1 ile 30 arası toplam 237 sonuç

Konu: Araştırma ile ilgili eleştiri başlığı.

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Ilginc bir degerlendirme olmus.

Fenerbahce CA olarak dunyada 41. siraya yerlesmis.
    Galatasaray 56.

Ama evet, her zamanki gibi Galatasaray, Fenerbahce'den daha iyi yapilmis!

Firsat bulunca lutfen ozelliklerini begenmedigin Galatasarayli oyuncular icin profil hazirla. Bakalim senin degerlendirmenle nasil bir Galatasaray ortaya cikacak.
    Ömer abi bu konuda hiç bir zaman seninle ortak bir mutabakat sağlayamayacaz o yüzden üzerinde pek durmayacam. Oyuncu karşılaştırması yapsak günlerce tartışabiliriz ancak bir oyuncu var ki beni hayretler içerisinde bırakıyor.

Şimdi el kitabına göre Bitiricilik; Oyuncunun şans yakaladığında topu ağlarla buluşturabilme yeteneğidir. Yüksek bir bitiricilik özelliği çoğu zaman şutun kaleyi bulmasını ancak daha kötü bitiriciliğe sahip bir oyuncuyla kıyaslanırsa kalecinin uzanamayacağı yerleri bulmasını sağlar. Bu tamamen oyuncunun dikkatli/doğru bir şut gerçekleştirme yeteneğidir - Soğukkanlılık (Composure) ve Kararlar (Decisions) bir oyuncunun sürekli skor üretmesi açısından ayrıca önemlidir.

Geçen sene Burak'ın özellikle gol yollarındaki performansının önceki senelere göre yarı yarıya düştüğüne hepimiz tanık olduk. Bu seneye de (hazırlık kampları dahil) inanılmaz bir düşüş içinde girdi ve devam ediyor. Geçen seride Burak'ın profiline bakalım;

Gol yollarında etkili olmanın önde olduğu 3 yetenek geçen seneye kıyasla;

Finishing aynı değer
    Decisions 11>14'e yükselmiş
    Composure aynı değer

Nasıl olur da gol yollarında geçen sene, önceki senelere nazaran daha kötü olan bir oyuncu bu seneye de daha berbat başlayan bir oyuncu yükselişte olabilir? 18 bitiricilik nedir yani ben pek anlam veremiyorum. (CA durumu nedir şuan bilmiyorum + özellikleri ayrıntılı anlatma gereğini, konuya hakim olmayanların bilgilenmesi için yazdım, yanlış anlaşılmasın)
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ReaList View Post
    Ömer abi bu konuda hiç bir zaman seninle ortak bir mutabakat sağlayamayacaz o yüzden üzerinde pek durmayacam. Oyuncu karşılaştırması yapsak günlerce tartışabiliriz ancak bir oyuncu var ki beni hayretler içerisinde bırakıyor.

Şimdi el kitabına göre Bitiricilik; Oyuncunun şans yakaladığında topu ağlarla buluşturabilme yeteneğidir. Yüksek bir bitiricilik özelliği çoğu zaman şutun kaleyi bulmasını ancak daha kötü bitiriciliğe sahip bir oyuncuyla kıyaslanırsa kalecinin uzanamayacağı yerleri bulmasını sağlar. Bu tamamen oyuncunun dikkatli/doğru bir şut gerçekleştirme yeteneğidir - Soğukkanlılık (Composure) ve Kararlar (Decisions) bir oyuncunun sürekli skor üretmesi açısından ayrıca önemlidir.

Geçen sene Burak'ın özellikle gol yollarındaki performansının önceki senelere göre yarı yarıya düştüğüne hepimiz tanık olduk. Bu seneye de (hazırlık kampları dahil) inanılmaz bir düşüş içinde girdi ve devam ediyor. Geçen seride Burak'ın profiline bakalım;

Gol yollarında etkili olmanın önde olduğu 3 yetenek geçen seneye kıyasla;

Finishing aynı değer
    Decisions 11>14'e yükselmiş
    Composure aynı değer

Nasıl olur da gol yollarında geçen sene, önceki senelere nazaran daha kötü olan bir oyuncu bu seneye de daha berbat başlayan bir oyuncu yükselişte olabilir? 18 bitiricilik nedir yani ben pek anlam veremiyorum. (CA durumu nedir şuan bilmiyorum)
    Gol yollarinda daha kotu olmak tam olarak ne demek?

Vuruslari mi kotu?
    Kendi basina pozisyona mi giremiyor?
    Yoksa takim arkadaslari onu pozisyona mi sokamiyor?

Burak'in onemli ozelligi cok pozisyona girmesi ve cok sut cekmesiydi 3 yil once. 18 dakikada bir kaleye sut cekiyordu.
    Iki yil once bu 23 dakikada bir suta donustu.
    Gecen sezon ise 29 dakikada bir sut atan bir Burak vardi.
    Bu sezon ise 35 dakikada bir sut atiyor Burak.

Bu topa vuramiyor mu demek? Yoksa pozisyona giremiyor mu demek?

Bu dort yilda attigi sutlarin gol olma ihtimali ise cok degismedi. Attigi 4.25 ile 5 sutta bir gol arasinda dalgalandi..

van Persie'nin 5 sutundan birisi gol.
    Emenike'nin attigi 5.8 suttan birisi gol.
    Sow'un attigi 6.5 suttan birisi gol.

Fernando Torres'in 12 sutundan birisi gol oluyor.
    Diego Costa'nin ise 4 sutundan birisi gol oldu gecen sezon.

Demba Ba kisa Besiktas kariyerinde 4.75 suttan birisini gol yapti. Simdiye kadarki kariyer ortalamasi ise 7.31 sutta bir gol.

Burak'in bitiriciligi, onun futbolundaki en son elestirilecek konu bence. Oraya gelene kadar bir suru baska defosu var. O defolari da iyi yansittigimizi dusunuyorum. Mac motorunda ayagindan kacirdigi toplari izlemek benim icin buyuk zevk acikcasi.
    Last edited by perpetua : 24.Ekim.2014 at 03:29

Mesaj Yetkileri