Bos zamanin varsa bol bol yaz, biz okuruz, fakat seni zorlayacaksa gerek yok.Her turlu zevkli bir kariyer olacak.
![]()
Bos zamanin varsa bol bol yaz, biz okuruz, fakat seni zorlayacaksa gerek yok.Her turlu zevkli bir kariyer olacak.
![]()
Aylar sonra bi gireyim dedim foruma oyuna tekrar başladım sayende![]()
Basarilar![]()
(ilk iş günü)
ve çimlere ayak basma vakti gelmişti. İlk iş günümde tahmin edeceğiniz üzere önce teknik direktör ardından diğer personeller ve futbolcularla tanıştım. Klübün 2.lig takımı olmasını yada gidiş geliş 4 saat hatta daha fazla zamanımı almasını önemsemiyordum yıllar sonra yeniden futbolla böylesine iç içeydim. Hobiye dönüşen tutkum yeniden mesleğim olmuştu
Bırak üniversiteyi atla otobüse burda yaşa hocam![]()
Başarılar ben de yazman taraftarıyım tabii ki seni zorlamıyorsa![]()
Yaz kanka okuyoz biz![]()
Antrenmanlara gidip geldikçe takıma, şehre ve oyunculara yavaş yavaş alışıyordum. Üniversitede ders programımı da tam olarak oturtmuştum antrenman günlerine. Şimdilik tek sıkıntım vardı o da kondisyon sorunum. İlk antrenmanlarda futbolcularla koşu yaparken farketmiştim bunu da. Isınmak koşuları sırasında 2-3 tur sonra artık dizlerimde derman kalmamaya başlamış ciğerlerim açık olmadığından kesilmeye başlamıştım. Klüp antrenörü ve geçmişimde az çok top oynamış olduğumdan bunu kendime yediremeyip futbolcuların gözünden daha ilk antrenmanlarda düşmeme adına ayağamı burkmuş havası yaratıp koşuyu bırakmıştım. Kenara gelip o gün antrenmanın bitmesini bekledim. İlk işim antrenman sonrası kendime bir bisiklet almak olmuştu. Artık çok uzak olmayan her yere bisikletle gidip geliyordum. Böylece kendimi çok daha kısa sürede forma sokabilecektim.
(4 ay sonra)
Ligler başlayalı 3 ay olmuş klüp maalesef iç açıcı maçlar çıkaramamıştı. Klüp aslında çok zorlu bir süreçten geçiyordu. 2006-2007 sezonunda ligi 3. bitirip La Ligaya yükselme başarısını göstermiş ancak o yıldan sonra bir türlü belini doğrultamamıştı. Çıktığı yıl düşmüş 2008-2009 da 14. olabilmiş ve ertesi sene Liga Adalanteye de 20.olarak veda etmiş. Ertesi yıl yeniden yükselen takım geçen yılı 18.sırada bitirerek kümede kalmış. Bu sezon ise yine kümede kalma mücadelesi veriyoruz ve şuan düşme potasında 18. konumdaydık.Tabi bu süreçte takımı küme yükselten hoca başka klüplerden gelen teklifleri kabul ederken başarısız olanları ise yönetim göndermiş bir türlü istenilen istikrar yakalanamamıştı. Tabii buna oyuncuları da eklersek klüp krizin ortasında asansör takım olmuş durumdaydı. ve bu kriz pek de kolay atlatılamayacaktı zira klüp zengin de değildi
(1 ay sonra)
Kurs için İspanya'yı istememiştim. Hazır 6 aylık bir süreç bunu fırsat bilip ek yabancı dil öğrenme adına başka ülkeye gitmek istediğimi yönetime sunmuştum onlarda bu düşüncemi memnuniyetle kabul edip destek vermişlerdi. Kurs için 6 aylığına Almanya'ya gidiyordum
Anlatım güzel devam et![]()
Anlatım çok iyi hepsini okudum o antrenör olarak başlama işini nasıl yaptın Diaz![]()
Sonunda geçeceğiz bu takımın başına![]()
Öncelikle herkese teşekkür tek tek teşekkür ediyorum. Birkaç arkadaşa kişisel cevap verip devam edelim yazmaya@Canaries az biraz fotoşap diyelim (:
@Baga İskandinav artık kolay geliyor abi ya ne bilim zevk alamıyorum artık anca iskandinavyanın etinden sütünden faydalanıyorum. Yetiştiğim toprakları küçük görmüyorum ama ben büyük geliyorum oralara
Kurs iyimiş![]()
Almanya'ya gelmiş kursa başlamıştım. Futbolla iç içe olan insanlarla birarada bulunmak daha da heyecanlandırıyordu beni. Ben antrenör diploması almak için gelmiştim ama burda çok daha kıdemli hocalar vardı. B lisansını A'ya yükseltmeye çalışanlarda vardı Pro lisansı almaya gelenler de. Hatta kimi takımlar antrenörlerini komple kafile halinde yollamış kafile sorumlusu Asistan hocalar bile vardı. Güç geçtikçe kaynaşıyor güzel dostluklar kurmaya çaba sarfediyordum. Çünkü önümde katetmem gereken uzunca bir yol vardı. Her biri farklı kültürlerde yetişmiş kendilerine has farklı sistemleri var. Oyuncu yaklaşımlarından tutun, oyun felsefesine kadar envai çeşit bilgiler topluyordum.
(3 hafta sonra)
Kursta kaynaşmaya başladıkça muhabbet muhabbeti açıyordu. Henüz üniversitede okuduğumu öğrenen diğer antrenörlerden enteresan fikirler gelmeye başlamıştı ama çoğu aynı fikir üzerinde birleşmişti. Madem 6 aylığına Almanya'ya kursa geldin okulu dondurmak yerine kaydını burdaki üniversitelerden birine aldır böylelikle 6 ay kaybetmemiş olursun. Hem antrenör diplomanı aldıktan 6 ay sonra üniversite diplomanı da almış olursun hem de dilini oldukça geliştirirsin diyorlardı. Düşününce gayet mantıklı bir hamle olacaktı
Henüz kurs başlayalı 2-3 hafta olmuştu ama ben birkaç günlüğüne izin alıp ani bir kararla apar topar İspanya'ya dönmüştüm. Kurstaki büyük abilerin tavsiyesi üzerine hemen ilk iş olarak Elche şehrine gidip bölüm ve üniversite öğrenci işleri arasında mekik dokumak olmuştu. Henüz buraya geleli yarım sene olmadan kaydımı bu sefer Düsseldorf üniversitesine aldırıyordum.
Üniversitede işim bittikten hemen sonra Murcia'ya geçip başkanın odasına çıkıyordum. Başkan beni gördüğüne biraz şaşırmıştı ancak masasına istifa dilekçemi bırakınca şaşkınlık iki katına çıkmakla beraber o ifadeye birde hüzün eklenmişti. Başkan henüz ağzını açıp sormadan ben cevap veriyordum. Özür dileyerek sözüme başlıyordum. Kurs sebebiyle klüpte yarım sezon bulunamayacaktım. Antrenör kontejyanını dolmuştu ve klübün mali durumunun çok da iyi olmadığını bildiğimi ve en mantıklı olan şeyin istifa ederek antrenör kontejyanında yer açıp klübü az da olsa çalışmayan birine ödediği maaş külfetinden kurtarmak istediğimi belirtmiştim. Başkan bu söylemlerimden sonra biraz daha duygusallaşmıştı ve teşekkür ediyordu. Okul durumumu da anlatmıştım. Başkan da bu düşünceye hak vermişti...
Juan Hocam madem Almanyadasın iftara Unterhaching e bekleriz![]()
Ee şimdi nerden para kazanacaz biz![]()
Bence Real Murcia'ya antrenör olup geri dönücez.
Hayırlısı![]()
Hikaye yazıyorsun iyi hoşta bari az uzun yaz , tadı damağımızda kalıyor kısa kısa![]()
Takım belli olsada rahat etsek![]()
Biraz geç oldu ama başarılar , ailecek okuyoz Diaz abi![]()
![]()
Kaç gündür steam da görüyorum seni hala güncelleme yapamadın yav![]()
Galiba bu sefer Alman topraklarında bir takım alacağız. Bakalım hangisi olacak.
Real Murcia'daki gül gibi işini bırakan Juan Diaz son 5 gündür sokaklarda beş parasız dolaştı ve kalacak bir evi olmaması nedeniyle sokaklarda yattı. Bu süre zarfında birçok amatör klübe iş başvurusunda bulunan Diaz hepsinden red cevabı aldı. Diaz son çare olarak Türkiye İş Bulma Kurumu'na başvurdu. Bakalım emektar teknik direktörün akıbeti ne olacak ?
Nerelerdesin Juan Diaz ?![]()