-
MİNİ HİKAYE : HERKES HADDİNİ BİLECEK
YER: Eskişehirspor Kulüp Binası
ZAMAN: Beşiktaş Maçından Sonraki Gün
Öğle saatleriydi, sabah antremanını bitirdikten sonra odama çekilmiş dünkü Beşiktaş maçının pozisyonlarını teker teker izleyip eksikliklerimizi tespit ediyordum. İyi oynadık ama açıkçası şans yanımızda değildi. İlerleyen haftalarda eminim ki seri galibiyetler alacaktık.
Öğle yemeği yaklaşmıştı ama bugün canım yemekhaneden yemek istemedi. Lokanta sahibi bir arkadaşımı arayarak Eskieşhir'imin yerel lezzetlerinden çibörek ve yanına ayran göndermesini rica ettim, sağolsun kırmadı ve yarım saat için sıcacık çiböreğim geldi 

Tam çiböreğimden ilk ısırığı almıştım ki Asistan Menajerin Monolo Ruiz içeri girdi ve " Kusura bakmayın hocam, 5-6 as takım oyuncusu sizinle acil toplantı istiyor. Şuan toplantı odasındalar. " dedi.
Bende biraz merak biraz da çiböreğimi bitirememenin verdiği sinirle hemen toplantı odasına geçtim.

Aralarında Lawal, Ehram Başsan ve Diego'nun da bulunduğu 6 as takım oyuncum masa da beni bekliyordu, " Buyrun beyler, sorun nedir ? " dedi.
Diego: Hocam lige Avrupa'ya gitme hedefi koyduktan sonra çok kötü bir başlangıç yaptık. Şuan orta sıraların bile altındayız.
Emrah: Oynatmak istediğiniz taktik takıma uymuyor.
Lawal: Taktiğiniz uymuyor ve bunda ısrar ediyorsunuz.
Mustafa Talha: Beyler, tamam sezona kötü başladık. Çünkü yanınzıdaki arkadaşlarınıza ısınmanız gerekiyordu. Son 2 haftadır gayet iyi oynuyoruz. Eğer bundan memnun değilseniz, sorun bende değil sizdedir. Benden şikayet ediyorsunuz ama siz de mükemmel oynamıyorsunuz. Biraz gayret edin, başarıya hep beraber ulaşalım.
Emrah: Haklısınız hocam, kusura bakmayın.
Diego: Bundan sonra daha iyi asılacağız maçlara.
Lawal: Dayattığınız taktik değişmeden bu iş olmaz, ben gayet iyi oynuyorum.
Mustafa Talha: Beyler daha fazla uzatmayalım, bu basit olayı kapattığımzıa sevindim. Şimdi soğumadan çiböreğime dönmem lazım.
Güya beni azarlamaya gelmişlerdi. Fırçayı çekince hepsi kuzu kesildi ama Lawal'ın tavrı hoşuma gitmedi. Geçen sezon takımın en iyi ortalamasına sahip olabilir, bu sene de iyi oynuyor olabilir ama burnu havada oyuncu her zaman sıkıntıdır.
Kafama çok takmadan odama geçtim ve yemeğime devam ettim. Bir yandan da maç kayıtlarını tekrar tekrar izliyordum. Akşama doğru bir arkadaşım arayarak hemen ....... adlı spor haber sitesini açmamı istedi. Bilgisayarda yeni sekme açıp siteye girdim. Bir de ne göreyim, Lawal ile ilgili transfer haberleri, spekülasyonlar siteyi doldurmuştu. Anlaşılan Lawal ve ya menajeri bir haltlar yiyordu.

Hemen asistan menajerimi çağırarak durum hakkında rapor aldım. Zaten o da bana bilgi vermeye geliyormuş.
Monolo Ruiz : Hocam ne olduğunu ben de anlamadım. Lawal'ın ağzından yapılan bir röportaj ve birkaç bilgi sızıntısı ortalığı karıştırmış. Anlaşılan sizin fırçanızdan sonra Lawal sinirlenmiş. Menajeri yeni kulüp aramaya başlamış bile.
Mustafa Talha: Lawal'ın satılık listesine konulduğunu ilgililere bildirin. Ayrıca Lawal'ı kadro dışı bırakıyorum. Sivas maçına Toko ile çıkacağım. Lawal'ı antremanlar da tek başına çalıştırın, gözüm görmesin. Ayrıca devre arasında Lawal'ın yerine alacağımın oyuncu için araştırmalara başlayalım. aklımda birkaç isim var.
Monolo Ruiz : Hocam bu biraz sert oldu ama sizi ikna etmeye çalışmayacağım. Biliyorum ki inadınız inat. Ancak bir gazeteci sizinle kısa bir röportaj istiyor Lawal mevzusu hakkında, ne yapalım.
Mustafa Talha : Yarım saat sonra toplantı odasına ayarla ropörtajı.
Lawal'ın yaptığına cidden sinirlenmiştim. Yarım saat sonra gazeteci ile ropörtaja katıldım ve gidecek mi kalacak mı sorusuna kısaca " Yaptığı terbiyesizlikten sonra ha gitmiş ha kalmış benim için zerre fark etmez. Artık kadromda Lawal diye bir oyuncu yok " cevabını verdim.
... 1 hafta sonra ...
Takım on numara bir performans ile lig Sivasspor'u 4-1 gibi net bir skor ile geçmişti. Lige kötü başlamanın baskısı takımın hızla yükselmesi ile yavaş yavaş dağılıyordu.
Hem yaptığım sert açıklama hem de takımın onsuz kazanmasının verdiği baskı ile Lawal odama geldi ve özür diledi. Yaptığının profesyonelliğe sığmadığını ama 1 şans daha verilmesini istediğini söyledi. Bu özürden sonra olayı uzatmanın takıma ve bana bir katkısı yoktu ve ben de tamam diyerek Lawal'ı tekrar kadroya aldım.

Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri