Quote Originally Posted by jevox06 View Post
Başbakan ve bu yolsuzluk iddialarını(!) savunan AKP'li arkadaşlar şu adamın hayatını incelesin

Suat Hayri Ürgüplü

incelesin, okusun ve vicdanlarında şimdiki olaylarla karşılaştırsın ve öyle gitsin oy atmaya.

“Eğer bir gün duyarsanız ki Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş, bilin ki haram yemiştir.”
R.Tayyip Erdoğan...

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
Güzel bir noktaya değindin ama ... noktadan sonrası boş kalmış ben doldurayım. Evet Terörle müzakere edilmez mücadele edilir ama bu silahlı mücadele olmamalı. Ne insanları öldürerek çözüme kavurşunuz ne de onların istedikleri şekilde hareket ederek.

Erdoğan bilerek veya bilmeyerek Cemaat'e açtığı savaş Türkiye'nin yararınadır. Neden mi? Çünkü devletin tüm organlarına sızmış, istediği gibi herkesi dinleyebilen, her taşın altında mutlaka bulunan ve kendi çıkarları doğrultusunda devleti parmağında oynatabilecek konuma gelen bir oluşum tehlikeydi, tehlikelidir, tehlikeli olacaktır. Bu yüzden bu savaş bitmeden ve Cemaat'in etkisi kırılmadan Erdoğan'ın koltuğundan ayrılmasını istemem. Çünkü başka bir iktidar gelirse bu mücadele yarım kalır ve Devletin içindeki bu tehlike varlığına devam eder. Umarım Erdoğan devleti önce bunlardan sonra kendinden temizler. İyisiyle kötüsüyle 10 seneyi aşkındır devletin başında, yeter artık.

Peki Cemaat ne oldu da birden kıvılcım halini aldı? Tabi ki dersaneler. Çünkü bu dersaneler cemaat için hem para hem de insan kaynağıydı. Oluşumun temel direğiydi. Eğer bir şeyi yok etmeyi göze alıyorsanız ana damara basmalısınız. Şuan hükümet ana damara bastı.

İşte bu noktada aynı performansı Terör konusunda da bekliyorum. Kapanmadan önce Youtube'ta bir çok teslim olan PKK üyesi insanların açıklamaları var. Ortak nokta neydi? İşsizlik, Eğitimsizlik ve Geçim zorluğu. Hangi akıllı insan kendini bile bile ölümün eline atar?

Devlet eğer PKK'yı bitirmek istiyorsa İnsan kaynağını kesmeli. Doğu'ya Güneydoğu'ya yatırımın, eğitimin ve insanların geçimini rahatça sağlayabileceği iş sahaları oluşturmalı. İnsanların eğitimini rahatça görebileceği, kendilerini geçindirebilecek iş imkanlarını bulabileceği bir Coğrafya ile karşı karşıya kaldığında çaresizlik ortadan kalkar. Ama sen oradaki insanını çaresizliğe terkedersen o insan da çaresizce ölüme göz kırpar. Tabi bunlar derin ve üzerinde durulması gereken geniş konular ama özde anlatmaya çalıştığım gibi ne insanları öldürerek sorun çözülür ne de terörü besleyerek. Önce kaynağı bul, sonra yok et. Yılanın başını ez ki kuyruk uzamasın.
Yahu öyle bir mesaj ki sanki TSK durduk yere her gün birilerini öldürüyor Kusura bakmayın ama TSK yıllardır bu ülkenin sınırlarını tehdit eden, bu ülkede eylemler yapıp asker, sivil katledenlere sıkıyor. Silah yerine kırmızı güllerle mi gidelim yahut bugünkü gibi elebaşları ile masaya oturup anlaşma mı yapalım.

Doğu'ya yatırım yapılamayışının en büyük sebebi yine doğuda yaşayan halktır. Bir çoğu örgüte bir fiil üye ya da sempatizan. Ama lafa geldi mi bizi 2. sınıf vatandaş yerine koyuyorlar, hizmet yok demeyi biliyorlar. Ben TC vatandaşı değilim zorla kimlik taşıyorum diyeniyle bile tartıştım Varto'da...