Ahaha adam sözlerinin arkasında işte daha neZengin olursam haram yerim diyor yiyor.Kapatırım diyor kapatıyor.
Biz dün dündür bugün bugündür diyenide gördük
Şaka bir yana birbirinizi üzmeye gerek yok.Yarın sandık başında hepiniz oyunuzu verin işte.Türkiyede oy kullanmaya üşenen milyonlarca insan oy kullansa tek başlılıktan kurtulurduk sanırım![]()
Sarıgül'ü karalayan sadece Deniz Baykal'dır.Deniz Baykal'da zamanında Ecevit'e de laf atıyordu o adam iktidar icin herkesi karalar.Chp ne zaman Mansur Yavas'ı veya ülkücüleri karalamıs ? Mansur Yavas 50 kere benim isim siyaset degil hizmet dedi sağ-sol diye birşey kalmadı artık dedi.Buna adam çalmak denmez herkese hitap etmek denir.Napsın Akp gibi sadece %50 icin mi aday cıkarsınlar daha mı iyi ? Bu yüzden Türkiye'nin birlestirici gücü sloganı kullanılıyor.Her düsünce tarzından adaylar var dogru olanda bu.Allah'a şükür bir tane dogru düzgün parti var herkese hitap edebilen.
Zaman chpnin herkese hitap ettiği tatavasını da gösterdi ya sadece gülüyorum
Yarınki seçimlerde oy dağılımından göreceğiz kim herkese hitab ediyor![]()
Yahu anca konusuyorsun ben sana birşeyler sunarak düsüncemi anlatıyorum sen sadece konusuyorsun.Gericilik başa bela işte sen Chp'nin 60 sene önce yaptıgına ne bakıyorsun günümüze bakacaksın günümüze ne ayrıstırıcılıgını gördün Chp'nin yakın zamanda ? Yarın Akp %50 alsa herkese hitap etmis mi olacak her seferinde olayı sacma sapan sandıga baglıyorsun.Kendi agzıyla adamlar benim yüzde ellim sizin yüzde elliniz diyor bu partimi Türkiye'yi bütünlestirecek.
Abi hepsi öyle ki zaten , neyini savunsunlar hırsızlığını mı ?Mansur CHPden koyuyo o zaman oy vermeyelim diyen zihniyete de karşıyım ben , adamın 2 kelimesini bilmezler anca laga luga yaparlar. Keşke belediye başkanı seçimlerinde adayları partiler çıkarmasaydı , işte o zaman Türkiye daha gelişmiş olabilirdi. En azından Melih Gökçek gibi rezil bir adamla Mansur Yavaş gibi birini kıyaslamazdık. Umarım Mansur Yavaş kazanır da böyle bir yeteneği harcamayız.
CHP ve MHP değişti diyorsunuz fakat başındakiler hala aynı mantık ile yola devam ediyor. AKP'ye oy verenlere kör diyorsunuz fakat kendinize hiç bakmıyorsunuz epey ilginç geldi.
Kötü yönetilen bir maç sonrasında hakemlere dair sorulan soruya verdiği cevap;
" O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
Jose Mourinho
Başbakanın laflarıyla beyni yıkanmış bir kesime söylüyorsun. CHP'nin ve MHP'nin başındakiler aynı vs. diyorsunuz ama CHP'nin en son iktidarı 1970'lerde olmuş.
Hayır diyorum ya işte, başbakanınız "ben değiştim" dediğinde "ok" ama diğerleri ılımlı hareketlerde bulunduğunda "no".
Seçimler var tabi her kitleye hitab eder görünecekler çünkü başka türlü oy alamayacaklarını biliyolar
Şimdi dine saygılıyız diyolar ama daha 1 yıl önce seçmeli dersleri AYMye götürdüler
Unuttuk mu sanıyolar unutmadık unutmayacaz da
Bana kalırsa sizin sorununuz bu abi işte size karşı ters gelen birşey olursa veya kesim olunca hemen ayrıştırıp " Koyun " ismini veriyorsunuz. Çoğu CHP sayfalarına bir bakmanı öneririm adam gibi bahseden varsa eyvallah ayn hatayı AKP'lilerde yapıyor yapmıyor demiyorum fakat CHP'nin tarihi gibi kendisi pek kara yani siz kendinize bakmadan karşınızdaki eleştirmeye kalkıyorsunuz oda pek komik geliyor.
" O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
Jose Mourinho
Benim derdim şu: Yanlışa yanlış diyebilmeli insan.
Burada başbakanın laflarını bize copy paste yapan birçok kişi var. Başbakanın doğru söylediği şeyler de olabilir ama yanlışları yüzlerine vurulduğu zaman olayları bambaşka yerlere çekiyorlar ki bu da başbakanın yegane taktiğidir.
Bu yüzden millet bu kişilere "başbakan gibi konuşuyorsunuz" diyor.
Ayrıştırma meselesine hiç girmeyelim. Bunu yapan hükümetin başındaki adam olduktan sonra bana gelip "milleti ayrıştırıyorsunuz" demeye hakkın yok.
CHP ( Cumhuriyet HALK Partisi ) şuana kadar olumlu birşey yaptığını pek göremedim açıkcası eğer varsa beni bu konuda aydınlatır mısın ? CHP dediğin size göre hep iyi hareket eden ve ne derse kabul görülen bir parti sonuçta Atatürk'ün kurduğu bir parti olduğu için o günlerden beri doğrucu parti olarak gözüksede pek öyle değil. Başbakana hırsız diyorsunuz iyi hoş söyleyin ama sizinki nasıl bir başkan ? Geçmişinde çalışkan ve iyi birisi miydi ? Sarıgül diyorsunuz oda aynı yerden çıkma hatta Baykal tarafından YOLSUZLUK ile kovulan birisini şuan baş tacı yapıyorsunuz. Yani AKP'yi eleştirmeden önce bi partinize bakıp kendinizi eleştirmenizi tercih ederim.
Jose Mourinho
Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını yaptığı bir CHP'nin, Atatürk ile aynı cümlede geçmesi bile hakarettir.
CHP'nin Baykal CHPsi ile bir olmadığı aşikar. MHPnin de çizgisi değişmedi açıkçası sadece milliyetçi kimliğimizden dolayı AKPyi desteklemiyoruz her zaman olduğu gibi. Biz AKPye oy verenlere değil o adamı her şeyiyle savunanlara kör diyoruz. Yani insan der tamam şunu yapıyo ama şu nedenden dolayı Tayyip'i destekliyorum eyvallah derim. Ama o montaj , palalılar CHPli , ayakkabı kutuları imam hatipe yardım , yok TCyi kaldırmadı onu uyduruyorlar derseniz kör demeyelim de napalım ? Ben sana soruyorum işte Gökçek'in Mansur Yavaş'ta olmayan iyi bir özelliğini söyle bana. Bir insan Ankara'da neden Gökçek'e oy verir. Bu körlük değil mi ? Yerel seçim bu yahu
Kaldı ki siyasi görüşü ne olursa olsun, -del piero hariç- burada tartıştığım herkesle ben reelde arkadaşlık edebilirim. onlar benimle etmeyebilir ama ben onlarla arkadaşlık konusunda hiç olumsuz düşünmedim.
yolcu ile qanqi bile olabilirim reelde. veya diğer akp sempatizanları ile. ben ayrıştırmam asla.
AKP dini, MHP milliyetçilik duygusunu, CHP ise Atatürkçülük görüşünü makyajı altına aldıkları için insanların duygularıyla oynuyorlar. Sonra diyorsunuz bu insanlar neden körü körüne savunuyor bu partileri diye. Tamamen duygu hırsızlığı başka bir şey değil. CHP en son 1970'li yıllarda iktidar olmuş olabilir fakat o günden bugüne başında olan insanların hepsinin aynı halt olduğunu nasıl göremiyorsunuz? Deniz Baykal gitti, ondan daha beter bir zat olan Kılıçdaroğlu geldi. MHP'ye hiç girmiyorum. Adam ayda yılda bir çıkıp iki laf ediyor, tüm Türkiye'ye rezil oluyor. Böyle bir adamın başbakan olduğunu bile düşünemiyorum, hergün konuşssa hergün bir vukuatı çıkar.![]()
Şu lafı söyleyen gerçekten çarpılır.20 sene Chp'nin basında kalıp Kayseri'nin ötesine gecememis Chp'ye tarihinin en kötü günlerini yasatmıs biri nasıl Kılıcdaroglu'ndan iyi oluyor ? Baykal zamanında Chp bir dönem meclise giremedi yahu.Kılıcdaroglu'nu baslarda sevmiyordum ama son 1 senedir gayette seviyorum.Baykal gibi göstermelik çarşaflıları parti üyesi yapıp din sömürmeye calısmıyor samimiyetine kesinlikle inanıyorum.
CHP'nin neden 4+4+4'ü iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü yazacaktım ama sonradan vazgeçtim.Nasıl olsa bir beş sayfa sonra CHP din düşmanı 4+4+4'ü Anayasa Mahkemesi'ne götürdü yazacaklar.
Artık bu konunun altında siyaset konuşulmasından ötürü seçim tahminimi de yazayım:
AKP %39
CHP %30
MHP %19
BDP %7
Diğer %5
Ankara,İstanbul,İzmir üçlüsünden ikisini kazanan seçimin galibidir benim gözümde.Umarım hilesiz bir seçim olur.
@omersal
Öncelikle körüne körüne partiyi savunanları hiç bir zaman anlamam ve anlamayacağımda! Ne akplisi ne chplisi nede mhplisi niye savunuyor niye konuşuyor bilemem fakat böyle durumlarda onlara ben " KÖR ZİHNİYET " diye hitap ediyorum ve ayrıştırıyorum ve bunu kabul ediyorum.
Ankara için söylediğin şahısı bende destekliyorum. AKP'liyim diye önü açık olan birine hayır diyemem. Açıkcası bu konu yüzünden arkadaşlar ile tartıştığım oldu. Melih Gökçeği sevmiyorum açık ve net! Bu yüzden seçimde onun kazabileceğini söylemek ahmaklık olur. Mahsun Yavaş MHP ile girdiği seçimde iyi bir kitlesi olduğunu gösterdi şimdide CHP kitlesini alarak sağlam bir yere geleceğini ve başkan olacağını düşünüyorum. Yani adamın hakkında kötü bir düşüncem yok
Bunun dışında M.Sarıgül'e dolandırıcı demedim sadece partiden o yüzden kovulmuş ve bunun illa ki sebebleri vardır siyaset işine girilmez ve bu tür olaylar beni ilgilendirmez. Bilmiyorum diye birşey yok yani karşınızdaki neyi bilip bilmediği size pek düşmüyor açıkcası illa ki birşey biliyor ki söylüyordur bunu bir düşünmek gerek!
Bunun dışında burada parti kavgalarına girip birbirimizi kırmamak için sakin kalmayı seçtim fakat yorumlar git gide ağırlaşıyor ve müdahele edilmiyor. Oyun forumundan çıkıp siyaset forumuna döndük. Son günlerde oyundan çok siyaset aa pardon RTE konuşur olduk! Buna bir son verilmeli ve bu işte sayın KURUCULARIMIZA kalıyor.
Jose Mourinho
Ülke olarak bir insanı ya körü körüne savunuyoruz yada körü körüne suçluyoruz. Samimiyetine inanman onun iyi biri olduğu anlamına gelmez. Ne icraatı ve ne samimiyeti varmışta çarpılacağız? Bütün gün mahallede kadınları gibi mitinglerde laf dalaşından başka bir halt yaptığını görmedim Kılıçdaroğlu'nun. Ne samimiyeti, ne icraatı varmış? Bütün yaptığı iş başbakanla laf dalaşa girmekse eğer, başbakanla laf dalaşına girdiği için samimi bulmuş olabilirsin.
Şu kısma takıldım ben. Belki senin dediğin gibi olur bu kişiler başa gelirse ama şu anki başbakanın her söylemi ayrı bir vukuat değil mi? Üzerinden henüz 1 sene bile geçmedi, "evde zor tuttuğumuz %50 var" diyerek alenen iç savaş tehdidi savuran ve eyleme dökmek için devlet imkanlarıyla her türlü tahriği yapan bir başbakana karşı şu saydıkların çok korkutucu gelmiyor bana.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Ne gibi bir icraat yapabilir sence başa gecmeden ? Bir öneri sun ''aa harbiden'' diyelim.Samimiyetine sadece ben inanmıyorum %18den 25e cıkarması halkın samimiyetine inandıgını gösteriyorki bu secim büyük ihtimalle 30ları görecek.Basbakan her mitinginde ''bunlar adam degil bunlar namussuz'' derse tabii ki cevap verecek.Ayrıca sanırım haberin yok ama cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlugu yapıldı bunları meydanlarda dile getirmeyip ne yapacak ?
Yazdıklarımı okuduysanız siyasi görüşümü de az çok anlamışsınız demektir. Ben partileri yada kişileri körü körüne savunmam ve onların yanlısı olmam hiçbir zaman. Başbakan hakkında burada birçok mesaj yazıldı, aynılarını yazmanın bir anlamı olmadığı için AKP ve başbakana karşı bir şey yazmadım. Zaten hepimiz biliyoruz onunda yaptıklarını. Fakat benim burada demek istediğim denize düşen yılana sarılır misali sarılınan yılanı da körü körüne savunmayın lütfen, aynı şekilde körü körüne suçlamayın.
Başbakan milyonlarca kişinin yararına dokunacak icraatlar yaptı mı? Yaptı. Devraldığı ülkeden bugüne kadar gelişme kaydetti mi? Evet. Peki bunları yaparken milyonlarca kişiyi madur etti mi? Etti. Halen geçerli olan yasalarla insanlar madur duruma düşebiliyor mu? Evet.
Artısı da eksisi de olan bir insanı ne tamamen suçlayabiliriz ne de tamamen koruyabiliriz. Bunların bir tanesini yapan bir kişi duygusal hareket eder. Ben dinime, milliyetime, Atatürk'e ve özgürlüğüme düşkünüm fakat hiçbir kuruluşu da sırf bu düşüncelerimden ötürü desteklemem. Benim için önemli olan şey herkesin ve ülkenin yararına yapılan işlerdir.
@Selim Atalay
Görüşünü böyle savunanlar oldukça kimsenin bir şey diyeceğini sanmıyorum. Ama Melih Gökçek'e %40 civarı oy veriyorlar ki oy oranı da bu bağnaz kesimin en çok hangi partide olduğunu gösteriyor bence. Bu sadece AKP için geçerli değil ama o dikkat çekiyor , annemle de bağnaz olduğu için aynı partiden olmamıza rağmen tartışıyorum sürekli.
Jose Mourinho
Büyük olanın başını ezmeye çalışmak bana göre icraat değildir. Başa geldiği zaman zaten o bahsettiğim icraatları yapma fırsatı bulacak. Bir genel başkan ülkenin sorunlarını derinlemesine anlatır. Hangi yasaların kötü ve hangi yasalarla vatandaşı maduriyetten çıkaracağı ile ilgili çözümleyici nitelikte söylemlerde bulunur. Zaten gerçek anlamda mitinglerin amacı bu değil midir?
Şimdi Sarıgül reklamlarda çıkıp '' Öğrencilere ve öğretmenlere ulaşım ücretsiz olacak '' diyor. Memurlar çıkıp bizde istiyoruz dese ne olacak? Zaten iflasa sürüklenen İETT'i daha da iflas ettirecek bir eylem. Hadi öğrencileri anlıyoruz da öğretmenler neden? Bunlar süsleme vaatlerden başka bir şey değil. Bunu başbakan da yaptı ve halen de yapıyor. Çoğu kesimin gözünü boyayacağı icraatlarla şuan da iktidarda. Acaba geldiği yıldan bugüne kadar eğitimde neleri değiştirmiş? Reklamlarda şuraya lise, şuraya okul yaptırdık diyip duruyorlar. Ben 24 yaşıma geldim ve iktidar olduğu süre zarfında eğitimde zerre kadar gelişme görmedim. Şimdi cemaatle araları açıldığı için dershaneleri kapatarak, kötü olan bir eğitim düzenini dahada kötüye çekiyor.
Sonuç olarak kimsenin samimiyetine inanmıyorum. Bir gün çıkıpta bu dediklerimi yapan ve ülkenin gerçekten altını çizerek söylüyorum gerçekten yararına dokunacak işleri anlatan ve çözümleyici niteliklikte vaatler veren bir insan çıkarsa onun samimiyetine inanabilirim.
Son olarak herkesin siyasi görüşüne ve savunduğu fikirlere sonsuz saygı duyuyorum. Zaten bu tür platformlarda siyasetin yasak olmasının sebebi birbirimizin inandıklarına karşı saygı duymamazından dolayıdır.