Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
Sistem kötü, oyuncular yaşlı ve yetersiz, sözleşmeler şişik, planlama yok, sistem yok, hiç bir şey yok. Bir Beşiktaş'a bakıyorum, bir Galatasaray'a bakıyorum üzülüyorum acıkcası. Manciniyi göndererej zaten ayağına sıktı Galatasaray. O kalite bir hocayı cok arayacağız. Umarım geri gelir.
Şimdi iki isminde yaptıkları bir kenara koyarsak ( Mancini ve Prandelli'den bahsediyorum.) kulübün ve Türk futbolunun içinde bulunduğu konjonktür gereği Prandelli Mancini'ye göre bize kat kat daha uygun bir teknik adam.

Evet Mancini kariyeri boyunca kaliteli işler yapmış olabilir. Ancak derinlemesine baktığımızda Mancini'nin çalıştığı takımlarda sürekli yüksek bütçelerle ve çalıştığı kadroların oyuncu profillerine baktığımızda zirve yapmış oyuncularla çalışmıştır. Bu sebeple bize hiç uygun değildi. Böyle bir teknik adam seçiminin sadece itibar olsun diye yapıldığını düşünüyorum. Nitekim finansal çöküntüyü görünce kendisi kalmak istemedi ve gitti.

Prandelli'nin Fiorentina'da yaptığı işler ve takım profili bizim kadroya ve yapmak istediklerimizle daha örtüşür gibi duruyor. Fakat Onunda şöyle bir handikapı var. Uzun süre milli takım çalıştıran hocalarda kulüplere geçince bir dezavantaj oluyor. Bilhassa bizim futbolumuzun içine düşünce daha bir kötü oldu. Misal veriyorum Sampdoria'ya falan gitse bundan daha az bocalayıp daha sonra eskisi gibi başarılı olabilir.

Bugünkü seçimden sonra Alp Yalman başkan olursa takımın böyle gitmesi halinde Prandelli'ye en fazla sezon arasına kadar dayanır. Daha sonrası için eğer bir aksilik olmazsa Mustafa Denizli'nin en büyük aday olduğunu düşünüyorum. Fatih Terim kadar olmasa da başarılı olacağını da düşünüyorum. Lucescu'nun geleceğini pek sanmıyorum.

Takımla ilgili olarak; hepimizin bildiği gibi futbolda savunma dörtlüsü özellikle bekler savunma için olduğu kadar hücum için de çok önemli bir yer teşkil eder. Bu durumda lig maçlarına 18'e dahi alınmayan Telles'i tutup Dortmund maçında kanatsız oynarken sahada olması ve performans verememesi normaldir. Bir kaç kez Telles'in çizgiden çok iyi kaçtığını ama top alamadığını gözlemledim. Eğer kanatsız oynanacaksa beklerden performans bekleniyorsa, her maçta farklı isimlerin oynaması ile istenilen performans elde edilemez. Hoca Veysel'i beğenmiyorsa (ki beğenmiyor ki Yasin'i sağ bekte denedi.) En azından lig maçlarında Telles ve Tarık ikilisini oturtması lazımdı şimdiye kadar. Yabancı sınırından dolayı Telles'in oynaması için kimi keserseniz kesin (Muslera hariç) benim için kafidir. Bir oyuncu sağlıklı ise bir kaç hafta 18'e alınmazken fizik gücü yüksek hızlı bir takıma karşı ilk 11'e koyup performans bekliyorsanız, bu isim Roberto Carlos ayarında olsa bile bocalar.