Bir ayarı var aslında;
Takımınızda olan oyuncuların uyrukları o ülkeden oyuncu çıkma şansını arttırıyor. Ama arttırıyor dediysem tüm takımı Brezilyalı kurayım brezilyalı çıksın her sezon mantığı değil. %1 ihtimal arttırıyor atıyorum.
Mesela ben San Marinoda takım yönetirsen Kıbrıslı olarak görev yaptığım dönemde 124 lük Kıbrıslı bir regen çıkmıştı. Yani tamamiyle şansa bağlı ama senin uyruğun ve takımdaki oyuncuların uyruğu etkiliyor çıkan oyuncuları. Bir nevi oyun sanırım onun çocuğu gibisinden bir bağlantı kuruyor

Tabi yakın ülkelerden oyuncular çıkmasıda çok sık rastlanıyor. Ek olarak ekstra bazı ayarları var ancak onları biz değiştiremiyoruz. Mesela her 1-2 sezonda bir Dortmund alt yapısndan Türk regenler çıkabiliyor. Tabi Almanyada oynayan Türk oyuncu sayısını göz önüne aldığımızda o ülkede bir çok Alman/Türk regen çıktığıda oluyor. Ancak bir birinden çok uzak ülkelerden regen çıkma oranı neredeyse milyonda birdir

Yani ben oynadığım oyun süresince kendi alt yapımda 2005 den beri sadece 2 kere Brezilya + Türk uyruklu oyuncu bulmuştum

İkiside 2013 serisinde çıkmıştı. Tamamiyle şansa bağlı bir durum. Bazen hiç alakası olmayan ülkelerden oyuncularda çıkabiliyor. Ancak Alman/Türk uyruklu oyuncu çok fazla çıkabiliyor. Özel bir ayar yapılmış olabilir ama muhtemelen Alman ve Türk uyruklu bir çok oyuncunun olmasıda buna sebep olabiliyor.
Şunuda belirtmeliyim ki, Eğer ülkedeki Türk oyuncuları kadar ülke vatandaşı brezilyalı olursa, her sezon alt yapınızda 5-6 hatta daha fazla Brezilya + Türk uyruklu oyuncular çıkıyor. Bunu şahsen denemiştim ve sonuç almıştım

San marino yamasını yaparken istemeden bir kaç bin türk oyuncuyu san marinolu yapmıştım, zaten 27000 nüfusu olan bir ülke San marino, 2. sezondan sonra Samet Javenis gibi saçma sapan isimler çıkmaya başlamıştı