-
Eski oyunlarda fazla bilgi birikimi yoktu. Oyunlar daha sadeydi, oyunun yapmadıklarını biz yapıyorduk. Şimdi eskiden yaptığımız birçok şeyi oyun bizim yerimize yaptığı için, yani bilgiye ulaşmak çok kolay olduğu için artık böyle çalışmalar, zahmetlere girilmiyor. Son yıllarda orjinal aldığımdan korsan durumunu bilmiyorum. Seneler önce birkaç defa belirtmiştim. Football Manager forumundan spor forumuna bir kayma olduğunu ve zamanla Football Manager'ın kaybolacağını söylemiştim. Ben demiştim demek için söylemiyorum ama doğal bir süreç haline geldi ve football manager bu forumda öldü. Başka sitelerde durum nasıl bilmiyorum. Ben online oyunun bilgisayara karşı üstün geldiği fikrine katılmıyorum. Eskiden de online oyun vardı.
Oyun çok detaylandı, hızlandı, gelişti, teknolojiye ayak uydurmaya çalıştı ama asıl ruhu olan "taktik geliştirme ve bunu sahada hissetme" durumunu kaybetti. İyi oyuncularınız varsa oyunda kimse sizi tutamaz hale geldi. Oyun kolaylaştıkça da çabuk sıkılmaya başladık. Bazen bir kariyerden sonra aylarca ara verip sonra yeni kariyer açmıyor muyuz?
Bence artık incelemeler de tarih oldu. Yerine farklı, eğlenceli şeyler yapılabilir. Fikir çok ama uygulayamamak için çok faktör var.
Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri