Biraz uzun oldu, kendimi kaptırmışım açıklama yaparken. Kusura bakmayın...
İlk önce oluşturmaya çalıştığım taktikten bahsetmek istiyorum. Şuan daha geliştirme aşamasında ama 5 li savunma, 3 orta saha, 1 ofansif orta saha ve 1 santrafor şeklinde bir dizilişimiz var.
Oyuncu kalitemiz çok yüksek olmadığı için ve ortada boşluk bırakmayı istemediğim için kanat kullanmak istemiyorum.
Beklerimiz ofansif bek destek rolü üstlenecek. Stoperlerimizden beklere yakın 2si sigorta olacak ve geride kalacak. Ortadaki stoperim ise kesici olacak ve biraz daha ön liberoya yakın oynacak.
Orta sahada ise oyun kurucu rolümüz kesin ama diğer 2 oyuncunun rolleri üzerinde çalışıyorum hala. Önerileriniz varsa bekliyorum.
Ofansif orta sahadaki arkadaşımız ise gizl iforvet rolünde ancak istediğim gibi bir OOS bulamazsam orta sahayı biraz daha ileri çekerek Yardımcı Forvet Rolüne çekebilirim. Öyle olursa en uçtaki Yaratıcı Forveti, Fırsatçı Golcü yapmayı düşünüyorum.
Talimatlarımız ise basit olacak. Topa elimizden geldiğince sahip olmaya çalışacağız ama diğer klüplere göre daha zayıf olduğumuz için ister istemez top rakipte olacak. Bizim asıl amacımız; rakibi 2. bölgede durdurarak ceza sahasıdan uzak tutmak ve topu kazandığımızda da ani ataklarla değil rakibin geri çekilmesine eşit hızda hücum edip rakip savunma tam toparlanamadan kısa paslarla yada beklerin keseceği sert toplarla gol aramak olacak.
Neden ani atak değil? Çünkü defansın arkasına top atıp adam kaçıracağız diye tam atağa kalkarken top kaybetmek istemiyorum. Zayıf takımları yönetirken çok karşılaştığım bir durum. Dikine top yaparken çok top kaybediyoruz.
Daha önce de dediğim gibi taktik konusunda çok iyi değilim. Kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Taktiğin tutmaması olası bir durum. Ama klübün beklentisi Ligde kalmak olduğu için çok da sıkıntı deil.
Yukarıda taktiğe ek olarak bir adet hücum ve bir adet rotasyon taktiği(ana taktiğin çözülmesini geciktirmek için) oluşturmaya çalışıyorum. Ama denemelerim hüsranla sonuçlanıyor