Originally Posted by
Dennis Bergkamp
Burada Melo'yu hep Emre ile kıyaslama çabası var belki bende yapmışımdır burada veya başka bir yerde ama tamamen çok farklı karakterde iki oyuncu Emre ve Melo.
Kısaca şöyle söyleyebilirim Emre tahrik edilen taraftadır,Melo ise tahrik eden,ortamı geren.Mesela Emre durduk yere ortamı gerecek hareketlerde bulunmaz daha doğrusu bunu çok az görürsünüz ama Melo hep ortamı geren kişi olur durup dururken yaptıklarıyla.
Emre tahriklere çabuk kapılan bir oyuncudur.Yanlış bir hakem kararında yada kendisine yapılan sert bir müdahalede kasti olsun olmasın hemen sinirlenen rakibe ve hakeme bağıran çağıran,üstüne yürüyen bir yapıdadır.Melo ise böyle şeylerden hiç etkilenmez.Rakip takım oyuncuları ne kadar kendisini tahrik etmeye çalışırsa çalışsın sinirlerine hakim olabilen sağa sola saldırmadan ayağa kalkıp oyununa devam eden ancak bunun yanında tavırlarıyla hakemi etki altına almaya çalışan ve bunu gerçekten çok iyi başaran bir oyuncudur.
Ben bir Fenerbahçeli olarak Melo'dan nefret ediyorum doğal olarak ama bunun yanında saygıda duyuyorum.Futbol sahalarında bu kadar başarılı bir psikolojik savaş uzmanı görmemiştim daha önce.Adam resmen sahadaki diğer futbolculara ve hakemlere oyun hamuru muamelesi yapıyor.Onlarla ilk önce oynuyor kıvama geldiklerini anladığı anda istediği şekli rahatlıkla veriyor.Bundan 200-300 sene önce doğmuş olsaydı kesinlikle şu an çok ünlü bir komutan yada lider olurdu.