insanlar istemeyecektir
ha özerklik istemeyen hiç mi yok elbette vardır ama orada yaşayanların yanında çok küçük bi azınlığı temsil eder
Bence yeterince doğudaki insanları tanıyamamışsınız![]()
Adamlar meydanlarda bas bas bağırıyorlar önce özerklik sonra bağımsızlık diye gelmiş özerklik isteyen küçük bir azınlık diyorsun. Şu seçimlerden sonra o bölgede neler olacak göreceğiz. Uzak değil yani olacak dediğimiz şey.
Bu yazılanlar kaybolmaz buradan. İlerleyen günlerde bakarız neler olacağına. 1 Başbakan 2 RTE falan videolarındaki başbakanınız gibi davranmazsınız umarım.
Hala "analar artık ağlamıyor" geyiğinde misiniz?
Basit bir örnek verdim: Deprem oldu ve Van'a yardım yapamadı devlet. Neden?
Bu sorunun cevabından sonra bana "terör bitti artık, analar ağlamıyor" demek komik geliyor.
Bir de gelmiş buraya türbanlılara laf edenleri koyup "allah bunların iktidarından korusun" diyor. Tam başbakanınızın istediği gibisiniz. Adam yaptığı veya yapmadığı yolsuzlukların araştırılmasının önüne öyle geçti ki "çıksın aklansın" diyemiyorsunuz hiçbiriniz? Neden? Çünkü dinle alakalı iki çift laf etti mi dünyalar sizin oluyor.
Ben sizin korkunuzu biliyorum. bir zamanlar yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen adamların milleti yalanla dolanla içeri tıktığını, yıllarca hapislerde çürüttüğünü, çocuklarının cenazesine bile gitmesine izin verilemdiğini biliyorum. O zamanlar başbakanınızın bu savcıların nasıl da arkasında olduğunu biliyorum. Ergenekonun avukatı olan başbakanınız hani.
Şimdi ise aynı savcılar ona karşı bir iddianame hazırlarken, hop yerleri değişti. yolcu da buraya gelmiş "iddia makamı suçu ispatlamak zorundadır." e senin başbakanın adamları bitlis'e sürdü. yerine getirdikleri mi devam ettirecek soruşturmayı?
Yaptığınız şey kötü bir şey. Normalde bu tür şeylere bile karşı olmalıydık ama körlüğünüz o kadar arttı ki olay artık particilikten çıktı. İnsan olmaya geldi. Ve bir zamanlar nefretinizi besleyenlerin yaptığı gibi şimdi de siz bizim nefretimizi besliyorsunuz.
Del Piero, merak etme. O korktuğun kişiler, kendilerinden olmayanları yakmazlar. Ama senin başbakanın o yakanları savunanların avukatlarını hemen yanına çekti.
Sonra da bana "bunların zihniyeti böyle" diyorsun![]()
Ülkede yangını çıkaran bu kafa. Şimdi de itfaiyeciyi dövmeye kalkıyor. Kemalist-Türkçü ideolojinin yanlış politikaları sayesinde bugün bu ülkede terörün varlığından söz ediyoruz.
Dini baskıla, yerine milliyetçilik pompalamaya kalk, al sana dini dokusu ile bilinen bölgede milyonlarca destekçi toplayan komünist-kürtçü terör örgütü. Allah biliyor, bu işten 30 yılda kim zarar gördüyse bunun vebali bu yangını çıkaranların boynundadır, öyle veya böyle söndürmeye çalışanların değil.
Yangını çıkaranlar melekmiş de haberimiz yokmuş.
Kendini aklamayı bile beceremeyen bir dünya lideriniz var. Nette şöyle bir geyik dolaşıyor: "sesi kısılınca milli bayramlara katılamayan, başı sıkıştığı için sesi kısık olsa bile mitinge devam ediyor."
Çok samimi adam bu başbakan ya.
ohooo, hocam senle bosuna konusuyoruz. sen daha bu ulkenin varligindan rahatsizsin. burasi turkiye, kurucusu da ataturk. tabi ki ataturk ilkeleri ve turk milliyetciligi uzerine politika yurutulur. belli ki bundan rahatsizsin. osmanliya donelim, hilafeti kuralim. hersey duzelir senin mantiginla. acik acik soyle de kurtulalim bence.
Hadi ya gerçekten yapmadı mı Aynı devlette mi yaşıyoruz
Chp kendilerinden olmayana saygı gösterirmiş
seni iyi kandırmışlar
28 şubatta sırf cuma namazından sonra milletin selameti için dua edenler gece 3 te evlerinden alınıp yarı çıplak soyundurulup elektriğe verildiler şimdi bir sürü kişi bu yüzden kanser tedavisi görüyor
bu millet CHP'yi tek başına getirmeş bu ülkeye bunu da yazın
chp de değişti yolcu. Yalan söylemesiyle meşhur başbakanına inanıyorsun, buna da inanmayı denesene
kandırılma konusunda şu an verilebilecek en iyi örnek sizsiniz. ayrıca beni, savunduğum şeyleri yanlış anlamamanı umuyorum. ben insanlıktan yanayım. yanlışa yanlış diyebiliyorum. 28 şubat süreci için "bu doğrudur" diye ağzımdan bir şey çıktığını gördün mü? Sen şimdi bana "o zaman niye chp'ye oy vereceksin" diyeceksin belki. 28 şubat sürecinde chp'nin adı geçiyor muydu? chp 40 senedir yok piyasada ama "cehape zihniyeti" diye diye beyninizi bir güzel yıkadı başbakanınız. o chp zihniyeti 50 sene önceki zihniyetti. başbakanınızın önünüze pişirip pişirip koyduğu laflarla geliyorsunuz buraya.
biri insan yakanları yumuşak göstermeye çalışır, diğeri kendini aklamayı bile beceremeyen bir başbakanı savunur.
Diyorum işte, bu iş particiliği geçti. Önce insan olmak önemli. Vicdan önemli. Çok şey mi istiyoruz ya?
Başbakan ve bu yolsuzluk iddialarını(!) savunan AKP'li arkadaşlar şu adamın hayatını incelesin
Suat Hayri Ürgüplü
incelesin, okusun ve vicdanlarında şimdiki olaylarla karşılaştırsın ve öyle gitsin oy atmaya.
Güzel bir noktaya değindin ama ... noktadan sonrası boş kalmış ben doldurayım. Evet Terörle müzakere edilmez mücadele edilir ama bu silahlı mücadele olmamalı. Ne insanları öldürerek çözüme kavurşunuz ne de onların istedikleri şekilde hareket ederek.
Erdoğan bilerek veya bilmeyerek Cemaat'e açtığı savaş Türkiye'nin yararınadır. Neden mi? Çünkü devletin tüm organlarına sızmış, istediği gibi herkesi dinleyebilen, her taşın altında mutlaka bulunan ve kendi çıkarları doğrultusunda devleti parmağında oynatabilecek konuma gelen bir oluşum tehlikeydi, tehlikelidir, tehlikeli olacaktır. Bu yüzden bu savaş bitmeden ve Cemaat'in etkisi kırılmadan Erdoğan'ın koltuğundan ayrılmasını istemem. Çünkü başka bir iktidar gelirse bu mücadele yarım kalır ve Devletin içindeki bu tehlike varlığına devam eder. Umarım Erdoğan devleti önce bunlardan sonra kendinden temizler. İyisiyle kötüsüyle 10 seneyi aşkındır devletin başında, yeter artık.
Peki Cemaat ne oldu da birden kıvılcım halini aldı? Tabi ki dersaneler. Çünkü bu dersaneler cemaat için hem para hem de insan kaynağıydı. Oluşumun temel direğiydi. Eğer bir şeyi yok etmeyi göze alıyorsanız ana damara basmalısınız. Şuan hükümet ana damara bastı.
İşte bu noktada aynı performansı Terör konusunda da bekliyorum. Kapanmadan önce Youtube'ta teslim olan PKK üyesi bir çok insanın açıklamalarının videosu var. Ortak nokta neydi? İşsizlik, Eğitimsizlik ve Geçim zorluğu. Hangi akıllı insan kendini bile bile ölümün eline atar?
Devlet eğer PKK'yı bitirmek istiyorsa İnsan kaynağını kesmeli. Doğu'ya Güneydoğu'ya yatırımı, eğitimi sağlamalı ve insanların geçimini rahatça sağlayabileceği iş sahaları oluşturmalı. İnsanların eğitimini rahatça görebileceği, kendilerini geçindirebilecek iş imkanlarını bulabileceği bir Coğrafya ile karşı karşıya kaldığında çaresizlik ortadan kalkar. Ama sen oradaki insanını çaresizliğe terkedersen o insan da çaresizce ölüme göz kırpar. Tabi bunlar derin ve üzerinde durulması gereken geniş konular ama özde anlatmaya çalıştığım gibi ne insanları öldürerek sorun çözülür ne de terörü besleyerek. Önce kaynağı bul, sonra yok et. Yılanın başını ez ki kuyruk uzamasın.
...
İddialarla birisini suçlayacaksak. Kılıçtaroğlunun aziz kocaoğlunun ki 300 küsür yılla yargılanıyo sarıgülün yolsuzluk iddialarını da gündeme getirin
İstanbulda ankarada hatayda kendi partisinden aday bulamayıp o kadar karaladığı kişi ya da partilerden adam alan chp tutarsızlık desi veriyor
Tatava yapma gülgeç![]()
“Eğer bir gün duyarsanız ki Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş, bilin ki haram yemiştir.”
R.Tayyip Erdoğan...
Yahu öyle bir mesaj ki sanki TSK durduk yere her gün birilerini öldürüyorKusura bakmayın ama TSK yıllardır bu ülkenin sınırlarını tehdit eden, bu ülkede eylemler yapıp asker, sivil katledenlere sıkıyor. Silah yerine kırmızı güllerle mi gidelim yahut bugünkü gibi elebaşları ile masaya oturup anlaşma mı yapalım.
Doğu'ya yatırım yapılamayışının en büyük sebebi yine doğuda yaşayan halktır. Bir çoğu örgüte bir fiil üye ya da sempatizan. Ama lafa geldi mi bizi 2. sınıf vatandaş yerine koyuyorlar, hizmet yok demeyi biliyorlar. Ben TC vatandaşı değilim zorla kimlik taşıyorum diyeniyle bile tartıştım Varto'da...