-
Taktik çözülmesi diye bir şey söz konusu bile değil. Gerçekte de mümkün değil böyle bir şey. Saha içi talimatları geldi geleliyse mümkünatı tamamen ortadan kalktı oyunda.
Neden derseniz. Gerçekte bir taktik gerçekten çözülebilir mi? Diyelim ki ben bütün sezon bir taktikle oynuyorum, sen o taktiği çözdün ve misal forvetimi markaja aldın, bende kanatlara içeri girin diye talimat veririm senin ayarladığın tüm markaj bana avantaj olarak döner. Yani 1 talimat her şeyi değiştirir. İster yapmıyorum diyin, ister yapıyorum diyin eminim ki sezon boyunca maçlarda maçın gidişatına göre talimatlarınızı, oyun düzeninizi hatta oyun stili ve tarzınızı çok kez değişmişsinizdir, yani 27-28 hafta sonra çözülen taktiğiniz değildir, artık o dönemde tüm takımlar kondüsyon ve taktik olarak en üst düzeyde oynamaya başlarlar, bu nedenlede daha iyi top koştururlar. Örnek vermem gerekirse, ben Barcelona ile oynarken, hazırlık döneminde yanlış bir taktiğe odaklanınca sezona verimsiz bir taktikle giriş yapmıştım, sezon başında R.Madrid ile oynadığmda 6 gol yedim, sonra taktik oturdukca yenilgiler 1-0 2-1 2-0 gibi skorlarla gelmeye başladı, sezon sonunda ise 4-0 5-1 gibi skorlar almaya başladım, son dönemlerde de R.Madridi 4-0 ile geçmeyi başardım. Şimdi burda baktığımızda R.Madrid in taktiğini çözmüş mü oluyorum ben? İnanın attığı gol sayısına bile bakmadım, sadece taktik oturduğu için daha iyi verim aldım.
Sizede olan tam olarak bu, oturmuş bir taktikte bir rakibi yenmek her zaman sezon başından çok daha zordur.
Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri