Gidenlere baktığımızda ortasahamızın direği Belluschi, Defansımızın mentoru Civelli, İki senedir kiraladığımız Traore, Zaaflı sol bekimiz Aziz Behich, müzmin yedeğimiz Bekir Yılmaz var. BU oyunculardan üzüldüğüm sadece Belluschi. Onun da yaşına göre aldığı maaş oranı çok yüksek olduğundan ve geçtiğimiz sezon performansı düştüğünden yolları ayırmak zorunda kaldık. Josue ve Halilovic'in performanslarını arttırmalarını bekliyorum bu sezon. Yedekleri de Ledesma ve kiralayamadığım geçen sene beleşe aldığımız Pereira olacak. Kiralık giden oyuncularımızı tek tek ben uğraştım ve hepsinin maaşları %100 ödeniyorken bir de üstüne ilk 11 oynayacaklar. Aralarında potansiyelliler de ar bir işe yaramayacaklar da.
Gelenlere bakalım. Sait Ulvi bir regen. İyi bir profili yok. Boşta bir çok kulübün kendisiyle ilgilenmesi sonucu takıma kattım. Hemen kiraladım. 3,5 yıldızlık bir potansiyeli var. Pna sanki benim altyapımdan çıkmış bir kişi ile aynı muameleyi göstereceğim.
Coates geçen sene bizim takımda kiralıktı. Sözleşme yenileme imkanı vermeden hemen takıma kattık. 196'lık boyu ile çok gol atar diyordum ama geçen sene hiç gol atmadı. Umarım bu sene atar.
Muhammed Demirci, Okay Yokuşlu, Hakan Çinemre, Beykan Şimşek ve Recep Niyaz'ı sadece adları olduğu ve boşta oldukların ötürü takıma kattım. Aldıkları yıllık maaş 50k civarlarında olduğundan en kötü zarar etmeyiz mantığındayız. Zaten hepsini bu sene kiralık. Performanslarına göre gelecek sezon neler yapıp yapamayacaklarına bakarız.
Omeruo'nun profilini yukarıda görebilirsiniz. Bu sene sözleşmesinin son senesi. Aynı Coates'e yaptığımız gibi kendisini beleşe transfer etmek istiyoruz. Bunun da en güzel yapılma şekli bir yıllık performansını görmek. Sağ bekte de zaman zaman faydalanabiliriz. Bu sayede defans hattımız Coates-Omeruo-Serdar Aziz-Atınç Nukan oldu. Bence fena değil. Sadece ligte olduğumuzu düşünürsek fazla bile.
Ledesma, kendisini Belluschi'nin yerine ilk 11 yedeği olması amaçlı kiraladık. Kiralık sözleşmesi epey düşük. Aylık 20k ya oynuyor. Frikiklerden çok gol atar gibi duruyor. Ofansif ortasaha mevkinde forma şansı vereceğim.
Bellerin ise hızı ile beni benden alan bir oyuncu oldu. Kiralık listesinde göründe almam gerektiğini hissettim. Kendisini sağ bekte değil de bu hızı ile sağ kanatta oynatacağız.