Quote Originally Posted by samasti View Post

Derken zaman akıp geçer bu yıldız oyuncu takımın en etkili oyuncusu olur... Kaptanlık verirsiniz, sorumluluk alır, takımı sırtlar... Yıldızlaşır ve sonunda büyük dev kulüplerin dikkatini çeker. Öyleki sizin takımında paraya ihtiyacı vardır malum çünkü sizin bütçeniz bellidir ve önünüze müthiş rakamlar teklif edilir bir tarafta adeta elinizde büyüyen baba-oğul ilişkisi kurmuş olduğunuz evlat diğer tarafta da kulübe müthiş imkan sağlayacak önünüzü açacak müthiş bir fiyat... İçiniz el vermez eliniz onaylamak istemez ve istemeye istemeye ok verirsiniz transfere... Hemen ardından imzadan sonra o adamın yeni takımındaki profiline bakıp iç çekersiniz üzülürsünüz, keşke satmasaydım dersiniz bazen...

Öyle birşeyler işte varmı sizinde böyle olduğu zamanlar

Seneler oldu para vererek oyuncu almayisim. Hep free transferden alirim. Ozellikle de gencleri. Cok parlak oldugunu dusundugum bazi gencleri, takimindan yetistirme parasi vererek ayirmam disinda hic para odemem...

Ama bu cocuklari gelistirmek son 6-7 FMdir ana amacim oldugundan, cocukluktan adamliga gecisleri, geliserek karakter ve tarz sahibi olmalari beni de acikcasi etkilemistir.

Oyle ki; kimi zaman para gerektiginden, kimi zaman teklifi muazzam buldugumdan, kimi zaman da takimda misyonunu tamamladigini dusundugumden sattigim bu cocuklari ilerleyen yillarda hep takip ederim. Hangi takima gecmis, kariyerinde yukselebilmis mi, takimi icin vazgecilmez mi diye hep incelerim.

Seneler sonra Sampiyonlar Ligi Finali'nde takimini attigi tek golle sampiyon yapan adam iste benim bu cocuklardan biriyse, sevincten kafayi yiyebiliyorum

En son orneklerden mesela bu cocuk;

14 yasinda tesadufen buldum bunu, kopardim ulkesinden Polonya'ya getirdim.

Iki sene yetistirdim ki devam da ediyordum yetistirmeye, ilk onbirde maclara cikardim. Guvenim sonsuz.

Sonra Bayern Munih geldi, daha 16 yasindaki bu Mike Thomas'a 5m € verdi nakit...

Birinci lige daha yeni cikmis, tum butcesi 2,5M € olan bir takim olunca siz, satmamak gibi bir ihtimaliniz olmuyor artik.

Senelerce takip edicem simdi ben bu veledi.

Utandirma sakin beni...