-
09.Haziran.2015, 14:22
Öncelikle benim hiç sevmediğim bi diziliş kullandığın diziliş. Yani bana göre kullandığı mcler ofansif mc olmalı ki hücum yollarında etkili olmak için. Ayrıca şunu belirteyim sevmememin asıl sebebi estetik olarak gözüme hoş gelmiyor çok defansif değil mi
?
Bence 4-2-2-2'ye karşı istediğin oyunu oynayamama sebebin rakip dmclerin senin ortasahana oyun yapma fırsatı vermemesi olabilir. Kanattakiler de hem bekler hem de kanatların baskısı altında kalınca top rakibe geçiyor ve 2 forvetiyle rakip kontraya çıkıyordur muhtemelen.
İkinci dizilişte bence rakip mrc ve mlcler göründüğü gibi orta hasa görevinde değil kanata daha yakınlar. Yani demem o ki kanatların ileride orta sahaların da geride olduğu için onlara yardımcı bi amc olmadığı için buna ek olarak rakip orta sahalar senin orta sahana çoğunluklarıyla baskıyı kurunca kanatların işlemiyor. Forvet zaten 2'li stoperin arasında kayboluyor..
Böyle hızlıca ilginç bi değerlendirmede bulundum. Dizilişinin iyi yanlarını değil rakip dizilişlere göre sadece kötü yanlarını düşünerek yazdım bunu belirteyim..
Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri