İnişler, çıkışlar, inişler, çıkışlar. Teknik adamlığa geri döndüğümden beri fazla ses getirmemeye alışmıştım. Tanıtımım en fazla İskoçya'nın ünlü dergilerinde poz vermekle oluyordu. İşte huzur bu. İnişler huzura, çıkışlar kaosa, inişler normalliğe, çıkışlar yine kaosa, inişler, ilgisizliğe, ilgi de kaosa işaret benim dünyamda. Uzun zamandır basını coşturacak demeç vermiyordum, amacım futbolun düzenini değiştirmekti, gazetecilerin ekmeğine yağ sürmek değil.

Arsenal, Livorno, Ajax, Leverkusen. Ters cevaplar veren güya havalı Henderson, endüstriyel futbolu değiştirmiyordu, aksine istediği devrimi sekteye uğratıyordu. Aberdeen, yeni bir sayfa. Yıkıcı değil, yapıcı konuşan bir Henderson var artık. Jose Mourinho'nun ilk Chelsea döneminde ''Özelim.'' demesinin 9 yıl sonrasında yeniden Chelsea'ye dönüp, ilk basın toplantısında ''Mutluyum.'' demesi gibi. Sakin kafa, total başarı. Yıkım, kaosa işaret.

Biz iyi sonuçlar almaya devam ettikçe, eski Henderson olmamı bekliyordu herkes. O çılgın Galli'ye geri dönebilirdim, sonuçta iyi çocuk olmak gerçekten bana göre değil. O basınla kafa kafaya tartışan, kahkahalara düşüren cevaplar veren ters fakat sempatik adam geri dönecek mi, içimdeki bu soğukkanlılık gidecek mi? Bakalım, neler yapmışız, daha neler yapacağız.

-----------
İskoçya Premiership 17. Hafta

Galibiyet, gerçekten güzel. Ama rakibimizin sadece 6 şut çekip 2 gol bulması bizi düşündürdü. Sinir bir durum şimdilik yok, keçileri kaçırma: %0.

İskoçya Premiership 18. Hafta

................... İçimdeki şeytanlar fırlamak üzere. Basın toplantısına katılmadım, eğer katılsaydım onlara, baronlara istediğini vermiş olacaktım. Sakinsin Henderson, şimdilik sakin kal, sonuçta ne önemi var ki 5-0'ın......

İskoçya Premiership 19. Hafta

Zar zor alınmış bir galibiyet daha. Yine de geçen haftaki travmanın ardından iyi geldi.
İskoçya Premiership 20. Hafta

5-0'ın ardından yaşanan şoku atlatmak yolunda iyi bir galibiyet aldık.

İskoçya Premiership 21. Hafta

Rezalet, rezaletten başka ne söylenebilir ki? Yedek taktiğe geçmenin habercisi oldu bu maç.

İskoçya Premiership 22. Hafta

Yedek taktik ile çıktığımız ilk maçta iyi oynasak da skoru açamadık, yine de güzel bir galibiyet elde ettik. Geçelim.

İskoçya Premiership 23. Hafta

Heh, eski günlerimize geri döneceğiz gibi. Celtic'in puan kaybetmediği haftalara girdiğimiz için bu galibiyet çok önemliydi bizim için.

------------

İskoçya Premiership Puan Tablosu

Inverness ve St. Mirren faciaları sağolsun, farkı açamadık. Ligin bitmesine 10 hafta kala ikinci Celtic ile puan farkımız 4, ve bu beni endişelendirmiyor değil. Takımımda aşağılık kompleksi olabileceğinden korkuyorum, yıllar boyunca Celtic ve Rangers'ın altında kalıp, şimdi şampiyonluğa bu kadar yakınken tökezleme durumlarımız mevcut olacak elbet. Ama ben bunları mazeret olarak görmem. Neyse. Yine de son 2 galibiyetimiz, şampiyonluk konusunda umutlarımızı taze tutuyor.

-----------------

İnişler ve çıkışlardan bahsetmiştim. Sadece iki maç kaybettin, nereden çıktı bu emo tavırlar şimdi diyebilirsiniz. Dünyanın en iyi eşine, en iyi çocuklarına, en iyi de işine sahibim. Kaybetmeyi seven, kaybetmeye alışık bir insan gibi mi göründüm size? Ben Fytia Henderson, hayat beni ittirirse ben daha sert ittiririm. Gelecek ne getirecek bilinmez ama, benim başarım doğrultusunda getirecek. Çünkü buna mecbur.