Hazırlık maçı dahil, GS ile oynadığım 12 maçımda Selçuk İnan paslarda aşağıdaki gibi bir oran tutturmuş. Bu biraz düşük bir oran.

Pas/Başarılı Pas Oranı (Dakika Başına): 0,79/ 0,61

Kısa paslı, az orta yapan, klasik 4-4-2 sistemiyle, presli ve yüksek tempolu bir taktiğim var.

Tek tek maçları incelediğimde orta alanı 3 oyuncu ile kuran takımlara karşı Selçuk İnan 90 civarı pas yaparken, orta alanında 4 oyuncu bulunduran takımlara karşı doğal olarak pas oranı düşmüş. Tüm maçlarda durum böyle. Monaco ile oynadığım maçta rakip 3 orta saha oyuncusu kullandığında Selçuk İnan'ı maçta ilk 11'de başlatmamışım ve sonuç 0-3 Monaco lehine olmuş. Yani Selçuk yorgun dahi olsa rakip orta sahayı zayıflattığı zaman Selçuk ve benzeri pasör oyuncuları kullandığımda oyun benim hakimiyetimde oluyor. Yine Litex ile olan hazırlık maçında rakip 2 DM ve 4 ofansif oyuncu ile çıktığı halde Selçuk İnan'ı tercih etmemişim ve orta alanın kontrolünü alamadığım için maçı 2-1 kaybettiğim gibi performansım da çok kötü olmuş.

Rakip yine 3 orta saha ile oynadığında kanat oyuncularım Bruma ve Olcan çok iyi performans sergilemişler. Kazandığımız Fenerbahçe ve Juventus maçlarında Bruma ve Olcan asistlerle Burak ve Umut'u beslemişler, goller de atmışlar. Rakip 4 oyuncu bulundurduğunda ise kanat oyuncularım formda olmalarına rağmen etkisiz kalmış. Bu da demek oluyor ki biri kanat biri de göbekten oynanan iki taktiğe ihtiyacımız var. Birbirinin kopyası iki taktiğin anlamı yok. Kanat oyuncusu kullanmayan takımlara karşı kanat oyuncularımız çok etkili oluyor ve forvetlerin çok daha fazla şut çektiğini görüyoruz.

4-2-3-1 gibi ofansif taktikleri kullanan takımların da yine MR, ML mevkilerinde oyuncular olmadığı için kanat oyuncularımız çok etkili oluyor, bu dizilişte bek oyuncularımız ofansif anlamda daha fazla katkı sağlıyor.

Ben tabi klasik 4-4-2 ile oynuyorum ve rakip benzer dizilişlerle (4-4-2, 4-1-3-2 Kanat) sahaya çıkıyorsa dizilişi bozmadan en formda ve kondisyonu en yüksek olan oyuncularımızı tercih etmeliyiz, genelde de otomatik seçim yaptırabiliriz.

İlk tespitlerim bunlar, şimdi oyunun geri kalanını bu kurallara göre oynayacağım sonucu yine paylaşırım.