Gidişatımız gayet iyiydi ama beklediğimiz gibiydi.Lig bitse de Premier Lig'de boy göstersek diyorduk.Takım halinde bir takvim yapmıştık ve günlerimiz o takvimden ibaretti.Takvimler ilerleyen günleri gösterirdi ama biz kalan günlerimizi sayıyorduk.
Transfer sezonu açılınca takımda oynayamadığı için mutsuz olan isimleri yollama kararı almıştık.O oyunculardan da iyi kar elde etmiştik.Yönetim ile bir araya gelerek geldiğimiz durumu konuştuk ve gelecek planlaması yapmıştık.Championship artık bizimde zaten bu kesin gibi birşeydi.Bu durumdan dolayı gelecek yılın takımını şimdiden kurabilirdim.Bu izni aldıktan sonra transferde çalışmalarımıza yavaş yavaş başlamıştık.Önce Barça'dan Grimaldo diye bir genç almıştık.İsmini daha spor kamuoyu bile duymamıştı.Ama radarımıza takılan bir isimdi ve kadroda yer almalıydı.Futbol camiasına sunduğumuz bir isim oldu sonrasında.
İstediğimiz transferleri yapamıyorduk.Ya gelmek istemiyorlardı yada çok para istiyorlardı.Bu durumlardan dolayı çok hareketli günler yaşamamıştık.Ta ki transferin son gününe kadar.O gün Ribeiro'nun telefonu ile uyanmıştım.Menajerliğini yaptığı Lucas Moura'nın P.S.G'den ayrılmak istediğini ve Tottenham'a gelmeye razı olduğunu söyledi.Hemen yönetim kurulunu arayarak durumu anlattım ve onlar da kabul etti.Bu bizim için pahalı bir transfer olabilirdi.Ama vereceği mesaj açısından nokta transferdi.Çünkü alt ligde olduğumuz için sadece ismimiz vardı.Başarılı bir grafik çizdiğimiz konuşuluyordu.Ama Moura'nın transferi ile Premier Lig'e hazırlandığımız mesajını açık bir şekilde verebilirdik.Saatler içerisinde transferi tamamlayarak imzaları attık ve Dünya gündemine gelmiştik.
Moura transferinin ardından Cristante gibi bir yıldız adayına daha formayı giydirmiştik.Bu transferde yanımızda yer alan Leali işimizi çok daha kolaylaştırdı.Çünkü kendisine bir fırsat vermiştik ve şu anda adından söz ettiren bir kaleciydi.Cristante de geleceğin Pirlo'su olarak lanse edilmişti ve pazarlaması yapılmıştı ama Benfica'da umduğu kadar forma şansı bulamamıştı.Kendisi ile sadece yarım saatlik bir görüşmenin ardından onay aldık ve Benfica ile sıkı bir pazarlığa girdik.Beklediğimiz kadar iyi bir paraya alamamıştık.Ama Tottenham yönetimi sırf ben çok istediğim için bu transferde kolaylık sağladı bana ve maddi olarak destekte bulundu.Artık takvimden günlerin daha hızlı düşmesini bekliyorduk..