Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Devre arası verilmesine günler kala PTT 1. Lig ekiplerinden Kayserispor'dan teklif aldım ve kabul ettim.
Kayserispor | Sözleşmem
"Görüşme çok sıcak geçti. Öncelikle planları konuştuk. Tecrübesizliğimi sormalarına bana güvenmelerini söyleyerek sanırım iyi ettim. Teknik heyet değişikliği yapmamı sordular. Gerek duymadığımı belirttim, mevcut teknik heyetle devam edebileceğimi söyledim. Memnun oldular. Futbol direktörü Süleyman Hurma ile de sorunum olmayacağını belirtince sorunsuzca bu aşamaları geçtik. Kulüp hedeflerine geçince bu sezonluk hedefleri Play-Off olarak seçtiler. Malum 17. haftadaydık ve takım 9. idi. Benim çıtayı yükseltme imkanım vardı ama gerçekçi davranıp Play-Off hedeflerini uygun gördüm ve kabul ettim. Maaş konusunda da onların ilk teklifi €400,000'ydu. Biraz pazarlık ardından €450,000'da anlaştık. Sırada toplantılar vardı."
---
Kayserispor | PTT 1. Lig
"Kayserispor renkleri itibariyle çocukluğumdan beri sempati duyduğum bir takım. Bu takımı çalıştırmaktan zevk duyacağım. Hedeflerine canı gönülden inanıyorum ve kulüp olarak başarabileceğimizi düşünüyorum. Önümde kulübe dair ufak planlarım var. Bu planları 1-2 gün içinde açığa kavuşturmuş oluruz."
---
Kadir Has Stadyumu | 32,846 Kapasiteli
"Stad açısından oldukça zenginiz. Türkiye'nin sayılı stadyumlarından birine sahibiz. Hemde yeni. Stadı şuan dolduramasakta, gün gelecek dolduracağız. İşte o gün bize sağladığı taraftar etkisi ve ayrıyetten finansal kâr bize fark katacak."
---
Kayserispor | Kadro
"Kadroya isim isim baktım öncelikle. Öncelikle arka oyuncularımızı değerlendirelim. Kaleciler ve bekler anlamında çoğu Süper Lig takımından belki de daha iyiyiz. Ön libero anlamında da aynı şey geçerli."
"Mehmet Kara ve Mehmet Tatlı kesinlikle bu takım seviyesinde değiller. Benim kriterim her takımın 5 stoperi olması yönünde. 4 stoperimiz bulunuyor. Oraya kesinlikle takviye yapmamız gerekiyor 1 oyuncu."
"4-3-3 oynayacağımızdan kasıt forvet arkası oynatmayacağım. Göbek oyuncularına geçtiğimizde fazla kaliteli oyunculara sahibiz. Anıl Taşdemir sadece göze batıyor. Çok kaliteli ama onu oynatacak mevkîmiz yok. Forvet arkası kendisi. Bu sene rotasyonda kullanabilirim genede göbek için."
"3 adet kanat oyuncumuz var. Onu 4 yapmamız gerek. Kanada takviye şart. Son olarak forvete gelince; Nobre çok iyi. Sinan idare edebilir bu sene ama bu takımda barınabilecek yetenekte değil uzun vadede."
"Yabancı sınırlaması yüzünden A2 takıma göndermem gereken Henrique Sereno, Babacar Diop ve Bobo ise gelecek sezon Süper Lig hedefleyerek kadroda tutma fikri olabilir ama bu çok riskli. Sorun çıkarma potansiyelleri olduğundan satmaya daha sıcak bakıyorum."
---
Kayserispor | Turnuvalarda Durumumuz
"Ligi ele aldığımızda aslında herşey için çok erken olduğunu görüyoruz. Bir seri tuttursak şampiyonluğa kadar gider. Ama en kötü ihtimalde ki yapabileceğimize eminim; Play-Off'lara kalmalıyız."
"Türkiye Kupası'nda ise işler sarpa sarmış şekilde. Rize'yle bu kadar fark açmak olmamış. 3 maç kala şansımızı zorlayacağız ama büyük ihtimal Rize çıkacak gibi duruyor. Yönetim bana 4. tur hedefi koydu ama ondan çok emin değilim."
---
Kayserispor | İdeal 11'im
"Kafamda şu durumda şöyle bir 11 düşünüyorum. Taktikten bahsedeyim öncelikle. Topa hakimiyet futbolu. Başka bir deyişle Türk tiki-takası. Mentalitemiz her fırsatta hücum olacaktır. Topu alınca düşük tempoda sakince pozisyon ararken, topu kaybedince 11 kişi pres yaparak topu kısa sürede kazanmaya çalışmak istiyoruz."
"Oyunculardan bahsedersek; stoperler ve ön liberonun oluşturduğu tandem kullanacağız öncelikle. Beklerimiz bu 3'lünün verdiği güvenle rahatlıkla hücuma destek verecekler. Beklere takım talimatlarımın aksine presi azalt talimatı verdim ki, arkalarına adam kaçırmamaları için. Göbek ikilimizin biri köprü görevi görecek olan standart orta saha rolünde. Diğeri ise mücadeleyi bırakmayacak savaşçı orta saha rolünde. İkisinede tam saha pres talimatı verdim fazladan. Orta sahada rakip takımın pas yapmasını tamamen engellemelerini istiyorum. Farkederseniz oyun kurucu rolünde göbek oyuncum yok. Şimdi oyun kurmaya gelirsek; kanat oyuncularımızın rolü kanattaki oyun kurucu. Dar alanda oynama talimatı vermeyide eksik etmedim kanat oyuncularıma. Bu sayede göbeğe yaklaşacaklar ve markajı altında oldukları rakip bekleride kendileriyle birlikte göbeğe çekecekler. Hem orta sahada bu şekilde 4 adet göbek oyuncuya sahip olacağız, hemde o kanatlarda rakip beklerin boşalttığı alanlara bizim beklerimiz giderek oyunu açmayı hedefliyoruz. Forvetimiz her işi yapabilecek; gerek kafa, gerek şut, gerek pas, gerek oyun zekası. Komple olmalı. Nobre gibi."
---
Kayserispor | Başkanla Özel Görüşme
"Kulübü tanıdıktan sonra tesisleri gezme kararı verdim. Ve tesislerin istediğim yeterlilikte olmadığını gördüm. Ardından başkanla yaptığım özel görüşmede bu sorunları dillendirdim. Başta finansal açıdan bakarak olumsuz yaklaşmasına rağmen kanına girdim ve okey verdi. Hem A takım, hem altyapı tesislerimizin geliştirilmesi planı devreye sokuldu."
---
Bir sonraki gönderide devre arası transferlerimiz, yönetimle görüşmeler sonucu hayata geçirdiklerimiz, PTT 1. Lig'de ilerlediğimiz 4 hafta ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ki neticemizi aktaracağım.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.