1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Threaded View

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by iceman06 View Post
    Çok akıcı felsefe düşünüyorum hocam ama anlayışa tam olarak ne yapsam bilemedim.
    Bence akıcı ve çok akıcı felsefeleri 2 ayrı taktik yaparak ayrı ayrı gözlemle. Tabi taktiğe uyumun full olması lazım sağlıklı bir gözlem için

Kontra veya savunma anlayışları büyük maçlarda işe yarabilir ama orta düzey takımlarla maç yaparken çok kısır maçlar olabilir diye düşünüyorum. dizilişi 4-3-3 (DM- MC- MC- AMR- AML) olarak düşünüyorum.
    433 diziliş tercihin doğru. Zaten Real Madrid gibi bir takıma savunma oyun anlayışını benimsetmek fazlaca mantıksızlık olur. Ligde Barça'ya karşı veya CL'de çok büyük maçlarda (mesela gerçek hayatta oynanan Bayern maçı) kontra birincil tercihin olmalı. Geriye kalan maçlarda ise gerekli seslenmelerle kontrol veya hücum oyun anlayışını tercih edebilirsin.

Bekleri standart bek rolünde destek görevinde.
    DM' de DLP rolünde savunma görevinde
    İki MC' yi de box to box olarak düşünüyorum çünkü özellikle münih maçlarında gördük ki Modric ve Di Maria hem savunmaya hem de hücuma deli gibi destek veriyor.
    AMR ve AML' yi inside forvet gibi oynatmayı düşünüyorum hücum görevinde.
    İleriye de Komple forvet destek görevinde.
    Bekler, DM, 2 MC den 1 tanesi (Di Maria) ve Forvet için verdiğin roller konusunda hemfikiriz. Ama AMRL pozisyonları için düşüncelerine kökten katılmıyorum. Eğer kontra oyanayacaksan bence AMRL 'yi direk olarak MRL pozisyonlarına çek. Böylelikle hem savunma anlamında rahatlamış olursun hem de bloklar arası kopuklukları en aza indirgersin. Rollerini de Winger (Attack) verirsen takım özellikle kontra atağa çıktığında topu hızla hücuma taşıma konusunda müthiş verim alırsın Ronaldo ve Bale'dan. Burada da Modric devreye girer. Modric'i benim fikrim AP (Support) oynatmalısın.

Direktifler dar alanda oyna, geriye yaslan, disiplinli oyna, rakibi rahatsız et, sadece hücuma odaklan, koşu yoluna pas, savunmanın üstüne git, sıkı markaj, kanatlar yer değiştirsin, yerden sert orta.
    Direktiflerde bence darlığı takımın tamamına değil sadece bek oyuncularına bireysel seslenmelerle ver hatta pozisyonunu koru bile diyebilirsin kontra oynarken. Çünkü sağ ve sol kanat oyuncuların kontra şansı yakaladıklarında geniş alana ihtiyaç duyacaklardır. Kontra zaten orijin olarak geriye yaslanan bir anlayış bu yüzden takımı aşırı derecede geriye yaslama. Ama stoperlere sıkı markaj ve ayakta savun talimatları verebilirsin. Çok fazla pres top kapmanı kolaylaştırabilir belki ama savunmada boşluk bırakmana neden olur bu yüzden kontra oynarken rakibi rahatsız et komutunu verme. Oyuncuların zaten kendi yarı alanlarında pres yapacaktır. Koşu yoluna pas, topu kanatlara yolla, kanatlar yer değiştirsin ve yerden sert orta seslenmeleri mantıklı seçimler.
    Ayrıca Xabi Alonso'yu daha uzun ve dikine oynaması için teşvik edebilirsin.
    Last edited by hknshr : 02.Mayıs.2014 at 21:27 Reason: Eklenti

Mesaj Yetkileri