Hocam Enver çok iyi imiş.
Son maçlarda biraz sendelemişsin. İstatistiklerde ortalarının başarı oranı düşük, ondan olabilir mi ?
Hocam Enver çok iyi imiş.
Son maçlarda biraz sendelemişsin. İstatistiklerde ortalarının başarı oranı düşük, ondan olabilir mi ?
Zaten normalde orta odaklı bir oyun oynamıyoruz. Ortalar sadece ileri çıkan beklerin yaptığı ortalar. Yoksa temel olarak kanat oyuncularının içeri sokulması ve gizli forvetin ceza sahasına girmesi ile gol atıyoruz. Zaten şu anda ligin en çok gol atan takımı biz olduğumuz halde goller biraz dağıldığı için gol krallığına adayımız yok. Mirkan 10 gol atmış, Merida 8 gol atmış, Kerem 10 gol atmış, dağılış bu şekilde. Ortalara kafa vuracak pek adamımız yok. Yine de ortadan zarar gelmiyor. Rakibin uzaklaştırmaya çalıştığı toplar kalabalık ortasahamız tarafından toplanabiliyor.
Hımm anladım. Kanatları içe kat eden rolünde kullanıyorsun. Umarım sorunu çözebilirsin. Buraya kadar gelmişken şampiyonluğun gitmesi kötü olur.
Hocam bir de 15.2.1 güncellemesinden sonra orta açamama durumu baş gösterdi. Bir sürü orta denemesine rakip ayak koyar oldu. O da orta isabeti sayısını düşürdü.
Şimdi gelelim ligdeki harika maça.
Şampiyonluk konusunda en iddialı rakiplerimizden olan Sivasspor ile evimizde oynuyoruz. Bu maçı çok ciddiye almalıyız. Kazanırsak 6 puanlık maç. Bu arada 3 maç eksiğimiz var.
Gençlerden sadece Enver Elmas'ı süreceğim gene. Ön Liberolu 4-1-2-3'e dönüyoruz.
Maçın hemen başında rakip kalecinin diktiği topu ıskalayan Efe Halil yüzünden 1-0 geriye düşsek de, kısa sürede toparlandık ve 23. dakikada Kerem Bulut'un nefis şutuyla 1-1'i yakaladık. Ancak ondan sonra çok eşit bir oyun sergilendi. Rakibin kilidini açmak için gerekli olan öldürücü pasları denemeye pek cesaret edemediğim için takını topu daha çok ayağında tutmasını istedim. Bol bol hazırlık pası yaptık. Defalarca gole de yaklaştık ancak korkak oynamanın bedelini az kalsın puan kaybıyla ödüyorduk ki Enver Elmas son dakikada yüzümüzü öyle bir güldürdü ki, "Artık bu çocuk oldu" dedim. Kerem Bulut'un nefis ortasında arka direkte öyle güzel bir yer tuttu ki, gelen topu ağlara göndermek kaldı sadece kendisine.
Ligden istatistikler:
En ciddi rakibimiz Beşiktaş gözüküyor.
Rakibimiz daha önce hiç kazanamadığımız Galatasaray. Ancak kazanmak için sahaya çıkacağız.
Hadi bakalım, umarım kazanırız.
Galatasaray'ın taktik olarak "Rakibin iyi oyuncularını sakatla" gibi bir anlayış güttüğünü düşündüğüm maç oldu. Önce stoperimizi sakatladılar, sonra öne geçtik. 64. dakikada Aytaç Kara gibi ortasahayı yaşatan adamı sakatladılar, ondan sonra oyundan düştük. Sonra da golü buldular zaten. En son da Efe Halil'i de sakatlayıp maçı stopersiz tamamlamamıza sebep oldular. Bütün bunlara rağmen tek bir sarı kart dahi görmemeleri tam bir fiyasko.
![]()
Vay be oyunda bile bizansı kayırıyorlarÇok gerçekçi yapmışlar bu oyunu yav :P
Durmak yok hocam, unutma #OKupaBuŞehreGelecek
Benim oyuncumun ayağını kırdılar adam 9 ay yok ona bile kart göstermedilerHakemler oyunda dahada rezil, yinede o kadar sakatlığa rağmen iyi direnmişsin
Maçın adamı Melo seçilmiş zaten açıkça belli maçta olan biten3 maç eksikle 2.sıradayız şampiyonluk esese yakışacak gibi
Rakibimiz Trabzonspor. Psikolojik üstünlük bizde. Yenileceğimizi pek zannetmiyorum.
Aslında 4-5-1 çıkmayı düşündüm ama, riske girmek istemediğim için böyle çıkıyorum sahaya.
Of of of of çok kötü oldu bu. Keşke saldırsaydım, biraz defansif kalınca oyun ortada geçti. Golü de yedikten sonra istediğimiz saldırgan atakları gerçekleştiremedik. Bu puan kaybıyla Beşiktaş'ın gerisine düştük. Şu durumda Beşiktaş bizden 1 puan önde. Hata yapmalarını beklemekten başka çare yok.
Bursaspor ile aramızda kesin bir üstünlük yok. Olası bir puan kaybında Şampiyonluk iddiamız suya düşer. Dikkatli olmalıyız.
Kendi sahamızda tüm aslarımı sürüyorum sahaya.
Aydın Karabulut'un bize kazandırdığı maç. Maçın hemen başında bize penaltı kazandırdı. Golü bulup sevinirken pat diye penaltı verdik rakibimize. Ancak Aydın Karabulut bu penaltıyı dışarı dikti. Ondan sonra tüm maç bizim kontrolümüzde geçti. Yine de 2. golü bulup maçı koparamadık. Yine Aydın Karabulut'un yaptırdığı Penaltı ile gol bulduk. Taa maçın son dakikasında rakibin kaleyi bulan ilk şutu da gol oldu. 3 puan önemliydi, Beşiktaş'ın takipçisiyiz şu anda. Bu maçla beraber Aydın Karabulut ile Ersun Yanal tartıştı. Bursaspor düşüşe geçebilir.
18 yaşındaki genç Enver maçın adamı olma başarısını göstermeye başlad. Gayet iyi oynuyor kerata
Akhisar yine yerine göre bize çelme takabilen rakiplerden. Tehlikeli bir maça daha çıkıyoruz. 1-0 olsun bizim olsun.
Hadi bakalım.
Tüm takım sıradan bir oyun oynadı. Hani ne olumlu ne olumsuz bir şey söyleyemiyorum. Sadece Mirkan'ın bireysel becerisi ile attığı gol maçı kurtardı. Beşiktaş'ın da Fenerbahçe ile berabere haftada yeniden şampiyonluk ibresi bize döndü. Hata yapmamalıyız.
Kalan fikstürlere bakınca, Beşiktaş'ın bizden çok daha kolay bir fikstürü var. Umarım mutlu sona biz ulaşırız.
Bizim fikstürümüz üstteki:
![]()
Son haftalara girerken heyecan doruktaAman dikkat et hocam , son 6 maçımız kalmış hepsini dikkatli oynayalım.
Hocam heyecan ki ne heyecanBeşiktaş ve Sivas ve Es Es
![]()
Rakip Samsun.
Samsun maçına da ön libero ile çıkma niyetim yok.Tek kale maç oynamak istiyoruz.
Çok atak yaptık ama çok da şut kaçırdık. Tek kale oynadığımız maçta iki stoperimizin nasıl sarı kart gördüğünü anlamamış olmam bir kenara, golü bulmak için 69 dakika beklemek beni fıtık etti. Yine de 3 puanı kaptık.
Efe Halil'in sakatlanması kötü oldu. Sezer Özmen var neyse ki.
Bu arada geriden gelen gençler var![]()
Beşiktaş ve Sivas'ın kayıpsız geçtiği haftada puan kaybetmek facia olurdu.
Bu arada Sivas'ın fikstürü de bu.
Hedef tabii ki de gol atmak ancak ön libero koymama riskini alamam. Direk hücum riskine girmeyeceğiz.
Bakalım bu taktik karşısında neler yapabileceğiz.
Çifte kupa hayalim vardı benim. Tek kale top oynadık ama bir türlü gol vuruşu yapamadık. Ne diyelim, sağlık olsun.
![]()
Kupa'dan elenmişiz ama yapacak birşey yok , şuanda lige odaklanmamız lazım. Son dönemde maçlar sıkıntılı geçiyor gibi aman dikkat et![]()
Gol konusunda bir kısırlık var evet. Kazaya kurban gitmemek için pür dikkat davranıyorum. Hayırlısı olsun bakalım![]()
Rakibimiz matematiksel olarak küme düştü. Zor bir maç olacağını zannetmiyorum.
Mael dinleniyor. Onun dışında tam kadro sahadayız.
4-0 kazansak da dışarı çok vuruyoruz. Bunları azaltmamız lazım. Canımız yanmadan önce.
Puan kaybı gene yok :/
Hocam düşme hattındaki takımlarla oynaman biraz daha tehlikeli diye düşünüyorum. Can havli ile saldıracaklardır. Beşiktaşın en zor maçı Ts maçı onu kaybederse biraz daha rahatlayabilirsin.
Emreyi sen bana iki seneliğine kirala ben senin için geliştiririm.
Hakemler bu seride daha çok maç katlediyorlar. Kartları daha çok bize gösteriyor.
Son 4 hafta fark hala 2 bayaa heycanlı gidiyor durum şuan
Bir maçım da eksik onu unutmayın![]()
Çok önemi avantaj ama Bursa maçının deplasman olması sıkıntı, BJK'de ZTK'da GS'yi eler inş. fazladan maçlar yapsın
Şampiyonluk yakın , yeter ki gereksiz puan kaybı olmasın
Bu arada Mirkan'dan memnun musun? Ben Eskişehirspor ile oynarken çok sakatlanıyordu.
Hocam artık 5 te 5 yapıp şampiyon olmalısın.
Fırsat bulmuşken maçları oynayıp aktaracağım size. İşler yoğundu bu ara.
Mirkan pek sakatlanmıyor da, bir maç çok iyi oynarken bir maç çok kötü oynama durumu dikkatimi çekti.
![]()
Rakibimizin hedefi kalmamış. Bizim çocuklar ise şampiyonluk istiyor. Şu an için Beşiktaş'dan 1 maç eksiğimiz var ve bu maçı şaka gibi ama 4 Haziran'da oynayacağız. Galatasaray ile de 2 Haziran'da. Ne yapsam bilmiyorum. Galatasaray'a as kadro çıkıp yenilip Balıkesir'e de yedeklerle çıkıp yenilmek de var şimdi. Neyse bakalım önümüzdeki şu 2 maçı atlatalım da...
Kadro bu. 4-5-1 çıkıyoruz.
"Gevşekliğimizin" bedelini ağır ödüyorduk. Erman ve Mirkan çok fazla gereksiz ve anlamsız şut kullandılar. Son anda kurtardık maçı.
Tabii biz zor bela kazanırken Beşiktaş'ın beklediğimiz puan kaybını yaşaması harikaydı. Yine de, Beşiktaş'a çelme takan Gençler haftaya bize de takabilir. Bu maçtaki kadar gevşek oynamamalıyız.
İşte şimdi hem maçımız eksik hem 1 puan öndeyiz. Şampiyonluk yakın!
Maçtan önce Hürriyet Güçer takımı ateşledi. Tam bir profesyonel, tam bir takım abisi.
İrfan Hoca bizi yenmeyi başaran, üstünlük kuramadığımız hocalardan birisi. Çekindiğimi söyleyebilirim.
Ve saldırmak zorundayız. Gol bulmalı, rakibimizi yenmeliyiz.
Ama işler istediğimiz gibi olmadı. Rakibin kilidini bir türlü çözemedik. Penaltı ile çözdükten sonra bu sefer oyun bizim sahamızda tek yarıya döndü. Direnemedik golü yedik. 1-1 bitti.
Tek tesellimiz Beşiktaş da puan kaybediyor. Ancak bu haftada kazanıp işi bitirmeli olmak ne güzel olurdu...
Puan durumu böyle şimdi.
![]()
Heyecan tavan![]()
Prandelli takımın başından çok zamansız ayrılmış. Takımın başında menejer yok. Şampiyonluk için bundan alâ fırsat olmaz.
"Bu maçta ZTK'daki hatayı yapmayacağız" dedim ve tam saldırgan bir kadro hazırladım. Tüm maçı rakip yarı sahada geçirmek üzere 4-5-1 ile çıktım sahaya. Tam da Galatasaray'da Prandelli'nin Benfica'ya gitmesinin üstünden boşluk dönemi vardı. Galatasaray'a saldırmak için bundan daha iyi bir fırsat olamazdı. Bu arada Enver Elmas ile aramızda geçen bir konuşmayı aktarmak istiyorum.
Mustafa: Bugüne kadar sana hep güvendim, en önemli maçlarda dahi sahaya sürdüm ama bu çıkacağımız Eskişehirspor tarihindeki belki de en önemli maç
Enver: Evet hocam bunun farkındayım.
Mustafa: Eğer istersen seni yedek kulübesine çekebilirim. Bu maç üstünde büyük bir baskı oluşturacak.
Enver: Hocam bu maçta kendimi göstermeyeceksem ne zaman göstereceğim kendimi? Ben oynamak istiyorum.
Mustafa: Bak cidden istersen Erman ya da Canberk'i sürebilirim sahaya.
Enver: Hayır hocam, bu maçta oynayacağım ve bu maç benim maçım olacak. Beklediğiniz patlamayı ben bu maçta yapacağım.
Mustafa: O halde sana güveniyorum, oraya çık ve herkese kim olduğunu ispatla!
Enver: Sizi pişman etmeyeceğim hocam!
ESKİŞEHİR ELMAS BULDU!
![]()
Galatasaray'ı sahadan sildik! Enver dediğini yaptı ve bu maçı bizim için kazandı! 2 gol 1 asist ile maçın yıldızı oldu! Eskişehirspor tarihinin en büyük başarısını kazandı! O kadar çok şey var ki diyebileceğim ama dilim tutuluyor sevinçten!
Şampiyonluğumuzu izlemeye gelen taraftarlarımızı mutlu bir şekilde evlerine gönderdik.
Enver dediğini yaptı ve bu kupayı bize resmen kazandırdı.![]()
Mutlu sona ulaştık. Balıkesir maçına karşı tüm gençleri sürerek, rahat bir oyun oynayabiliriz artık.![]()
Balıkesir maçı ve sonrası olanları yarın atarım. Şimdi işe geçiyorum.
Bayağı heyecanlı bir hale gelmiş durumlar, başarılar hocam.
Teşekkürler hocam. Son haftalar müthişti. Ancak mutlu sona ulaştık. Önümüzdeki sezon beklentiler çok yüksek. Ayrıca Şampiyonlar ligindeyiz. Avrupa Ligi'ne kalıp orada ilerlemeyi düşünüyorum. Şampiyonlar ligine göre çok zayıfız. Bir de, bütçeyi çok zorlamak istemiyorum. ŞL Grupları iyi para getiriyor gerçi.