strateji olarak aynen böyle yapıyorum ben de.
mevki, rol, özellik olayına gelirsek;
stopper: biri kesici 1,90+ boy. diğeri sigorta stopper hızlanma özelliği yüksek, markaj olabileceğin en iyisi değerde olmasına bakıyorum. çünkü presi azalt ve mevkinden ayrılma komutlarıya oynatıyorum sigorta stopperi.
bek: beki genelde önliberodan devşirme seçiyorum. örnek oyuncular: sebastian rode, ivan mocinic, corentin tolisso gibi. ayrıca çalışkanlık, top kapma ve hız bu 3 özelliği 15+ olan oyuncular top kapma istatistiklerinde hep zirvede oluyor.
orta saha: üçlü ortasaha oynattığım için, transfer ettiğim tüm ortasaha oyuncularının takım oyunu, paslaşma, topsuz alan özellikleri yüksek olmalı diye düşünüyorum. bu üç oyuncunun ikisi defansif özellikleri iyi diğer bi tanesine ise dribbling de dahil hücum özellikleri iyi, oyun kurucu/hücum rolünde oynayacak şekilde olmasına dikkat ediyorum.
kanat oyuncularımı, genelde biri forvet arkası tipinde (alen halilovic, suso, david silva profilinde) diğeri tam kanat oyuncusu tipinde, hızlı, orta açma özelliği yüksek oyuncu şeklinde tercih ediyorum.
forvet: paraya kıyabildiğim tek mevki. bitiricilik soğukkanlılık, önsezi, konsantrasyon, karar verme özellikleri hepsi yüksek olmazsa bırak transferi, deneme bile teklif etmiyorumböyle oyuncular bulmak zor ama buldun mu en az 5-6 sezon götürüyor. diğer türlü pc karşısında kafayı yiyorum; ''o topa öyle mi vurulur ? niye pas vermiyosun ? senin gibi forvetin... ''
alın dediğim tarzda forveti kafanız rahat olsun
![]()