Sahsen tek tek konusmayi tercih etmiyorum. Bazen diger futbolcular etkilenebiliyorlar; tepkileri olumluyken, bir anda olumsuz olabiliyor. Ornegin; bazen macin adami secilen oyuncumla bireysel konusma yapiyorum ve digerlerinin performansi ondan dusuk olsa da bozulabiliyorlar. Hasetlik iste...
Isine yarar mi bilmem ama ben soyle bir yontem kullaniyorum takim konusmalari yaparken; ilk yarinin sonunda durum berabereyse iddiali bir tonla "performansinizdan memnun degilim", eger yenik durumdaysam ayni seyi sinirli bir tonla dile getiriyorum. Bunu da rakip gozetmeksizin yapiyorum. Cogu zaman ise yaradigini gordum. Yalniz sinirli tonda konusmak bazen ters tepebiliyor. Sende de oldugu gibi, bazi sorunlu oyuncular gidip basin mensuplarinin karsisinda zirlayabiliyorlar. O yuzden iddiali bir tonda konusmak sanirim genel anlamda daha mantikli; ama karar yine de senin.
Bazi rehberlerde takim konusmalarinin, yonetilen takimin maca favori olarak baslayip baslamamasina gore ayarlanmasi tavsiye ediliyor. Yani; eger takim macin favorisiyse oyunculardan daha fazla sey talep edebilir veya onlarla sinirli bir tonda konusabiliriz. Ne derece ise yariyor bilmiyorum; ancak bunu da denemekte fayda olabilir.