1 ile 14 arası toplam 14 sonuç

Konu: Özel adam markajlı 4-1-2-3

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

adam markaji verince forvetler[dlp olanlar] cabuk yorulabilir diye dusunuyorum. ama soyle bir durum var. forvetleri ortasahalara yapistirinca takim olarak topun arkasina gecmis oluyorsun, bu acidan guzel bir hamle. yarisahada pres gibi bir durum oluyor. ama geriye dustugun zamanlarda sikinti olabilir, cunku topa sahip olman gerekir. rakip kendi yarisahasinda al ver yapip zaman gecirebilir. 3 forvetle oynarsam ben daha cok baski icin sag sol forvetleri beklere yapistiriyorum. o da zaman geciren takimlara karsi etkili bir cozum.

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    adam markaji verince forvetler[dlp olanlar] cabuk yorulabilir diye dusunuyorum. ama soyle bir durum var. forvetleri ortasahalara yapistirinca takim olarak topun arkasina gecmis oluyorsun, bu acidan guzel bir hamle. yarisahada pres gibi bir durum oluyor. ama geriye dustugun zamanlarda sikinti olabilir, cunku topa sahip olman gerekir. rakip kendi yarisahasinda al ver yapip zaman gecirebilir. 3 forvetle oynarsam ben daha cok baski icin sag sol forvetleri beklere yapistiriyorum. o da zaman geciren takimlara karsi etkili bir cozum.
    Teşekkürler yorum için. Gözlemlediğim kadarıyla önemli bir kondisyon problemi yaşamadım. Aynı zamanda, oyun anlayışı "kontrol" olduğu için, rakiplerin pas yapıp zaman geçirme gibi bir şansları olmuyor. Geriye düştüğüm maçlarda da maçı çevirmeyi başardığım oldu. Sağ-sol beklere markaj uygulamak, benim de daha önce uyguladığım bir taktikti. Fakat rakiplerin önemli ayakları merkez ortasaha oyuncuları ile kanat oyuncuları olduğu için bu taktik daha iyi uydu sistemime. Markaj uygulamadığım oyuncular da pas opsiyonları azaldığı için etkili olamıyorlar. Örneğin merkez ofansif ortasaha oyuncuları...Öte yandan dediğin gibi, zaman geçirmek isteyen takımların üzerine gitmek açısından savunma oyuncularına baskı uygulamak daha iyi bir yöntem. Benim yöntemim, senin de söylediğin gibi rakibe belirli bir alanda (daha çok kendi yarı sahasında) oynama imkanı veriyor.

Mesaj Yetkileri