-
13.Ağustos.2014, 20:46
Yönetici nereye koşturacak forum için bu kısmı anlayamadım. Yöneticinin onay vereceği şeyler vardır, düzene sokacağı yerler vardır, açması gereken konular vardır bunlar tamam. Gördüğüm kadarıyla arkadaşlar bu sistemi yürütüyorlar zaten. Forumlar yönetici koşturmasıyla değil kullanıcı katkısıyla canlanır.
Yaşım gereği ukalalık yapıyorum gibi algılanmasın lütfen ama bizlerin forumu idare ettiği dönemde ki bazı arkadaşlar halen devam ediyorlar görevlerine (2004-2008 arası özellikle) kullanıcıların oluşturduğu içeriklerle baş etmekte zorlanırdık.
Hemen her kullanıcının bir fikri, paylaşmak istediği bir bilgisi, sormak istediği soruları ve neredeyse her konu için bir yorumu vardı. Hakikaten konu ve mesaj patlaması yaşanıyordu. Şimdi bakınca gördüğüm durum şudur; genel kullanıcı kitlesi FM ile ilgili ihtiyaç duyduğu bilgiyi temin ediyor ve forumdan ayrılıyor. Değişmesi gereken durum budur bana göre. Tabii hayatın daha da hızlanması, seçeneklerin çoğalması ve zaman yarışı bu konularda düşüş sağlıyor olabilir orası ayrı.
Yönetici tabii ki normal görevlerinin dışında foruma hareket ve renk katacak yenilikleri bulup uygulamak durumundadır. Ancak bilgiyi temin edip bunun faydalı olduğunu veya tam tersi yanlış ve hatalı olduğunu belirtecek kısa bir mesaj bile yazmayan üyelerin çoğunlukta olduğu bir forumda yöneticinin yapabilecekleri gerçekten kısıtlıdır.
Taze olduğu için bir örnek; FM2006 serisinden sonra ilk defa FM14 serisini oynamaya başladım. Paslanmışız tabii, u19 takımlar hakkında bazı sorular sordum dün genel tartışma kısımda. Bu konuyu 5-6 yıl önce açsam şu ana kadar 40 cevap gelirdi. Şu an sadece bir kişi yanıtladı 
Fikirler, görüşler, düşünceler ve eleştiriler paylaşmak içindir. İçine atan bir topluluk yok olmaya mahkumdur. Naçizane fikrimdir.
Mesaj Yetkileri