-
ve son olarak taktik dizilişimizi paylaşıp üzerinde yorumları yapıp hazırlık kampına girelim.
Normalde kullandığım diziliş 3 forvet yerine 1 AMC 2 ST şeklindedir. Son 3-4 yıldır kullanırım 3-2-2-1-2 formasyonunu. San Marino ile İtalya maceramdan mirastır bana. Orda görüp kendimce her sene modifiye ederim. Piyasada kolay bulunabilecek oyunculardan oluşturulabilecek bir diziliş ve taktik benimserim her sene. Takdir edersiniz ki bir stoperi iki yönlü orta sahadan ne bilim oyun kurucudan kanattan daha koaly bulabilirsiniz ve 3 stoper oynadığınızda 2 si iyi 1i ortalama stoper ile kurtarabilirsiniz. Zaten küçük takım çalıştırdığım için çok çok iyi oyuncular bulamıyorum, bulsan da para yok, para olsa itibar yok (: Orta sahaya 2 savaşçı koyabilirsiniz yine stoperden bile bozma savaşçı orta saha bile yapabilirsniz. 5 oyuncuyu stoper ile yayabilrsiniz gibi. Tabi bu formasyonda bekler çok büyük önem arzediryor belki sahadaki en kaliteli 2 isminiz bekleriniz olmak durumunda. Hücümü olmasa bile orta açması yada pası olmalı ki forvetleri besleyebilesiniz. ve 1 de kaliteli Ofansif orta saha lazım.
Ben AMC rolündeki adamımı ofansif orta saha destek olarak ayarlardım. Geçen yıllara oranla değiştirmişler pozisyonu yani geçen yıl ofansif destek rolü için gerekli özellikler ile bu yılki arasında fark var. Bilmiyorum dikkat etiniz mi ama rollerin gerekli özellikleri geçen yıla oranla farklılık gösteriyor. 2 yönlü orta sahada geçen yıllarda dripling aranırken artık aranmıyor fırsatçı golcü falan kısaca rollerin gereksinimleri değiştirilmiş. Artık Ofansif destek rolünden verim alamaz oldum eskiye oranla. Sahada istediklerimi yapamaz olduk o formasyonla. Ayrıca AMC rolündeki adamın iyi olması gerekiyordu zira kendisi köprü görevindeydi baktık bu yıl tutmuyor ben de dediğim gibi kolay bulunabilecek oyunculardan kurmak istediğimden önce AMC'yi DMC'ye çektim baktım çok defansif olduk sonra MC'ye koydum üretkenliğimiz azaldı en son forvette denedim ve yeni şeyler keşfedip üzerinde oynamalar yaptım taktiğin adını farketmişsinizdir 3 sahte (: yani 3 sahte forvetle oynuyorum.
Yazı biraz uzun oldu k.bakmayın ama elimden geldiğince birikimleri aktarmaya çalışacam bu kariyerde. Sahte forvet bulmak zor hatta her mevki için sağlam adam bulmak zor. Ama ben şöyle yapıyorum hepinizin bildiği üzere artık eskisi gibi barlı sistem yok herşeyi arka planda ne olduğunu bilmeden yapıyoruz. Gerçi bu sistemde oyuncu rollerine göre oyuncular daha ileri daha geride konumlanıyor ama yinede hangi mentalitede bilemiyoruz yani ne kadar ofansı düşünüyor ne kadar defansı bilmiyoruz. Burda yola çıktığım şey oyuncuların rol ve görevindeki açıklamalar. Pivot yapınca kafası iyi olması lazım diyor mesela ama hızlı bir oyuncu kafa vuramaz mı elbette vurur ama siz pivot yapınca arkada driplingini kısıyor araya kaçmadan sabit oynatıyor falan filan. Bende açıklamaları okuyup ona göre rolü seçip elimdeki malzemeye göre ek bireysel direktif veriyorum. Şöyleki sahte forvet napıyor defansa geliyor kanada açılıyor ara pas atıyor falan. Elimdeki oyuncuların pası yüksek mi değil. Girip kısa pas oyna diyorum ama yine defansa yardım edip saha sola deplase olup boşluklara koşu yapıyor. Yani elimdeki malzemeye göre direktiflerle uygun duruma getiriyorum. Komple destek yapsak olmaz mı olur ama çoğu zaman direktiflere müdahele edemiyorsunuz ve dediğim gibi sahte forvet sanki kompleye göre mental olarak biraz daha defansif o yüzdn sahte kullanıyorum. 3 forvetin bir diğer güzelliği de 3 forvet olunca rakp bekler forvete yaklaşıyor sizin bekiniz oş alan buluyor ters kanada uzun top hop bek müsait durumda rahat orta kesiyor bunun da farkına vardım ve 3 forvetli sistemde karar kıldım. Oyuncuların çoğunun dayanıklılık sorunu oldugundan maçları çıkaramaz sakatlık sorunu olur vs diyerek kadroyu çok şişirmemeye de çalışarak her mevkide en az 2 oyuncu bulundurma gayreti gösterdik ve 2 kaleci 2sol 2 sağ bek 6 stoper 6 orta saha 7 forvetle oluşturduk takımı gerçi 3 sol bek var birini postalarız (:
Yazı uzun oldu k.bakmayın (:
Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri