Basın Toplantısı

Öncelikle merhabalar arkadaşlar, sözlerime oyun hakkındaki genel görüşlerimle başlamak istiyorum.
FM 2015 şu ana kadar bana FM 2014'ten pek farklı gelmedi. Sadece arayüzler değiştirilerek sunulmaya çalışılmış. Özellikle herkesin farkettiği üzere üstteki sekmeler, bize yeni oyunda anasayfada sol panelde sunulmuş.

Taktik ekranından aynı şekilde olduğunu düşünmekteyim. Yenilik olarak yeni rolleri oyuna katabiliriz, oyuna daha fazla detay getirmesine neden olmuş.
Futbolcular ayağına hızlı top atılınca kontrol için ayağını uzattığında çok fazla sekiyor top. Bu first touch ile alakası olabilir mi diye düşündüğümde, first touch özellği 7 olan defans oyuncumla 15 olan ortasaha oyuncum topları aynı şekilde kaptırınca bu tezimide kendi kendime çürütmüş oldum. Sanırım bu durum düzeltilecektir. Kalecilerin aniden saçma sapan uçmalarının önüne geçildiğini görüyorum. Bu anlamda da oyunu bir nebze de olsa gerçeklik payını arttırmış.

Takımıma gelecek olursak, ilk sezon için yeni oyunla beraber ilk 10 hedefi koymuştum kendime. Şuan için o hedefin içinde olduğum için çok memnunum. Hatta yavaş yavaş aradaki puan farkını göz önüne alacak olursam, play-off bile olabilir diyorum ama büyük konuşmak istemem.
Şimdide mevki mevki futbolcularım hakkında konuşmak, yorumda bulunmak isterim.

( Futbolcuların üzerine tıklarsanız profilleri açılır )
Takımın başına geçtiğimde eksik gördüğüm 2 mevki vardı. Birisi kaleci, diğeri ise forvet. David Forde yaşıyla beni üzerken ayrıca reflekside düşük bir kaleciydi. İlk sezon için idare etmek zorunda kaldım ve kendisi 23 maçta 39 gol yiyerek beni en çok gol yiyen 8. takım yapmayı başardı. Tabiki bunun yanında defansın ve belkide taktiğiminde bir açığı olmuş olabilir ama ben bu durumun kendisi yüzünden kaynaklandığını düşünmekteyim. Kesinlikle sezon sonunda gönderileceklerin başında yer almakta.

Defans oyuncularıma gelecek olursak, oyunun ilk haftalarında gelen 3 aylık Matthew Briggs sakatlığı beni çok üzdü. Daha o şoku atlatamadan diğer 2 sakatlıkla birlikte adeta karamsarlık hakimdi üzerimde. 3 hafta Scott Malone ve 6 hafta Mark Beevers. Artık kara kara düşünmenin bir faydası olmayacağını düşünerek, yaşlı ve rotasyonda bekleyen futbolcularımla işi götürmeye çalıştım. Belkide bu kadar çok gol yememin bir nedeni bu sakatlıklardır. Neyseki şuan bu dönemleri atlattık ve yolumuza devam ediyoruz.

Orta saha tamamen bir kaos. Neredeyse bütün futbolcular birbileriyle aynı profillere sahip. O kadar yakın ki profil değerleri, ya da ben öyle düşünüyorum. Seçimim konusunda çok zorlandım. O yüzden gençleri oynatma kararı aldım. Orta alanda 2 MC'me çok güveniyorum. Birisi %81 başarılı pas ortalamasıyla oynayan Ed Upson, diğeri ise takıma yeni katılan ve katıldığından bu güne kadar çok iyi işler başaran, %78 başarılı pas yüzdesi yakalayan Ivan Sesar'dır.

Atak organizasyonlarında ise AMR ve AML mevkilerinden inanılmaz bir destek alıyorum. AMR'de Magaye Gueye (istatistikleri) ki bu ligin üzerinde bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Geçen seneki Everton kariyeri aklıma geldikçe, bu adamın harcanarak buraya gönderdiğini düşünmekteyim gerçekten. AML'de Martyn Woolford (istatistikleri) kendisini Newcastle United maçında keşfetmiş oldum ve formayı ona teslim ettim. Newcastle maçından önce hiçte fena gitmeyen ama şuan rotasyon futbolcusu olarak bekleyen Lee Martin (istatistikleri) var. Genel olarak bu 3 futbolcumdan gayet memnunum. İlerideki Man Utd'tan James Wilson'un hatalarını çoğu zaman kapattılar.

Forvet hattında ise radikal bir karar alarak Man Utd'tan kiraladığım genç futbolcu James Wilson'ı (istatistikleri) oynatıyorum. Yaşlı kurt Ricardo Fullerbu durumdan çok şikayetçi ve zaten şuan takımdan ayrılmak istiyor. Kendisini çok fazla tutma niyetinde değilim ama alanda yok. James Wilson'ı başarabilirsem, seneye de kiralamak istiyorum.
(Sürç-i lisan ettiysek affola, düşük cümleler olabilir. Kendimce anlatmaya çalıştım)