Başarılar dilerim
Başarılar dilerim
Teşekkürler.
Yeni Bir Başlangıç
Bu sezon tekrar profesyonel liglere dönüş yapan Zonguldak Kömürspor, Cahit Terzi'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna bir dönem takımın formasını giymiş olan eski futbolcusu Ömer Can Ekim'i getirdi.
İlk Açıklamalar
Genç teknik adam ilk açıklamasını az sayıda basın mensubu karşısında yaptı. Ömer Can Ekim şöyle konuştu,
"Evet, ilk teknik adamlık tecrübemi böylesine güzide bir kulüpte yapacağım için gerçekten çok mutluyum. Zonguldaksporumuzu hakkettiği yerlere getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Teknik ekibim ve ben bu amaç doğrultusunda elimizden geleni yapacağız. Takımımı pozitif ve pasa dayalı bir sistemle oynatmak istiyorum. Bunun için hazırlık maçlarında oyuncularımı deneyeceğim sizlerden tek isteğim bana ve teknik heyete biraz sabır göstermeniz olacak."
Teknik Heyet
Hazırlık Fikstürü
Evet takımımı dinlendirmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden bol bol hazırlık maçı yapacağız. Genelde bizden düşük seviye takımlarda olsa araya 3-4 tane iyi takım serpiştirdim. Özellikle o maçlar bizim için çok önemli olacak. (Sancaktepe ve Silivri maçlarını iptal ettim onların yerine Erdemirspor ve Maltepe maçları olacak.)
Hazırlık Maçları
İlk Hazırlık Maçı
İlk maçımız Bartınspor ile rakibimiz Bölgesel Amatör Ligte mücadele ediyor. O yüzden maçı kazanmak zorundayız maça şu taktikle çıktık.
Oyun olarak iyi olsakta çok fazla değişiklik yaptığımız için farkı açamadık ama oyun olarak ümit vardı. İleri ki maçlarda daha çok pozisyona girip skor üretmemiz gerekecek.
Transfer Günlüğü
Bartınspor galibiyetinden sonra takımda bir kaç mevkide eksiklik gördüm. Bu yüzden stopere tecrübeli oyuncu Semih Bülbül'ü transfer ettim. Aslında alternatif olarak düşünüyorum sonuçta 31 yaşında bir oyuncu gözlemcime güvenerek aldım.
[spoiler]
[/spoiler]
Diğer transferimiz ise forvet bölgesine oldu. Okan Koç ile bu eksikliği giderebilirim diye düşünüyorum. 22 yaşında olması avantaj umarım doğru bir transferdir.
[spoiler]
[/spoiler]
Bir diğer transferim ise orta sahanın solunda oynayan Furkan Demir. 27 yaşında tecrübeli diyebileceğim bir oyuncu, onu direkt olarak ilk 11 için transfer ettik.
[spoiler]
[/spoiler]
2. Hazırlık Maçı
Aynı şehrin takımı olduğumuz Kozlu Bld. ile oynayacağız. Maç öncesi yine rotasyona gittim ve bir çok oyuncu deniyorum amacım en iyi 11'i yakalamak. Maç hiçte umduğumuz gibi geçmedi. Kozlu çok katı bir savunma yaptı, zorladık ama yıkamadık. Berabere bitmesine rağmen takımın oyunu hoşuma gitti ancak skor üretemiyoruz. Unutmadan kötü bir haber daha bu sene 11 için düşündüğüm Ahmet Akıl'ı kaybettik 3 ay sahalardan uzak.
[spoiler]
[/spoiler]
Ligde Şans Tanınmayan Takım
SkyBet şampiyonluk oranlarını açıkladı bize şans tanımıyor keratalar. Ama biz herkesi mahcup edeceğiz ve takımımızı üst liglere çıkaracağız inşallah.
[spoiler][/spoiler]
3.Hazırlık Maçı
Birbirine yakın 2 takımın karşılaşması olacak. Gölcük'te 3.ligte mücadele ediyor. Maç önceki maçlara göre daha çetin ve başa baş geçti. 2 kere öne geçtik ama üstünlüğümüzü koruyamadık. Yine bir çok oyuncu değişikliği yaptım bununda biraz etkisi var tabii.
4.Hazırlık Maçı
Rakip Bölgesel Amatör Ligden Safranbolu artık sinirlenmeye başladığım maç oldu. Rakip bizden zayıf olmasına rağmen çok daha iyi oynadı ve beraberliği kopardı. Oyuncularıma iyi bir fırça çektim umarım kendilerine gelirler.
Bu arada başkanla kardeş takım için görüştüm. Kabul etti umudum yok ama belki bir kulüp buluruz da bedavadan oyuncu kaparız. Takımın bütçesi yerlerde kadroda çok vasat umarım Skybet'in dediği gibi olmayız.
5.Hazırlık Maçı
Rakip bu sefer Beyköy Bld. yine vasat bir performans vardı. Oyuncularım dediklerimi bir türlü yerine getiremiyor bir ara rakip bizi öyle kapattı ki galiba fark yiyeceğiz dedim. Neyse ki gölü erken bulduk ilk yarı onların baskısı altında geçti. Bu arada yeni transferle gayet iyi Okan Koç dışında adamı forvet diye aldık ayağında top tutamıyor. İkinci yarı rakip durumu eşitledi ama çok geçmeden oyuna sonradan giren Durmuş golü attı ve maçı kazandık.
Yönetim sezon beklentilerini de açıkladı haydi hayırlısı. Ben üst lige çıkacağımızdan eminim.
[spoiler][/spoiler]
Taraftar çok ilgili maşallah(!). İşin şakası gerçekle alakası yok la bunun. 65 kombine nedir yahu? Bu sene gerçekte 7000 den aşağı düşmedi yağmurda çamurda.
[spoiler][/spoiler]
6.Hazırlık Maçı
Şu ana kadar oynadığımız en iyi takım İstanbulspor. Bizden daha iyi bir kadroya sahipler takımımı en iyi şekilde sahaya sürdüm. Maç öncesi hazırlıklarımızı çok iyi yaptık, gaza getirici bir konuşmanın ardından maç başladı. İlk dakikalardan itibaren rakibimizin üstün oyunu vardı ama skor üretemiyorlardı. Bizde zaman zaman kontraya çıktık ama başarılı olamadık. Tam ilk yarı bitiyor derken İstanbulspor golü buldu. İkinci yarı oyuna ortak olmaya başladık, girdiğimiz net pozisyonlara rağmen golu yine İstanbulspor attı. 87 dakikada Emrah ile farkı 1'e indirsekte mağlup olmaktan kurtulamadık.
7.Hazırlık Maçı
İkinci ciddi rakibimiz yine aynı ligde mücadele ettiğimiz Bozüyükspor. Maça en iyi kadromla çıktım. Ama istediğimiz oyunu ortaya koyamadık yine. Golü ilk yarıda bulduk ve devreyi böyle kapattık. İkinci yarı ilk yarı göre daha iyiydik ama kazma savunma oyuncu Kadir Demir'in hatası ile kalemizde golü gördük. Genel itibari ile vasat bir maçtı ama rakibin gücünüde katarsak sanki iyi yoldayız gibime geliyor.
8.Hazırlık Maçı
Aslında Sancaktepe ile oynayacaktık ama oyuncularımın moral bulması için o maçı iptal ettik. Başkan hemen yeni bir maç ayarlamamızı söyledi teknik heyet olarak güçsüz Erdemirsporu seçtik. Amatör bir takıma karşı as kadro ile çıkmadık ama yinede farklı bir galibiyet istiyordum. Yine umduğum gibi bir maç olmadı 4-1 kazandık ama oyun hala vasattı. Önümüzde son hazırlık maçımız olan Maltepe maçı var o maça ideal 11'le çıkmayı düşünüyorum.
Son Hazırlık Maçı
Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda oynayacağım son hazırlık maçı. Tribünde az sayıda taraftar bizi desteklemek için geldi. Artık lig için herşey hazırdı. Tam kadro çalıştık ve maçı kazanmak istiyorduk. Oyuncularımla uzun süre konuştum bazı kilit isimlerle bireysel olarak ilgilendim. Maç başladı ve akınlarımız da başladı pas oyununu ilk defa bu kadar iyi yapıyorduk ama beklediğimiz gol ilk yarıda gelmedi. İkinci yarının hemen başında Suat Kerçin golü attı ve 1-0 öne geçtik. Rakipte bu golden sonra uyandı ve kalemize gelmeye başladı. Dakikalar 54'ü gösterirken Okan Koç ile bir gol daha bulduk. Tam rahatladık derken ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Sırasıyla 63, 69, 78 ve 89. dakikalarda yediğimiz gollerde sahadan 2-4 gibi ezici bir skorla mağlup ayrıldık. Soyunma odasında oyuncularımın suratı hayli asıktı. Bir güzelde bende fırça yediler. Umarım lige kadar düzelirler önlerinde kendilerini affetirmeleri için tam 1 hafta var.
Hazırlık Maçları Sonuçları Değerlendirmesi
Maalesef hazırlık kampında çok vasat bir performans ortaya koyduk. Güçsüz rakiplerimizi bile yenmekte güçlük çektik. Bizden bir tık üstün olanları yenemedik zaten. Umarım Akçaabat maçına kadar takım toparlanır. Kampın tek iyi yanı yeni transferlerimizin takıma alışması ve sistemi oturtmamız oldu diyebilirim.