Genel olarak sezonu değerlendirecek olursam benim için Kış ve Yaz olarak ikiye bölündü. Ocak öncesi 10 haftalık Boavista serüvenim ve ardından berbat başlayan Vianense maceram ocak sonrası yapılan transferlerle yerini bahara bıraktı. Son 15 maçta alınan 12 galibiyet 3 beraberlik takımın ne derece yerine oturduğunun göstergesi. Öncelikle sezon sonu kadrosunu inceleyelim.

Bu fotoğrafta kırmızı okla gösterilenler önümüzdeki sezon takımda kalacak kişiler. Fakat maaş yetersizliğinden dolayı kimseyle sözleşme imzalayamıyordum. Bende yola devam etmeyeceklerimi göndererek kalmasını istediklerimle bir yıllık sözleşme imzaladım. Teker teker incelemeye başlayalım.

Kalecimiz Jose Costa (20 yaşında) ocak transferlerinden biriydi ve görev aldığı 14 maçta 12 gol yedi ve dört maçta kalesini gole kapattı. Sağ bekimiz Coentrao Pedrinho'yu besleyen elemanımızdı. Defans hattımızda aslında üç isim vardı. Ruben, Policia ve Seixas. Bunların en iyisi yine ocakta aldığım Seixas oldu. Sol bekimiz Micas korner ve frikikleri kullandığı için sezonu 8 asistle tamamladı. Ortasahamızda üç adam olmasına karşın savaşçı ortasaha pozisyonumuzda dikiş bir türlü tutmadı. Fakat oyun kurucumuz Armando sezonu 9 asistle tamamlarken, Toninho 12 maçta 4 gol 3 asistle parladı.

Ayrı bir parantez açmak gerekecek. PEDRINHO. Sağ açığımızda oynayan bu eleman sezonun açık ara en iyisiydi.2014 yılında oynadığımız toplam 16 maçta 14 gol 5 asistle oynadı. Bu adam daha ne yapsın? Ölene kadar yanımda tutucam bu adamı Umarım performansı düşmez.

Sol açığımız Dani takımda en sevmediğim elemandı. Son maç hariç hiçbir şey yaptığına inanmıyorum. Forvetimiz Rui Andre ise biraz daha iyi bitiriciliği olsa gol kralı olabilirdi. Önümüzdeki sene tutmak istiyordum fakat kendisi sözleşmeyi yenilemeyeceğini belirtti.

-----------------------------------------------------

Taktiğimiz 4-3-2-1 oldu ve sürekli dikine gitmeyi önerdik futbolcularımıza. Rakip talimatlarında da başarılı olduğumuzu düşünüyorum ve bence taktiğin büyük bir parçasıydı.

Gelecek sezon planlamamızı Haziran başında yaptık. Fotoğraf üzerinden ele alalım.

Maaş konusunda yaşadığımız sıkıntılardan ötürü Mart ayına takıma kazandırdığımız 6 oyuncuyu bu sezon A takımda göreceğiz. Geçen sezon kadrosunu %90 koruyoruz fakat biri iyi olmak üzere 2 forvete ihtiyacımız var. Sol açık ve forvetimiz yok şu anda. Sol açık forvete yedeğimiz de yok. Bir adette ortasaha alıp transferi kapatmak istiyoruz fakat öncelikle sözleşmesi henüz bitmeyen oyuncuların gitmesi gerekiyor. Çünkü şu an harcayacak paramız yok. Sözleşmeleri biten 5 oyuncumuzun toplam açacağı boşluk 52 bin Euro olacak ve bu bizim istediğimiz transfeleri yapmamız için yetecek gibi duruyor.

Söylemeyi unuttum personel kısmında da bir takım değişiklikler yapacağım. Başta asistanın kellesi gidecek