Nasıl bir taktik kullandın acaba?
Nasıl bir taktik kullandın acaba?
FM Gazetesi
Oyun elime geçer geçmez ilk işim Beşiktaş ile bir kariyer açmak oldu. Biraz görüşlerimi aktarmak istiyorum.
Öncelike parasızlığı iliklerinize kadar hissediyorsunuz.Henüz sezon ortasındayım fakat finansın nasıl toparlanacağı hakkında hiç bir görüş belirtemiyorum çünkü işin içinden ben de çıkamıyorum şu an için.
4-2-3-1'le başladım fakat ŞL ve AL'nden oldum. Avrupa'ya veda ettim. Sonrasında klasik 4-4-2'ye döndüm takım kendini hemen toparladı. Şu an için 17 maç 12 galibiyet 3 beraberlik 2 mağlubiyetle liderim ligde. 42 gol atıp 16 gol yedim. Sivas ve Trabzon deplasmanlarında son dakika golleriyle kaybettim maçlarımı. 2 maçtada 2 oyuncum kırmızı kart görmüştü.
Sakatlık konusuna gelince Beşiktaş denince konu malum. Çok fazla yaşamadım ama kadro derinliği olmadığı için çok zorluk çekiyorum. Eldekilerin çok yönlü olması bi' nebze yardımcı oluyor. Derinliğin artması gerekiyor ama para? Ne yazık ki yok.
Cenk yerine Pektemek, İleri uçta Demba Ba. Sosa'ya bu sistemde yer bulamıyorum, zaten verimde alabildiğim söylenemez. Verim alsam bile Sosa'yı alacak para zaten yok.
Veli'yi savaşçı ortasaha yerine, defansif oyunkurucu/savunma olarak kullanmanız daha yararlı bana göre. 90 dakika başına top kazanma oranı 8.88. Pas tamamlama oranı ise %84(Oğuzhan'da %85). Gayet güzel bence. 2 de asisti var.
Demba Ba; 18 maç 13 gol 6 asist
Pektemek; 15 maç 9 gol 7 asist
Cenk Tosun; 12( 8 ) maç 9 gol 4 asist
Olcay; 19 maç 5 gol 10 asist
Töre; 20 maç 6 gol 7 asist
Oğuzhan; 21 maç 1 gol 2 asist !
Oğuzhan'dan da istediğim verimi henüz alabilmiş değilim. Genel olarak 4-4-2'ye çok uygun kadrosu var takımın. İsteyen olursa paylaşabilirim.
Transfer olarak; orta sahadan yeterli asist sayısını bulamadığım için bütçem dahilinde Bilal Kısa'yı transfer ettim. Forvete Demba Ba'nın milli takımda olması ve Cenk'i yeterli bulmadığım için Emre Güral'ı kiralayıp, Gekas'ı transfer ettim. Ligin ikinci yarısında Bilal,Emre ve Gekas'ın performanslarını buraya yazacağım. Sormak istedikleriniz varsa buyrun.![]()