-
Hocam merhaba öncelikle;
Şu anda ben de Barrow'u yönetiyorum. Üst üste 3 lig atlayarak 4.sezonda Sky Bet Leauge 1'e çıkmayı başardım. Naçizane olarak oyuncu tavsiye edebilirim . Öncelikle kadroda sözleşmesiz olarak bulunan J.Gorman'ı mutlaka gelecek sezonda takımda tut ama sezon gelmeden önce kontrat imzalatmayı dene. Aksi takdirde birkaç lig üstü takımların dikkatini çekiyor ve o takımlardan teklif gelmesi halinde muhtemelen oyuncuyu kaybedeceksin. Orta saha için Scoot Kerr Vanarama Conferance için mükemmel bir oyuncu. Forvet için ise Jack Muldoon ve G. Torres Garcia diye İspanyol bir oyuncu var, kesinlikle öneririm. Savunma için Bundo ve Dean Howell en azından Sky Bet'e kadar iş görür. Ayrıca sürekli olarak yönetimden kardeş kulüp iste hatta sözleşme yenilemeleri sırasında bu durumu vizyon olarak talep et, zira ben sırasıyla Petersbourg, Burnley, Leeds Utd ve Man Utd'ın pilot külübü olma şansına eriştim. Dolayısıyla para ödemeden birçok iyi futbolcuya kiralık olarak takıma katabilirsin. Örnek olarak Leeds Utd 21 yaşaltı takımında Robbie McDaid ve Ross Killock alt liglerde için kaliteli isimler.
İkinci olarak; alt lig menajerlerin en dikkat etmesi gereken husus bence kontrat süreleri. Ne kadar yıldız futbolcu olursa olsun tüm kontratları maksimum 2 yıllık yapmanı tavsiye ederim. İdeal olan bence bir ama potansiyelli oyuncular için kontrat süresi 2 yıl olabilir. Aksi takdirde lig atladıkça oyuncuların kalitesi yetersiz kalmayı başlıyor ve böylelikle külübu zarara sokup oyuncularla yol ayırımına gidilmek zorunda kalıyorsun.
Son olarak; külüp başkanı çok iyi bir adam. Genellikle takıma maddi anlamda destek oluyor. Buna bağlı olarak tesislerin gelişiminde biraz mırın kırın etse de direnince kabul ediyor. Yani vizyon sahibi bir başkana sahipsin, alt ligler için bu çok önemli.
Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri